Serwis obiektywu po upadku - gdzie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • divo
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 21

Serwis obiektywu po upadku - gdzie?

Cześć

Niestety pech chciał że upadł mi obiektyw z dużej wysokości i mimo tego że był w piankowej sakwie bagnet połamał się w pi$^&u. Szkła i bebechy wydają się nienaruszone. Czy ktoś się orientuje gdzie można wykonać naprawę w/w? Wiem, że nie będzie to tanie ale nie chce "haupniczej" naprawy. Obiektyw to EF 24mm f/1.4L II USM

Pozdrawiam,
    Paweł

• atze
    Bywalec
    • 2014
    • 157

Odp: Serwis obiektywu po upadku - gdzie?

Jesteśmy autoryzowanym serwisem aparatów Canon, Sony, Leica oraz obiektywów Tamron i Samyang. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne. Warszawa ul.Żytnia 15

Możesz poczytać o tym serwisie na forum https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=...non-board.info

Komentarz

• tlustyx
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1304

W CSI wycenę masz bezpłatną. Na ich stronie masz dane do wysyłki kurierem UPS. Wysyłasz na ich koszt (płacisz przy odbiorze 30 zł w obie strony). Właśnie wysłałem do nich obiektyw. Wysłałem we wtorek, w środę o 12 dostałem wiadomość o przyjęciu do serwisu, a o 18 tego samego dnia dostałem już wycenę naprawy. Starają się. Zobaczę jak będzie z jakością
      6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
      Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Ewentualnie zahacz na nikoniarzach gościa o nicku TOP67: Nikoniarze.pl

Umie zdziałać cuda, ale niestety nie wiem czy serwisuje również sprzęt Canona.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• aptur
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3837

Ślij do firmowego serwisu na Żytniej. Będzie dobrze.

Komentarz

• divo
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 21

Posłałem do ecsi na oględziny. Sporo negatywnych opinii o tym serwisie ale zdaję sobie sprawę że nikt nie pisze w internecie jaki to zadowolony z serwisu wrócił... Jakby nie było to podzielę się wrażeniami po zakończonej akcji.

Pozdrawiam
            Paweł

Sent from my iPhone using Tapatalk

Komentarz

• jerzyp
              Bywalec
              • 2013
              • 195

Ja na temat żytniej nie powiem złego słowa zablokował mi się obiektyw wyczytałem że te numery obiektywu podlegają naprawie serwisowej, bo jakieś śruby mocujące elementy wewnątrz obiektywu się obluzowały i zablokowały ZOOM wysłałem na żytnią został naprawiony naprawa z wysyłką trwała 1,5 tygodnia naprawiony i działa .
              Eos- 5d MK 3 + Eos-50d + C 70-200/f2,8 +Extender canon 1,4 III + C 24-70/f4 + C 50/f1,4 + C18-200 / f3,5-5,6 + Speedlite 580EXII

Komentarz

• divo
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 21

Obiektyw wrócił naprawiony w przeciągu ciągu 2 tygodni. Całkowity koszt poniżej 1100 PLN. Obiektyw będę testował w styczniu ale jak na razie złego słowa o CSI nie mogę powiedzieć.

Pozdrawiam,
                Paweł

Sent from my iPhone using Tapatalk

Komentarz

Pracuję...