W ciągu kilku dni we wszystkich sklepach objętych promocją Canon Cash Back Aparat Canon 5d Mark III podrożał o 500zł. Po co więcej robić tego typu durne akcje po czym podwyższa się ceny ?
Podwyżka ceny Canon 5d Mark III
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Odp: Podwyżka ceny Canon 5d Mark III
Bo nie wszyscy mają świadomość takich akcji
-
No cóż może warto napisać do Canon Polska w tej sprawie z listą sklepów i cenami."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Bolanda, trzeba się przyzwyczajać do stylu prowadzenia biznesu - promocja jest dla sklepu, a nie dla klienta - ale z drugiej strony od jakiegoś czasu słyszy się że canon podniesie ceny hurtowe może to nieszczęśliwy zbieg okoliczności - z trzeciej strony podniesienie ceny jest oczywiste
mamy przecież deflację (1.6% w lutym pewnie znowu lokomotywy potaniały)
, a z deflacją trzeba walczyć
bo jest szkodliwa - z czwartej strony słyszałem że sklep z promocją nie może sprzedawać poniżej SRP (lub czegoś na kształt) producenta - ale jak dobrze poczytać to praktyka ustalania SRP jest niezgodna z polskim prawem i UOKIK powinien przywalić odpowiednią karę np. 10% obrotu ale jakoś tego nie robi - dlaczego tego nie robi?
pozostaje kupić w sklepie bez promocji cena na logikę powinna być mniejsza w takim sklepie właśnie o równowartość promocji
i pita nie będzie bo nie odniesiesz korzyści
- czyli same korzyści
Ostatnio edytowany przez jaś; 9531.Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścieńKomentarz
-
Ale co się dziwicie, dolar kosztował dziś średnio 3,91 zł. Ktoś to w końcu musi wyrównać.6D + T24-70/2.8VC + T90/2.8VC + T70-300/4-5.6VCKomentarz
-
-
-
Jak ja się cieszę , że kupiłem na święta MKIII aczkolwiek miło by było dostać za niego 1200 zł
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.Komentarz
-
A może ceny rosną z powodu wysokiego kursu dolara ?
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkCanon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |Komentarz
-
Dokladnie, kiedy dolar byl po blisko 4zl? 15 lat temu? Jakos chyba tak.Komentarz
-
trzeba się bać bo 15 lat temu dwumegapikselowe kompakty kosztowały po dziesięć tysięcy złotych - co będzie jak to też wróci oczywiście z powodu kursu dolara. zawsze jak widziałem ceny dla Bolandy to były związane z ojro, a nie dolarem canon i inny woleli sprzedawać nam to samo za 1000 ojro (bo jesteśmy w europie
) niż za 1000 dularów.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścieńKomentarz
-
Kazdy pretekst jest dobry zeby podniesc ceny a jak stoi dolar kazdy widzi. Nie mieszlbym wiec cashbacku z podnoszeniem cen produktow w jednym worku.Komentarz
-
No ale nie wpadajmy w paranoję z tym dolarem, bo wychodzi na to, że wszystkie aktualne egzemplarze sklepy zakupiły po obecnym kursie. A raczej 5D MKIII nie jest jakimś szczególnie chodliwym towarem, więc te egzemplarze pewnie już trochę zalegają na półkach.eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YNKomentarz
-
Wychodzi na to, że cashback jest po to, żeby ktoś puszkę 5D mkIII zechciał kupić
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
Komentarz