gdzie najlepiej kupić canon 6d ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janpuzon
    • 2014
    • 9

gdzie najlepiej kupić canon 6d ?

j/w
    najtaniej i najpewniej. Nowy.Jeszcze jakby były jakieś raty małe, ale bez też może być. Na allegro są tanie sklepy ok 5600 zł ale czy one są pewne ? O jednym np jest opinia, że się zamawia, ugaduje, a jak się idzie odebrać to gościu mówi, że się kolega pomylił i że trzeba dopłacić. Więc mam mętlik w głowie. Gdzieś czytałem, że ktoś kupuje z programami np adobe i potem je sprzedaje. różne opcje ludzie stosują.
  • Fotopstryczek
    Uzależniony
    • 2013
    • 653

Odp: gdzie najlepiej kupić canon 6d ?

Najtaniej z pewnego źródła w ceneo masz 5959zł
    Na twoim miejscu nie szukał bym aparatu z dziwnego źródła, prawdopodobnie bez faktury, kto wie czy z gwarancją.

Jakiś czas temu szukałem smartfona, znalazłem dobrą ofertę na allegro, sprzedawca miał dwie aukcje. Jedna aukcja z niską ceną faktura vat marża, druga aukcja z ceną wyższą niż w popularnych sklepach z fakturą vat
    Kupiłem w x-komie, z pełną polską gwarancją co by się nie stresować przez zaoszczędzone 100-200zł

Komentarz

• roja
      Coś już napisał
      • 2013
      • 66

Zawsze dopytuj czy aparat jest z polskiej dystrybucji (albo chociaz europejskiej) i z gwarancja. Sa sprzedawcy, ktorzy kupuja 6d w Honk-Kongu bo tam jest taniej i odsprzedaja na rynkach europejskich - gwarancja takiego aparatu jest niewazna w Europie.

Komentarz

• xxkomarxx
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1456

Jesli stac Cie na ten aparat nie szukaj kilku stowek oszczednosci bo moze sie to pozniej zle skonczyc.

Komentarz

• Adam71
          Początki nałogu
          • 2011
          • 316

Polecam Cyfrowe.pl bo sam tam kupowałem i miałem pecha bo był wadliwy ale wymienili mi od reki bez gadania. A nie chciałbym sie bujać po kilka tygodni w razie problemów bo oszczedziłem 200-300 stówy.

Komentarz

• nowart
            Uzależniony
            • 2007
            • 809

Zamieszczone przez janpuzon
            j/w
            najtaniej i najpewniej. Nowy.Jeszcze jakby były jakieś raty małe, ale bez też może być. Na allegro są tanie sklepy ok 5600 zł ale czy one są pewne ? O jednym np jest opinia, że się zamawia, ugaduje, a jak się idzie odebrać to gościu mówi, że się kolega pomylił i że trzeba dopłacić. Więc mam mętlik w głowie. Gdzieś czytałem, że ktoś kupuje z programami np adobe i potem je sprzedaje. różne opcje ludzie stosują.
            To najlepiej, zamiast pustych słów, napisz o kim, gdzie i kto tak mówi. Niech inni mają ku przestrodze...

Komentarz

• octopusik
              Dopiero zaczyna
              • 2010
              • 39

Również dam punkt na cyfrowe, telefonicznie zamówiłem aby sprawdzić nowe body ze szkłami, nie było problemów ani z body ani ze sklepem - pozdrawiam oddział poznański Co do kupowania na allegro i innych dziwnych sklepów, nie polecam przy tak dużej kwocie, ostatnio trafiłem na lewe karty pamięci, zamiast 32gb było 4gb. Sprawa w toku, sklep zamknięty. No ale to było 30zł więc straty akceptowalne.
              dwie puszki, kilka stałych słoików, lampiszcza, jakieś baterie, kabelki ...

Komentarz

• roja
                Coś już napisał
                • 2013
                • 66

"Honk-Kong"... piiii.... Przepraszam, cos slabo obudzony bylem:-)

Komentarz

• salas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 3000

fotozakupy albo cyfrowe
                  powodzenia
                  SONY

Komentarz

• igor58
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1872

a normalnym sklepie się już nie da?
                    w Fotoplusie też kosztuje poniżej 6k

Komentarz

• cobalt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2012
                      • 1513

Jak dużo chcesz zaoszczędzić to USA.
                      A jak w PL, to obejrzyj film Miś (scena w sklepie z prasą) .
                      C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
                      www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• mkamelg
                        Pełne uzależnienie
                        • 2012
                        • 1270

Zamieszczone przez janpuzon
                        j/w
                        najtaniej i najpewniej. Nowy.Jeszcze jakby były jakieś raty małe, ale bez też może być.
                        W internetowych sklepach specjalizujących się w sprzęcie foto-wideo. Przerabiałem zakupy w Cyfrowe.pl, Proclub, Foto-Plus i nie mam żadnych zastrzeżeń. Te trzy wymienione posiadają również sklepy stacjonarne. Unikaj zakupów w elektromarketach typu RTV EURO AGD, Saturn czy Media Markt bo kupując tam sprzęt nowy, może okazać się że kupujesz używany Kupił w elektromarkecie aparat za 11 tys. zł. Ktoś wcześniej zrobił nim 23 tys. zdjęć!

Zamieszczone przez Fotopstryczek
                        Jakiś czas temu szukałem smartfona, znalazłem dobrą ofertę na allegro, sprzedawca miał dwie aukcje. Jedna aukcja z niską ceną faktura vat marża, druga aukcja z ceną wyższą niż w popularnych sklepach z fakturą vat
                        Kupiłem w x-komie, z pełną polską gwarancją co by się nie stresować przez zaoszczędzone 100-200zł
                        To coś jak u tego gościa Przedmioty użytkownika Darosso - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
                        Ostatnio edytowany przez mkamelg; 44639.

Komentarz

• xxkomarxx
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1456

Zamieszczone przez mkamelg
                          W internetowych sklepach specjalizujących się w sprzęcie foto-wideo. Przerabiałem zakupy w Cyfrowe.pl, Proclub, Foto-Plus i nie mam żadnych zastrzeżeń. Te trzy wymienione posiadają również sklepy stacjonarne. Unikaj zakupów w elektromarketach typu RTV EURO AGD, Saturn czy Media Markt bo kupując tam sprzęt nowy, może okazać się że kupujesz używany Kupił w elektromarkecie aparat za 11 tys. zł. Ktoś wcześniej zrobił nim 23 tys. zdjęć!

To coś jak u tego gościa Przedmioty użytkownika Darosso - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
                          Jeden 3500 fot drugi 20.

Komentarz

• Sesjusz
                            Coś już napisał
                            • 2013
                            • 59

I ja z tym Panem się kontaktowałem, ale zdecydowałem się na zakup w UK, wczoraj wysłali, dziś o 6 z rana był już w Warszawie, leżał 12 h i wysłali do szczecina, jutro będzie u mnie. Na e-bay'u znalazłem gościa co ma 100% pozytywów na kilka tysięcy komentarzy, specjalizuje się w sprzedaży sprzętu foto od 2007 r. Wystawił wczoraj 4 sztuki 6D body i sprzedały się w 5 h, ja wziąłem ostatnią Koszt z wysyłką 5,5 tys. Gwarancja - gość pisze że oni tak to załatwiają - idę do serwisu canona z gwarancją podbitą przez sklep w UK, powinni przyjąć na podstawie zakupu w UE, jak nie przyjmą to mogę wysłać do UK na ich koszt i tam serwis naprawia albo ... mają umowę w ramach UE i mogę naprawiać za kasę w serwisie w Polsce, wziąć rachunek i sprzedawca zwraca mi kasę z Canona UK za naprawę. Od 2 tygodni kontaktowałem się z różnymi sprzedawcami z UK i DE, ten IMHO jest najrzetelniejszy mimo nie najniższej ceny. Te ogłoszenia z najniższymi cenami załatwiają sprawę tak, że pośredniczą w zakupach w USA. Sprzęt przychodzi wpierw do nich a potem wysyłają np. do Polski, nie piszą tego jasno na aukcjach ale czeka się do 14 dni na aparat. Sklep w którym ja kupiłem wysyła od razu. Jak by co to mogę dać namiary na PRV

Sprawa zakupu samemu w USA - doliczą Ci cło i Vat. Nie opłaca się, wyjdzie na to samo co zakup w Polsce.
                            Ostatnio edytowany przez Sesjusz; 49217.

Komentarz

• janpuzon
                              • 2014
                              • 9

ostatnio zobaczyłem ofertę rtv euro agd. 5959zł. Dodatkowo raty 0%. Na cyfrowych w takiej samej cenie dorzucają plecak gratis, ale raty są nieopłacalne.

jakby mi dali w rtv euro - od razu sprawdze migawke - jak bedzie uzywany to go oddam - proste, nie powinno być chyba problemów ze zwrotem, bo przecież kupuje nowy sprzęt a nie używany.

btw reklamacja canon na 6d ile obejmuje ? 1 rok ?
                              z tego co znalazłem nie ma gwarancji na migawke ? czy 100 tys ? widziałem jakieś tasiemcowe wątki na ten temat - powodujące jedynie zamęt.

Komentarz

Pracuję...