Zakup 350d w medfoto ( allegro )

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Macio
    Bywalec
    • 2005
    • 183

Zakup 350d w medfoto ( allegro )

Witam, jestem tu nowy, szukałem trochę po postach i nie zauważyłem nic o medfoto. Chcę w listopadzie kupić Eosa 350D z kitem 18-55 ( niestety, ale na początek musi styknąć ) + Sandisk 1 GB Ultra II.

Myslałem o kupnie tutaj : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69658863

Cene mają bardzo ok - 2980 tylko zastanawiam się czy to w 100% bezpieczny zakup. Odbierałbym na miejscu, płatnośc też na miejscu ( w Kraku ) więc mógłbym wyeliminować jakieś tam wady już na wstępie. Czy ktoś z Was kupował w MEDFOTO aparaty ? Jeśli tak to z jakim skutkiem ?

I ostatnie pytanie - może lamerskie Czy 350d są produkowane gdzieś poza Japonią ? Jeśli tak to ( jak rozumiem ) mam się wystrzegać innych niż made in japan?

Z góry dzięki za info, wiem że może coś zdublowałem ( pewnie były już takie wątki ) ale nie karzcie mnie za bardzo na wstępie ;-) Pozdro.

EDIT : znalazłem że pare osób kupowało w medfoto i mieli gwarancję EURO - czy to oznacza że w razie awarii wysyłam sprzęt do serwisu Canon PL bezpośrednio ?
    Ostatnio edytowany przez Macio; 3521.
  • mars
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 27

Kupowałem u niego tokinę 28-70 i wszystko odbyło się w najlepszym porządku - towar był nowy i wolny od wad.

Komentarz

• Senny
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 30

Ja kupowałem od niego Canona 350d + kit jakieś 3 tygodnie temu.
      Odbierałem osobiście.Jestm zadowolony.Gość daje niemiecką eurogwarancję i paragon.Polecam.Możesz sobie spokojnie pomacać sprzęt przed wypłata kasy.
      wymarzony fullfrejm z jasnym słoikiem, reszta bez znaczenia

Komentarz

• Macio
        Bywalec
        • 2005
        • 183

Zamieszczone przez Senny
        Ja kupowałem od niego Canona 350d + kit jakieś 3 tygodnie temu.
        Odbierałem osobiście.Jestm zadowolony.Gość daje niemiecką eurogwarancję i paragon.Polecam.Możesz sobie spokojnie pomacać sprzęt przed wypłata kasy.

Ok ok ale ta "niemiecka eurogwarancja" co daje ? Mozesz wysłać do serwisu Canon PL z paragonem aparat ? czy przez niego jest realizowana ? I ostatnie pytanie - Twój aparat jest robiony w Japonii czy gdzieś indziej ?

Komentarz

• student_22
          Coś już napisał
          • 2005
          • 78

A na fakutre Vat to pewnie nie ma co liczyć co ?
          350D+18-55+28-75+70-300+190PROB+486RC2+JUPITER3,5/135+NOVA4

Komentarz

• Macio
            Bywalec
            • 2005
            • 183

Zamieszczone przez student_22
            A na fakutre Vat to pewnie nie ma co liczyć co ?

Pewnie nie Choć nie wiem, nie będę się wypowiadał - jak przyjdzie ktoś obeznany to odpowie.

Komentarz

• Senny
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 30

Macio.
              Oczywiście że tak.Wystarczy zadzwonić na żytnią - 022 862 41 38.
              Aparat jest japoński.

Komentarz

• mars
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 27

Eurogwarancja jest honorowana w Canon Polska ale tylko 12miesięcy, po tym terminie(przez następne12mies.) możesz ją realizować jedynie gdzieś "za Odrą"

Komentarz

• mars
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 27

Na aukcji którą podałeś jest kontakt do gościa - wypytaj go o szczegóły.

Komentarz

• Senny
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 30

Za pośrednictwem tego gościa, o którym mowa w temacie, mozna serwisować również "za Odrą"

Komentarz

• gwozdzt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 5780

Zamieszczone przez Macio
                      Witam, jestem tu nowy, szukałem trochę po postach i nie zauważyłem nic o medfoto... Czy ktoś z Was kupował w MEDFOTO aparaty ? Jeśli tak to z jakim skutkiem ?...
                      Gość jest w porzadku, kupowałem u niego 300D i wszystko jest OK.
                      Bez problemu można wszystko pooglądać i posprawdzać, tylko czasami trzeba chwileczkę poczekać, bo bywa u niego kolejka :-)

Pozdrowienia,
                      Tomek
                      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Kaszek
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 31

A ja polecam sprzedawcę tommy j. Kupowałem u niego 350D w maju. Przekonał mnie do siebie (również rozważałem kupno u medfoto) "milszym" (nie takim typowo handlowym) podejściem do sprawy. I ogólnie bardzo sympatyczny facet.
                        30D + EF 24-105 F4 IS, EF 70-200 F2.8 IS, EF 50 F1.8 Mk II, EF 1.4x II, 580EX, M42

Komentarz

• twi
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 68

kupowałem w medfoto 350D - w miarę szybko (nie przeszło do Krakowa na drugi dzień więc się przejęli problemem, dzwonili, sprawdzali, itd) i bez wad z możliwością oczywiście sprawdzenia przed zapłatą.
                          Polecam
                          Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Komentarz

• Kubak82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2348

kupowalem u nich swoje "najwieksze" szklo i moge ich spokojnie polecic :-) .. milo, szybko i solidnie.. odbior osobisty i mozliwosc spokojnego przetestowania sprzetu :-) .. pewnie jeszcze skorzystam z ich oferty :-)

Komentarz

• fotna
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 454

Ja kupowałem i moja kumpela 400d bdb cena szybko i profesjonalnie wszystko ok. Jak będę kupował następny to bez zastanowienia u niego no chyba że podniesie ceny.
                              Euro gwarancja rachunek niemiecki - wszystko jak trzeba.
                              fotna.dlm.pl

Komentarz

Pracuję...