Linki do TiP-ow i sklepow internetowych.

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jurek Plieth
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2087

Zamieszczone przez froolk
    Prosiłem o informację na temat konkretnego TIPa a nie o reklamę Tommy'ego która sie przewija na tym forum z czestotliwością conajmniej zastanawiającą
    Nie ma w tym nic zastanawiającego. Jeśli mi podasz choć jednego TIP'a za wyjątkiem Tomasza, który wyśle osobie znanej tylko z sieci (to ja) sprzęt za prawie 2 kPLN z komentarzem: jak ci się spodoba i będziesz miał kasę, to mi zapłacisz; daję ci 3 tygodnie na próby - wówczas potwierdzę, że tommy_j nie jest żadnym wyjątkiem
    http://plieth.com

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

ja z kolei kupowalem u kilku Tipow tylko nie od tommyego ...do ktorego mam jakies dziwne uprzedzenie spowodowane chorymy tekstami na aukcjach allegro od ktorych robi mi sie niedobrze
      jakos te tanie teksty nie wzbudzaja u mnie zaufania

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

[DoMiNiQuE], te teksty pasują do Twojego awatara... :P Ale od tego kolesia z awatara rzeczywiście nie kupiłbym sprzętu
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• froolk
          Początki nałogu
          • 2005
          • 256

Nie ma w tym nic zastanawiającego. Jeśli mi podasz choć jednego TIP'a za wyjątkiem Tomasza, który wyśle osobie znanej tylko z sieci (to ja) sprzęt za prawie 2 kPLN z komentarzem: jak ci się spodoba i będziesz miał kasę, to mi zapłacisz; daję ci 3 tygodnie na próby - wówczas potwierdzę, że tommy_j nie jest żadnym wyjątkiem
          Ok!
          Nie to miałem na myśli. Moze to jest fajny gość i wspaniały TIP ale przeciez zadałem (zgodnie z wymagającymi zasadami tego forum ) konkretne pytanie nie otwierajac nowego wątku lecz wybierając moim zdaniem najlepiej pasujący - spójrz jakie zadałem pytanie i jaka otrzymałem odpowiedż No i jako, ze czytam od jakiegoś czasu to forum i poznałem troche odpowiedzi Vitez'a nie mogłem sie powstrzymac od tego małego przytyku 8)

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

froolk, na Twoje pytanie po prostu nikt jeszcze nie odpowiedział, bo może nikt nie zna tego TIPa.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
              te teksty pasują do Twojego awatara... :P Ale od tego kolesia z awatara rzeczywiście nie kupiłbym sprzętu
              tez bym nie kupil nic od tego goscia z avatara (choc 99% ludzi i tak nie wie kto na nim jest :P)

Komentarz

• froolk
                Początki nałogu
                • 2005
                • 256

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                froolk, na Twoje pytanie po prostu nikt jeszcze nie odpowiedział, bo może nikt nie zna tego TIPa.
                No nie żartuj Tomasz - to była wyraźna odpowiedź - a że zupełnie nie na temat... :P :P :P

Pewnie, że może nikt nie zna tego TIPa - ale błagam nie idźcie w ślady Viteza i nie piszcie mi o tym bo zabraknie miejsca na serwerze......
                Adam

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez froolk
                  No i jako, ze czytam od jakiegoś czasu to forum i poznałem troche odpowiedzi Vitez'a nie mogłem sie powstrzymac od tego małego przytyku 8)
                  To sie powstrzymuj od takich przytykow bys sam kiedys nie byl ofiara. Jurek podal ci swietny powod dlaczego Tommiego warto polecac.
                  Ja rowniez uwazam ze warto go polecac ((i nie tylko ja go polecam)) i jesli sie ktos pyta - to odpowiadam. Moze to ze na forum zagladam dosc czesto i dosc czesto sie wypowiadam powoduje nieco spotegowane wrazenie reklamy... ale to jest tylko i wylacznie _odpowiadanie_ na pytania "kogo mozna polecic" a nie moje odgorne reklamowanie.
                  Wiec jesli jest to dla ciebie zastanawiajace to szczerze radze, oszczedz sobie zmeczenia mozgu czy jakichs nerwostek o blahostki i przestan sie tym przejmowac 8) .
                  W skrocie Tommy to wg mnie gosc godny zaufania i nie wstydze sie o tym pisac .

Komentarz

• froolk
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 256

Vitez
                    Ja rowniez uwazam ze warto go polecac ((i nie tylko ja go polecam)) i jesli sie ktos pyta - to odpowiadam.
                    Ale chyba nie o to pytałem A Twoja odpowiedź była wyraźnie skierowana do mnie Nie pytałem kogo polecacie - było już nawet w tym wątku dość na temat kogo polecacie - sam napisałeś, że wolisz kupować osobiście - ja też więc szukam w swoich okolicach.

Vitez
                    To sie powstrzymuj od takich przytykow bys sam kiedys nie byl ofiara.
                    Wiec jesli jest to dla ciebie zastanawiajace to szczerze radze, oszczedz sobie zmeczenia mozgu czy jakichs nerwostek o blahostki i przestan sie tym przejmowac .
                    Ja się nie "nerwuję" 8) , chyba nie zauważyłeś emotikonów - jak już to byłem nieco uszczypliwy a to Ty nerwowo reagujesz

Starczy tego - z mojej strony PAX

Adam

Komentarz

• robson
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 228

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                      choc 99% ludzi i tak nie wie kto na nim jest
                      Czy to nie aby Johny Depp

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

robson, to jeszcze tytuł filmu i reżysera

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

robson, tak to Johny Depp w najlepszej roli jaka zagral w Las Vegas Parano 8) (scenariusz i rezyseria: Reżyser: Terry Gilliam)
                          (mam taki awatar z uwielbianie do filmu ...nie do Deppa - zeby nie bylo )

Komentarz

• Auwo
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 928

to ja swoje 5 gr na temat slawnego Tommy_J
                            mialem swego czasu zamiar kupic 50/f1,8 a ,ze akurat przejezdzalem przez lodz - wstapilem do Tomka - dalem kase odebralem towar - jak twierdzil noweczka szkielko . Sprawdzony przez wielu koles wiec nawet nie sprawdzam co w pudelku - mroz na dworze do domu daleko - jednym slowem trzeba jechac dalej
                            Ale cos mnie pokusilo w aucie aby otworzyc jednak to pudeleczko - okazalo sie, z w srodku uzywany z wyraznymi sladami uzywania obiektyw !!!
                            Oczywiscie wrocilem oddalem i stwierdzilem , ze juz nigdy nie kupie u Tommy_J nawet dekielka do obiektywu !!!

ps co do Las Vegas Parano - niezla jazdeczka

Komentarz

• froolk
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 256

Auwo
                              Ale cos mnie pokusilo w aucie aby otworzyc jednak to pudeleczko - okazalo sie, z w srodku uzywany z wyraznymi sladami uzywania obiektyw !!!
                              Pewnie właśnie wrócił .......po 3 tygodniach próbowania.......
                              .....a komuś sie nie spodobał lub nie miał kasy.......

Muszę z Tym skończyć bo mnie wyrzucą z tego forum za herezje albo jeszcze coś gorszego.......

A tak na poważnie - juz wczesniej chciałem napisać, że mi osobiście nie podoba się takie testowanie przez X dni - bo nie czarujmy sie ale ten testowany sprzęt w końcu ktoś kupuje myśląc że bierze "brand new". Rozumiem sprawdzić w czasie kupowania - nawet ze statywu porobic fotki testowe tablic, ok ! Ale trzy tygodnie testów?
                              Zaraz pewnie zostane zbesztany przez tych którzy mają mozliwość brania obiektywów do testowania ale mi to nie odpowiada. W końcu zanim kupię szkło to staram się o nim jak najwiecej dowiedzieć. Czytam parametry, opinie innych, testy, oglądam sample, a przede wszystkim zastanawiam sie do czego tego szkła potrzebuję. Wtedy już wiem - będzie to obiektyw "X". Więc kiedy już kupuję to sprawdzam tylko czy ten konkretny egzemlarz jest ok, a na to wystarczą góra 2 godziny na miejscu u sprzedawcy. I jeśli nie kupię to potem nie ma sytuacji jaką opisał Auwo i jeszcze ktoś wcześniej gdzieś na forum.
                              Adam

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

Popieram froolk. Choć właściwie dlaczego nie - ja chętnie bym odrobinkę dopłacił żeby mieć możliwość przetestowania w warunkach bojowych tego cholernego dylematu "1.4x, 2x czy 100-400IS" Ale ostateczny nabywca sprzętu, który ostatecznie mi się nie spodoba, powinien o tym wiedzieć.
                                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...