Zamieszczone przez froolk
Linki do TiP-ow i sklepow internetowych.
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Nie ma w tym nic zastanawiającego. Jeśli mi podasz choć jednego TIP'a za wyjątkiem Tomasza, który wyśle osobie znanej tylko z sieci (to ja) sprzęt za prawie 2 kPLN z komentarzem: jak ci się spodoba i będziesz miał kasę, to mi zapłacisz; daję ci 3 tygodnie na próby - wówczas potwierdzę, że tommy_j nie jest żadnym wyjątkiem
-
ja z kolei kupowalem u kilku Tipow tylko nie od tommyego ...do ktorego mam jakies dziwne uprzedzenie spowodowane chorymy tekstami na aukcjach allegro od ktorych robi mi sie niedobrze
jakos te tanie teksty nie wzbudzaja u mnie zaufania
Komentarz
-
-
Ok!Nie ma w tym nic zastanawiającego. Jeśli mi podasz choć jednego TIP'a za wyjątkiem Tomasza, który wyśle osobie znanej tylko z sieci (to ja) sprzęt za prawie 2 kPLN z komentarzem: jak ci się spodoba i będziesz miał kasę, to mi zapłacisz; daję ci 3 tygodnie na próby - wówczas potwierdzę, że tommy_j nie jest żadnym wyjątkiem
Nie to miałem na myśli. Moze to jest fajny gość i wspaniały TIP
ale przeciez zadałem (zgodnie z wymagającymi zasadami tego forum
) konkretne pytanie nie otwierajac nowego wątku lecz wybierając moim zdaniem najlepiej pasujący - spójrz jakie zadałem pytanie i jaka otrzymałem odpowiedż
No i jako, ze czytam od jakiegoś czasu to forum i poznałem troche odpowiedzi Vitez'a nie mogłem sie powstrzymac od tego małego przytyku 8)
Komentarz
-
-
tez bym nie kupil nic od tego goscia z avataraZamieszczone przez Tomasz Golinskite teksty pasują do Twojego awatara... :P Ale od tego kolesia z awatara rzeczywiście nie kupiłbym sprzętu
(choc 99% ludzi i tak nie wie kto na nim jest :P)
Komentarz
-
No nie żartuj Tomasz - to była wyraźna odpowiedź - a że zupełnie nie na temat... :P :P :PZamieszczone przez Tomasz Golinskifroolk, na Twoje pytanie po prostu nikt jeszcze nie odpowiedział, bo może nikt nie zna tego TIPa.
Pewnie, że może nikt nie zna tego TIPa - ale błagam nie idźcie w ślady Viteza i nie piszcie mi o tym bo zabraknie miejsca na serwerze......
AdamKomentarz
-
To sie powstrzymuj od takich przytykow bys sam kiedys nie byl ofiara. Jurek podal ci swietny powod dlaczego Tommiego warto polecac.Zamieszczone przez froolkNo i jako, ze czytam od jakiegoś czasu to forum i poznałem troche odpowiedzi Vitez'a nie mogłem sie powstrzymac od tego małego przytyku 8)
Ja rowniez uwazam ze warto go polecac ((i nie tylko ja go polecam)) i jesli sie ktos pyta - to odpowiadam. Moze to ze na forum zagladam dosc czesto
i dosc czesto sie wypowiadam
powoduje nieco spotegowane wrazenie reklamy... ale to jest tylko i wylacznie _odpowiadanie_ na pytania "kogo mozna polecic" a nie moje odgorne reklamowanie.
Wiec jesli jest to dla ciebie zastanawiajace to szczerze radze, oszczedz sobie zmeczenia mozgu czy jakichs nerwostek o blahostki i przestan sie tym przejmowac 8) .
W skrocie Tommy to wg mnie gosc godny zaufania i nie wstydze sie o tym pisac
.
Komentarz
-
Vitez
Ale chyba nie o to pytałemJa rowniez uwazam ze warto go polecac ((i nie tylko ja go polecam)) i jesli sie ktos pyta - to odpowiadam.
A Twoja odpowiedź była wyraźnie skierowana do mnie
Nie pytałem kogo polecacie - było już nawet w tym wątku dość na temat kogo polecacie - sam napisałeś, że wolisz kupować osobiście - ja też więc szukam w swoich okolicach.
Vitez
To sie powstrzymuj od takich przytykow bys sam kiedys nie byl ofiara.Ja się nie "nerwuję" 8) , chyba nie zauważyłeś emotikonówWiec jesli jest to dla ciebie zastanawiajace to szczerze radze, oszczedz sobie zmeczenia mozgu czy jakichs nerwostek o blahostki i przestan sie tym przejmowac .
- jak już to byłem nieco uszczypliwy a to Ty nerwowo reagujesz 
Starczy tego - z mojej strony PAX
AdamKomentarz
-
Czy to nie aby Johny DeppZamieszczone przez DoMiNiQuEchoc 99% ludzi i tak nie wie kto na nim jest
Komentarz
-
-
robson, tak to Johny Depp w najlepszej roli jaka zagral w Las Vegas Parano 8) (scenariusz i rezyseria: Reżyser: Terry Gilliam)
(mam taki awatar z uwielbianie do filmu ...nie do Deppa - zeby nie bylo
)
Komentarz
-
to ja swoje 5 gr na temat slawnego Tommy_J
mialem swego czasu zamiar kupic 50/f1,8 a ,ze akurat przejezdzalem przez lodz - wstapilem do Tomka - dalem kase odebralem towar - jak twierdzil noweczka szkielko . Sprawdzony przez wielu koles wiec nawet nie sprawdzam co w pudelku - mroz na dworze do domu daleko - jednym slowem trzeba jechac dalej
Ale cos mnie pokusilo w aucie aby otworzyc jednak to pudeleczko - okazalo sie, z w srodku uzywany z wyraznymi sladami uzywania obiektyw !!!
Oczywiscie wrocilem oddalem i stwierdzilem , ze juz nigdy nie kupie u Tommy_J nawet dekielka do obiektywu !!!
ps co do Las Vegas Parano - niezla jazdeczka
Komentarz
-
Auwo
Pewnie właśnie wrócił .......po 3 tygodniach próbowania.......Ale cos mnie pokusilo w aucie aby otworzyc jednak to pudeleczko - okazalo sie, z w srodku uzywany z wyraznymi sladami uzywania obiektyw !!!
.....a komuś sie nie spodobał lub nie miał kasy.......
Muszę z Tym skończyć
bo mnie wyrzucą z tego forum za herezje albo jeszcze coś gorszego.......
A tak na poważnie - juz wczesniej chciałem napisać, że mi osobiście nie podoba się takie testowanie przez X dni - bo nie czarujmy sie ale ten testowany sprzęt w końcu ktoś kupuje myśląc że bierze "brand new". Rozumiem sprawdzić w czasie kupowania - nawet ze statywu porobic fotki testowe tablic, ok ! Ale trzy tygodnie testów?
Zaraz pewnie zostane zbesztany przez tych którzy mają mozliwość brania obiektywów do testowania
ale mi to nie odpowiada. W końcu zanim kupię szkło to staram się o nim jak najwiecej dowiedzieć. Czytam parametry, opinie innych, testy, oglądam sample, a przede wszystkim zastanawiam sie do czego tego szkła potrzebuję. Wtedy już wiem - będzie to obiektyw "X". Więc kiedy już kupuję to sprawdzam tylko czy ten konkretny egzemlarz jest ok, a na to wystarczą góra 2 godziny na miejscu u sprzedawcy. I jeśli nie kupię to potem nie ma sytuacji jaką opisał Auwo i jeszcze ktoś wcześniej gdzieś na forum.
AdamKomentarz
-
Popieram froolk. Choć właściwie dlaczego nie - ja chętnie bym odrobinkę dopłacił żeby mieć możliwość przetestowania w warunkach bojowych tego cholernego dylematu "1.4x, 2x czy 100-400IS"
Ale ostateczny nabywca sprzętu, który ostatecznie mi się nie spodoba, powinien o tym wiedzieć.
Komentarz
Komentarz