Ubezpieczenie sprzętu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ptasiara
    • 2013
    • 14

Ubezpieczenie sprzętu

Witajcie!
    Ponieważ wielu z Was posiada sprzęt wart powyżej 5-6 tys. PLN mam nadzieję, że tutaj znajdę odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Czy ubezpieczacie swój sprzęt od kradzieży (na ulicy), jeśli tak to gdzie?
    Ostatnio pytałam w Hestii (wybrałam na chybił trafił) i owszem, ubezpieczą, ale na maksymalnie 5.-6. tys. (jako bagaż lub ubezpieczenie podłączone do mieszkaniowego). A co ze sprzętem za 8 tysięcy lub (nie) daj Boże 15-30 tys.?
    Pozdrawiam!
  • salas
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 3000

Odp: Ubezpieczenie sprzętu

a jak to w ogóle działa? jaki jest koszt i jak się odbywa odzyskiwanie pieniędzy przy ewentualnej kradzieży?
    SONY

Komentarz

• Roy
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 38

W Polsce gdzie ustawia się kolizje samochodowe do wyłudzenia odszkodowań? Ciekawe jak udowodnić, że aparat faktycznie trafił do rąk trzecich. Jeśli to jest możliwe, to procedury pewnie są wyjątkowo skomplikowane.
      Ostatnio edytowany przez Roy; 38787.

Komentarz

• becekpl
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 4318

można ale nie warto
        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Kuba1
          Uzależniony
          • 2010
          • 960

Zamieszczone przez ptasiara
          Witajcie!
          Ponieważ wielu z Was posiada sprzęt wart powyżej 5-6 tys. PLN mam nadzieję, że tutaj znajdę odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Czy ubezpieczacie swój sprzęt od kradzieży (na ulicy), jeśli tak to gdzie?
          Ostatnio pytałam w Hestii (wybrałam na chybił trafił) i owszem, ubezpieczą, ale na maksymalnie 5.-6. tys. (jako bagaż lub ubezpieczenie podłączone do mieszkaniowego). A co ze sprzętem za 8 tysięcy lub (nie) daj Boże 15-30 tys.?
          Pozdrawiam!
          Nie da rady. Takie ubezpieczenia są tylko w cywilizowanych krajach. Tutaj jest np. tzw. Torebka (czy jakoś tak) w Warcie, ale to tylko coś ok. 10 tys. i to generalnie kręcą nosem. Od kradzieży z mieszkania - jak najbardziej. Poza wszystkim - Daj Boże każdemu sprzęt za 50 tys

Komentarz

Pracuję...