Konfiguracja komputera

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Odp: Konfiguracja komputera

Zamieszczone przez pawelo1
    a ja polecam Plextor SSD 2,5'' 128GB, SATA III ( Read/Write 540/340MB/s ), który ma 5 lat gwarancji oraz śedni czas między uszkodzeniami (MTBF) 2400000 h
    Ciekawe jak to zmierzyli .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• jaroz
      Bywalec
      • 2012
      • 151

Czyli tak, po przeanalizowaniu dostępnych ssd'ków zdecydowanie wygrywan Samsung no i najbardziej dostępny jest.
      Przyznam się, że myślałem o trochę większym 256 gb, bo OS i PS oraz jakieś inne programy trochę miejsca zajmą. Ponadto plik wymiany, no i przestrzeń dla pracy samego PS'a.MZ 128 to trochę mało. Czy jestem w błędzie?
      Zamieszczone przez jan pawlak
      Jeśli to ma być "ciemnia fotograficzna" to trzeba koniecznie dokupić zewnętrzy, podwójny dysk jako archiwum
      Taki już jest Creative 1TB sieciowy.
      Ostatnio edytowany przez jaroz; 45161.

Komentarz

• hansu44
        Dopiero zaczyna
        • 2013
        • 38

Komp bardzo ciekawy, ciekawe jaka cena za niego Co do dysków to oczywiście na system SSD np. Samsung 840 Pro lub Plextor M5P; w zależności od potrzeb/funduszy wersja 128 lub 256 GB. Sam używam do pracy ww Samsunga 840 Pro 128GB i jestem zadowolony. Plextor troszkę tańszy, co nie znaczy gorszy. W codziennym użytkowaniu różnic między nimi nie uświadczysz. 128GB w zupełności wystarczy na system i i kilka większych programów. Pliku wymiany przy tej konfiguracji radziłbym nie używać wcale lub ograniczyć go do powiedzmy 256 MB. Niektóre programy plują się, że go nie ma

Na dysk "magazyn" polecę kupić 2 dyski 2~3 TB w RAID1. Nie muszą to być jakieś rakiety.

Pozdrawiam.
        Canon 60D, T17-50/2.8 VC, C50/1.8 STM, C55-250 STM, Kenko EX
        Panasonic Lumix DMC-LX100

Komentarz

• jaroz
          Bywalec
          • 2012
          • 151

Zamieszczone przez hansu44
          komp bardzo ciekawy, ciekawe jaka cena za niego
          750 gbp