450d z allegro

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tdominiak
    Dopiero zaczyna
    • 2013
    • 36

450d z allegro

Witam,

Czy mogę prosić o opinię specjalistów na temat takiego zestawu i takiej ceny? Co prawda rozważałem 600d z kitem ale tutaj pomimo braku gwarancji mam właściwie komplet...

Canon 450D + 18-55 + 55-250 + Akcesoria (3080907594) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Będę bardzo wdzięczny
    Pozdrawiam
    Tomasz
    http://www.tdominiak.pl
  • haze
    Bywalec
    • 2012
    • 203

Odp: 450d z allegro

Cena z kosmosu... za te pieniądze lepiej już kupić 40D z kitem, może nawet 50D by Ci się udało zdobyć (ale ze zdecydowanie większym przebiegiem). Przebieg tego 450D malutki, ale cena i tak nieadekwatna. Nie warto
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Komentarz

• zaitsev
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1660

Zamieszczone przez haze
      Cena z kosmosu... za te pieniądze lepiej już kupić 40D z kitem, może nawet 50D by Ci się udało zdobyć (ale ze zdecydowanie większym przebiegiem). Przebieg tego 450D malutki, ale cena i tak nieadekwatna. Nie warto
      Nazywanie tej kwoty "z kosmosu" jest lekką przesadą, bo należy pamiętać, że 55-250 to jakieś 600zł, więc pozostaje 1000zł za praktycznie nieużywane (o ile jest tak jak pisze sprzedający; a chodzą po 800-1200zł) 450D. A czy warto, to już inna sprawa.
      Ostatnio edytowany przez zaitsev; 18103.

Komentarz

• Adam71
        Początki nałogu
        • 2011
        • 316

Jak masz zamiar używać szkieł typu 18-55 i 55-250 to możesz w ogóle nie kupować lustra tylko od razu jakiś kompakt z wymienną optyką albo nawet typowego kompakta ale z wyższej półki. Gwarantuje Ci że będziesz miał taką samą jakość zdjęć albo nawet lepszą. 450D to już leciwa konstrukcja - ze słabym AF . Chce mieś radość ze zdjęć to kup jak Ci radzą 50 D i jakieś fajne szkiełka do tego . Na początek może być Tamron 17-50 i jakaś stałka .

Komentarz

• haze
          Bywalec
          • 2012
          • 203

Przepraszam, mój błąd nie zauważyłem że tam jest 55-250, z rana nie myśle nie ważne i tak jest to za duża kwota gdyż sam 55-250 można dostać za 500zł a jak się człowiek postara to i taniej...
          Ostatnio edytowany przez haze; 44802.

Komentarz

• tdominiak
            Dopiero zaczyna
            • 2013
            • 36

Dziękuję za odpowiedzi. Co do kompaktów to miałem Fuji S6500 i obecnie A610. Mniej więcej wiem co to tryb M. Nie dodałem, że poza aparatem imieninowo-spacerowym będę podpinał go przez ring do teleskopu oraz próbował się w astrofoto z astromebla paralaktycznego na niskich ogniskowych. No i w kompaktach zawsze brakowało mi tej ostrości i czasami rozmycia tła. Posiadając teleskop zdaję też sobie sprawę z roli szkieł w jakości obrazu.

Znalazłem 50D z Tokinem ale w mojej górnej granicy i to po wymianie migawki przy 200k... Wizja ewentualnych napraw po wydaniu 2k jednak trochę martwi.

Zadam w takim razie pytanie uzupełniające. Czy wspomniany przeze mnie ponoć dość chwalony 600d z kitem w funkcji imieninowo-spacerowej + jasna stałka 50mm do szerokich kadrów nieba byłaby w miarę dobrą opcją z wizją rozwoju w przyszłości?

Komentarz

• haze
              Bywalec
              • 2012
              • 203

Zamieszczone przez watchu
              jasna stałka 50mm do szerokich kadrów
              Jedno z drugim się niestety wyklucza. 50mm to nawet na full frame nie jest szeroko. Co to za tokina że tak cenę tej pięćdziesiątki winduje? 2tys. zł to można kupić 50D z przebiegiem niższym niż 10 tys.
              Czy wspomniany przeze mnie ponoć dość chwalony 600d z kitem w funkcji imieninowo-spacerowej (...) byłaby w miarę dobrą opcją z wizją rozwoju w przyszłości
              Myślę, że tak

Komentarz

• tdominiak
                Dopiero zaczyna
                • 2013
                • 36

Tokin 16-50. Sprzedawca może uważa aparat z wymienioną migawką za nowy. Oczywiście, że 50mm to nie jest szeroki kadr, po napisaniu dopiero pomyślałem. Tutaj przydałby się np Samyang 8mm fisheye do zdjęć drogi mlecznej. Chyba w takim razie odpuszczę starsze konstrukcje i pójdę w 600d z kitem i potem pomyślę o jakie szkła go rozszerzyć.

Komentarz

• Adam71
                  Początki nałogu
                  • 2011
                  • 316

Tokin 16-50. Sprzedawca może uważa aparat z wymienioną migawką za nowy. Oczywiście, że 50mm to nie jest szeroki kadr, po napisaniu dopiero pomyślałem. Tutaj przydałby się np Samyang 8mm fisheye do zdjęć drogi mlecznej. Chyba w takim razie odpuszczę starsze konstrukcje i pójdę w 600d z kitem i potem pomyślę o jakie szkła go rozszerzyć.
                  Ja jednak bym poszukał 60D. Warto od razu dopłacić kilka złotych ... Moze jakaś używka na gwarancji .

Komentarz

• Bangi
                    Moderator
                    • 2010
                    • 5499

A dokładniej to 60da , ale to już torchę inna półka cenowa
                    SAMOLOTY CB
                    SAMOLOTY lotnictwo.net
                    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• wojciech794
                      Coś już napisał
                      • 2011
                      • 62

Hej, widze że podjąłeś decyzje co do aparatu ,ze swojej strony mogę tylko dodac że mam 450D i w maju stuknie mu 5 lat. Przebieg to prawie 48 tyś; jak na razie odpukać , wszystko chodzi, nic nie trzeszczy. Cena w/w zestawu mogłaby być ze 200 stówki niższa . Kupuj 600D i pstrykaj , miłej zabawy.

Komentarz

• tdominiak
                        Dopiero zaczyna
                        • 2013
                        • 36

Zamieszczone przez Bangi
                        A dokładniej to 60da , ale to już torchę inna półka cenowa
                        Oj wersji A nie chcę bo to ma być też aparat spacerowy a po tym modzie będzie tylko do astro. No i na prawdziwą astrofotografię z eq6 etc mnie nie stać na tą chwilę

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Będzie 600d (o ile się to jeszcze 10 razy nie zmieni), potem szkła a na koniec jak mi braknie puszki to zmienię na wyższy model.

Pozdrawiam
                        Tomasz
                        Ostatnio edytowany przez tdominiak; 48353.

Komentarz

• salas
                          Pełne uzależnienie
                          • 2012
                          • 3000

Nie wiem czemu nie bierzesz pod uwagę innych aparatów, 600d to może i dobra pucha jak na swoją cenę i wyposażenie, ale np ja bym jej drugi raz nie kupił. Zdecydowanie uderzałbym w serie dwucyfrową
                          Do 2tyś na 100% kupisz 50d w bardzo dobrym stanie z małym przebiegiem i z KITem w zestawie i tu Ci każdy powie, że nawet nie ma co porównywać 50d z 600d
                          SONY

Komentarz

• tdominiak
                            Dopiero zaczyna
                            • 2013
                            • 36

Zamieszczone przez salas
                            Nie wiem czemu nie bierzesz pod uwagę innych aparatów, 600d to może i dobra pucha jak na swoją cenę i wyposażenie, ale np ja bym jej drugi raz nie kupił. Zdecydowanie uderzałbym w serie dwucyfrową
                            Do 2tyś na 100% kupisz 50d w bardzo dobrym stanie z małym przebiegiem i z KITem w zestawie i tu Ci każdy powie, że nawet nie ma co porównywać 50d z 600d

Wiesz co, to jest problem każdego kupującego teraz. Jest tego na rynku w cholere, są plusy i minusy, zaczyna się od budżetu 1500 kończy na 3k a stamtąd można iść np do 4,5 skoro już te 3 mam i tak w kółko. Wielki problem. Jak znajdę coś lepszego niż 450d to pojawia się kwestia 600d a stąd możemy już przeskoczyć na 50d. Wielki problem.

Na szybko nic na allegro w tej cenie nie znalazłem. Wersji z kitem w sprzedaży tam jak na lekarstwo.
                            Ostatnio edytowany przez tdominiak; 48353.

Komentarz

• PeterMr
                              Dopiero zaczyna
                              • 2012
                              • 17

Wracając do tej pierwszej aukcji z 450d, to już zdecydowanie i w niższej cenie wolałbym to Lustrzanka Canon 40D +obiektyw,statyw,torba,karta (3091319028) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Komentarz

Pracuję...