większe zakupy ad 2013

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wolf
    • 2013
    • 14

większe zakupy ad 2013

Ahoi,

Staram się o dofinansowanie i szukam sklepu, w którym będę mógł dokonać większych (jak dla mnie) zakupów.
    Zdecydowałem się na zestaw:

canon 5d mark II
    sigma 85mm/1.4
    sigma 35mm/1.4
    lampa 600ex

Ze swoich pieniędzy planuję zakup 16-35L/2.8 i akcesoriów:

Plecak Lowepro Flipside 400
    2x Karta pamięci Sandisk CF Ultra 16GB
    battery pack Alpha Digital BG-E6
    Akumulator Canon LP-E6

Co sądzicie o tym zestawie? Oraz czy znacie jakiś sklep gdzie mógłbym to wszystko kupić?
    Listę sprzętu, który chce nabyć w ramach dofinansowania rozesłałem po większych sklepach (z ceneo i allegro) z prośbą wycenę i ewentualny rabat
    jednak, w większości przypadków cisza lub ceny większe jak zakupy osobno w różnych sklepach...

Lista z forum trochę nieaktualna, wiec pomyślałem, że jeszcze zapytam
  • MC_
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3444

Odp: większe zakupy ad 2013

Flipside 400 będzie zbyt duży. Zmieścisz się do 300.

Komentarz

• wolf
      • 2013
      • 14

czytałem Twój post na ten temat jednak chciałbym kupić z zapasem na drugie body i w przyszłości jakieś tele

Komentarz

• jellyeater
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 1631

Sigmy to chyba i tak trzeba sprawdzić przed zakupem... Chociaż nie jest to łatwe.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• kosdkp
          Początki nałogu
          • 2010
          • 374

Zamieszczone przez MC_
          Flipside 400 będzie zbyt duży. Zmieścisz się do 300.
          Na 2 body z gipem 400 będzie ciasno, nie ? A po za tym te delikatne szeleczki, jakoś im nie ufam.

Tu pytałeś ? :

Triopo, obiektywy Samyang, statywy Sirui, torby Lowepro, lampy błyskowe Quantuum - Foto-Ivy

Aparaty Cyfrowe, Obiektywy - Sklep FotoRimex.pl
          http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• centur
            Uzależniony
            • 2011
            • 766

Zamieszczone przez wolf
            Ahoi,

Staram się o dofinansowanie i szukam sklepu, w którym będę mógł dokonać większych (jak dla mnie) zakupów.
            Zdecydowałem się na zestaw:

canon 5d mark II
            sigma 85mm/1.4
            sigma 35mm/1.4
            lampa 600ex

Ze swoich pieniędzy planuję zakup 16-35L/2.8 i akcesoriów:

Plecak Lowepro Flipside 400
            2x Karta pamięci Sandisk CF Ultra 16GB
            battery pack Alpha Digital BG-E6
            Akumulator Canon LP-E6

Co sądzicie o tym zestawie? Oraz czy znacie jakiś sklep gdzie mógłbym to wszystko kupić?
            Listę sprzętu, który chce nabyć w ramach dofinansowania rozesłałem po większych sklepach (z ceneo i allegro) z prośbą wycenę i ewentualny rabat
            jednak, w większości przypadków cisza lub ceny większe jak zakupy osobno w różnych sklepach...

Lista z forum trochę nieaktualna, wiec pomyślałem, że jeszcze zapytam
            po1. na twoim miejscu odpuścibym sobie 5d na rzecz 6d (lepszy AF i mniejsze szumy są nie do przecenienia)
            po2. nie napisałeś co chcesz focić ale ja na twoim miejscu celowałbym w szkła systemowe
            po3. kupuj tam gdzie najtaniej, wiem że sensownie można dogadać się z ludkami z digital24.pl
            http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
            http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
            Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• mk

Nie napisałeś skąd jesteś i gdzie chcesz kupić te rzeczy, jeśli chodzi o Warszawę polecam FOTOit, kupiłem tam cały swój system canona, można wybierać, przebierać, z ceną można się idealnie dogadać! Nie polecam za to FOTOforma, drogo, a ceny mają sztywne, nic do dogadania...

Komentarz

• wolf
                • 2013
                • 14

kosdkp: do fotorimexa chyba pisałem przez allegro, nie odpisali. Do foto-ivy dziś napisałem i podałem linka do tematu

centur: 6d - droższy a tu każdy grosz się liczy, to zestaw w którym się zmieszczę jak znajdę w dobrej cenie, reszta na oprogramowanie. Chcę się zająć fotografią okolicznościową i komercyjną. Zapytam w digital24, dzięki!

marcinstanczak: jestem z Lublina, do Warszawy mogę się przejechać gdzie indziej będzie gorzej ale może ktoś z forum pomoże w sprawdzeniu (oczywiście się odwdzięczę)

Komentarz

• kosdkp
                  Początki nałogu
                  • 2010
                  • 374

Do rimexa trzeba dzwonić, sami z siebie, raczej nie odpiszą, a z dodzwonieniem też bywają problemy. Do foto-ivy też dzwonić. Przynajmniej z mojej strony tak wyglądał kontakt i zakupy w ww sklepach.
                  Moje propozycje:
                  Jak nie masz kasy na 6d to kup 5d1. Parę miesięcy się "pomęczysz" , zarobisz i dokupisz 6d bo ludziska chwalą puchę, i jak znalazł zapas w postaci starej piątki. A 5d2 i tak wymienisz na 6d lub 5d3.
                  A najlepiej, odpuść sobie 16-35 na rzecz samianga 14mm, a kasę przeznacz na 6d. Zarobisz. Kupisz L.
                  Ostatnio edytowany przez kosdkp; 31603.

Komentarz

• Pascalekk
                    Dopiero zaczyna
                    • 2012
                    • 29

Plecak 400tka, kupiłem na początku i było super super, ale ostatecznie i tak przesiadłem się na torbę, bo raz że demaskuje Cię z czym idziesz a dwa niewiele mniej zmieścisz i dostęp jest ekspresowy... a nie tak jak w 400
                    sporo chęci mało pieniędzy

Komentarz

• wolf
                      • 2013
                      • 14

kosdkp - no nie wiem... gdzie ja bym kupił 5d1 na fakturę? Druga opcji nie czaje Nie mogę przeznaczyć kasy, której jeszcze nie mam na dofinansowanie dofinansowania, by wpisać 6d na listę
                      Pascalekk- Torba demaskuje z czym idziesz czy plecak?

Komentarz

• kosdkp
                        Początki nałogu
                        • 2010
                        • 374

Po 1: jak zauważył kolega @centur nie napisałeś do czego chcesz używać. Pomyślałem o kotletach.
                        5dc kupisz na FaVAT, dla chcącego nic trudnego. Kiedyś wystarczała umowa jeśli sprzęt był używany od fizyka.
                        Oświeć mnie czego nie rozumiesz, zmęczony jestem.
                        16-35 za około 3000zł (używka wer I) lub 5500zł (nówka wer II) ? zamiast tego samyang 14mm za 1500zł >>>>zostaje 1500 lub 4000? Różnica w cenie 5d2 i 6d to nie więcej niż 1000 zł.

Komentarz

• Smok
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 122

To dobry zwyczaj planując większe zakupy foto, elektroniki, agd, samochodu itd, itp popytać w paru miejscach i wybrać najkorzystniejszą ofertę, albo wręcz potargować się, czy zaproponować co by nas interesowało ekstra w zamian za to że wydamy swoje pieniądze w tym a nie innym sklepie. Ja prawie zawsze tak robię i prawię zawsze coś uzyskuję, a to mały rabacik, a to dodatkową pamięć do laptopa, a to lepsze wyposażenie gratis.
                          Nie ma sie czego wstydzić, w dobie konkurencji to normalna praktyka, a poza tym ja lubię się potargować.
                          Wyszukaj w internecie sklepy, gdzie możesz nabyć całośc i wyslij maila z pytaniem, oczywiście najlepiej jest potargować się osobiście.
                          Uda się to zyskałeś, nie uda sie to wybierzesz ten gdzie będzie najtaniej, albo w sposób najbardziej inteligentny, grzeczny Ci odmówią, to też pewien sprawdzian reagowania sklepu na pytania klienta.
                          "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Komentarz

• wolf
                            • 2013
                            • 14

Później napisałem do czego chciałbym używać. Chce kupić używkę wer. I i to już nie będzie w ramach dofinansowania. Mówisz żebym nie kupował Mk II tylko pieniądze z 16-35 przeznaczył na nie... Co wtedy wpisze na listę do urzędu?

Komentarz

• kosdkp
                              Początki nałogu
                              • 2010
                              • 374

Zamieszczone przez wolf
                              Później napisałem do czego chciałbym używać. Chce kupić używkę wer. I i to już nie będzie w ramach dofinansowania. Mówisz żebym nie kupował Mk II tylko pieniądze z 16-35 przeznaczył na nie... Co wtedy wpisze na listę do urzędu?
                              "zająć fotografią okolicznościową i komercyjną" to znaczy ? Okoliczności przyrody? Wybacz, ale jak ktoś się zabiera za dofinansowanie to raczej w celu zrobienia kasy = komercyjnie znaczy, a co dokładnie to nie określiłeś. Czy śluby, jakies faszony i glamury?
                              Dopiero teraz napisałeś, że chcesz kupić 5d1 nie w ramach dotacji.
                              Kręcisz coś
                              Gdzie napisałem, by kase z 16-35 przeznaczyć na 5d2? Coś źle zrozumiałeś.
                              $$ z 16-35, na 6d plus samyang i fotoszopa zamiast 5d2.
                              Ostatnio edytowany przez kosdkp; 31603.

Komentarz

Pracuję...