Dobry fotolab we wrocławiu...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marko-wroclaw
    Coś już napisał
    • 2005
    • 62

Dobry fotolab we wrocławiu...

Nie wiedziałem gdzie posta umieścić wiec umieszczam go tu..
    Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie mogę oddać fotki z cyfraka we wrocławiu aby porządnie zrobili? Wiem, że odbitki z analoga całkiem fajnie robili na ul. Ruskiej ale nie orientuję się jak sprawa się ma z odbitkami z cyfry.
    Pozdrawiam

PS. Może przekornie MM? :P albo inne takie??

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

Lwowska. kumpel robil, poznal, chwalil.

ja stoluje sie czesto w Kodaku na Grunwaldzie. do dogadania i dobrze kolory robia.
    www albo tez flickr

Komentarz

• marko-wroclaw
      Coś już napisał
      • 2005
      • 62

Zamieszczone przez akustyk
      Lwowska. kumpel robil, poznal, chwalil.

ja stoluje sie czesto w Kodaku na Grunwaldzie. do dogadania i dobrze kolory robia.
      Dzięki, sprawdzę

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

:-)
        www albo tez flickr

Komentarz

• Elmarqo
          Bywalec
          • 2007
          • 245

Chciałbym ponowić pytanie i uzyskać aktualne opinię na temat labów we Wrocławiu. Zależy mi na solidnym labie, który nie będzie mnie zaskakiwał co jakiś czas różną kolorystyką wywoływanych zdjęć.
          mareksliwinski.pl

Komentarz

• Viracocha
            Uzależniony
            • 2004
            • 853

Zamieszczone przez Elmarqo
            Chciałbym ponowić pytanie i uzyskać aktualne opinię na temat labów we Wrocławiu. Zależy mi na solidnym labie, który nie będzie mnie zaskakiwał co jakiś czas różną kolorystyką wywoływanych zdjęć.
            Foto Świt - ul. Ruska
            Olech - ul. Żeromskiego
            Ostatni raz robiłem tam odbitki w październiku zeszłego roku i było OK. Myślę, że przez parę miesięcy nic się nie zmieniło.

Komentarz

• Elmarqo
              Bywalec
              • 2007
              • 245

Dzięki, a orientujesz się może czy udostępniają profil kolorów swojego laba?
              mareksliwinski.pl

Komentarz

• Viracocha
                Uzależniony
                • 2004
                • 853

Zamieszczone przez Elmarqo
                Dzięki, a orientujesz się może czy udostępniają profil kolorów swojego laba?
                Niestety tego nie wiem, robiłem głównie odbitki z analoga. Zarówno jeden jak i drugi z wymienionych zakładów używały Fuji Frontiera.

Komentarz

• an_zak
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 427

Agfa Imagecenter na Jedności Narodowej, blisko Nowowiejskiej, na swojej stronie www.e-agfa.pl udostępniają profile ICC, w samym labie można bez problemu kupic odbitkę kalibracyjną. Robilem tam 30x45 z pliku, bylem bardzo zadowolony.

Godne polecenia jest też "pod dachem" na komandorskiej... przez długi czas robiłem też u Czarneckiego na Świdnickiej, ale raczej nie polecam

Lwowskiej zdecydowanie NIE POLECAM, mam do nich 10m, kiedyś byli doskonali, jakis czas temu musieli zmienic kadrę, bo zaczęli namiętnie zawalać sprawę
                  Ostatnio edytowany przez an_zak; 8091.

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Zamieszczone przez an_zak
                    Agfa Imagecenter na Jedności Narodowej,...
                    Potwierdzam, jakość usług na nienajgorszym poziomie (tylko skany z kolorowych negatywów są mocno poszumione - szum kompresyjny, nie ziarno - ale za to kolory ładne, nawet z Reali) ale najważniejsza jest pełna powtarzalność, zawsze dostaje się to samo.
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Elmarqo
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 245

Padło na Agfę dzięki
                      mareksliwinski.pl

Komentarz

• jdw
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 139

A czy ktoś się orientuję czy robią gdzieś we Wrocławiu powiększenia pod powiększalnikiem? Kolor, RA-4, powiększenia min 50x50 ze średniego formatu. Szukam w Polsce gdzie to najlepiej i najtaniej zrobić.

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Zamieszczone przez jdw
                          A czy ktoś się orientuję czy robią gdzieś we Wrocławiu powiększenia pod powiększalnikiem? Kolor, RA-4, powiększenia min 50x50 ze średniego formatu. Szukam w Polsce gdzie to najlepiej i najtaniej zrobić.
                          Pytaj Pod Dachem na Komandorskiej, takie "ekstrawagancje" to najprędzej tam (jako usługa ekstra).

Komentarz

• Viracocha
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 853

Zamieszczone przez MacGyver
                            Potwierdzam, jakość usług na nienajgorszym poziomie (tylko skany z kolorowych negatywów są mocno poszumione - szum kompresyjny, nie ziarno - ale za to kolory ładne, nawet z Reali) ale najważniejsza jest pełna powtarzalność, zawsze dostaje się to samo.
                            Powiedziałbym nawet, że strasznie mocno poszumione... A wiesz może gdzie można teraz zrobić naprawdę porządnej jakości skany we Wrocławiu?

Co do tego labu, to miałem zastrzeżenia odnośnie odwzorowania kolorów skóry.

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

Zamieszczone przez Viracocha
                              ... A wiesz może gdzie można teraz zrobić naprawdę porządnej jakości skany we Wrocławiu?...
                              Porządne? To tylko na skanerach bębnowych... tylko trochę drogo wychodzi

Komentarz

Pracuję...