Plecak z JPA

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gavin
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 1339

Przypadkowa forowiczka broni przypadkowego sklepu jak niepodległości

Komentarz

• mc_iek
      Uzależniony
      • 2008
      • 790

Ja mam plecak JPA od 4 lat i właściwie ciągle z nim łażę i jeżdżę na rowerze. Dopiero teraz plecak zaczął się lekko pruć w kilku miejscach, ale jeszcze z pół roku powinien wytrzymać.
      Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• subbar
        Dopiero zaczyna
        • 2011
        • 48

Witam, odnośnie plecaka tej firmy który posiadam na aparat z miejscem na laptopa to powiem że widać iż to niskobudżetowy projekt. Co prawda się nie psuje w sensie rozpruwania ale:
        - ciężki aparat z obiektywem nie jest utrzymywany przez rzepy - chyba że się go kładzie na dole ale wtedy nie jest przyjemne otwieranie,
        - po pełnym otwarciu klapy wypadają rzeczy z za siateczki,
        - producent chyba nie przemyślał miejsc gdzie mają być taśmy na rzepy,
        - po solidnym zapakowaniu (nawet niespecjalnie solidnym) zamki pozostawione w górnej pozycji się rozsuwają.
        "Wiem, że sądzicie, iż rozumiecie to, co myślicie, że powiedziałem, ale nie jestem pewien, czy zdajecie sobie sprawę, że to, co do was dotarło, nie jest tym, co myślę."
        A. Greenspan

Komentarz

• jacek_73
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2587

Zamieszczone przez mc_iek
          Ja mam plecak JPA od 4 lat...
          Zamieszczone przez subbar
          ...widać iż to niskobudżetowy projekt...
          Niecałe 150 zł. A jak się go nosi?
          Jestę fotografę
          miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• saiqard
            Bywalec
            • 2009
            • 112

ja też mam ten plecak i ostatnio tylko leży i się kurzy. Po umieszczeniu aparatu na górze przegródki nie są w stanie go utrzymać. Poza tym są bardzo słabej jakości i szybko materiał na nich się przeciera.
            C5Dmk2 + C28-135 USM IS + C16-35/2.8 + C24-70/2.8 + C50/1.8 + C70-210/3.5-4.5 USM + C430EXII + Sonnar 180/2.8 + inne graty

Komentarz

• subbar
              Dopiero zaczyna
              • 2011
              • 48

Zamieszczone przez jacek_73
              Niecałe 150 zł. A jak się go nosi?
              Szerokie szelki, dość wygodne plecy - w noszeniu nie ma problemu. Oczywiście parodią jest zakładanie statywu na niego bo się cały wygina.

Problemem jest to iż nie nadaje się on do cięższego aparatu z obiektywem - chyba że szczelnie poutykasz każdą dziurę to się będzie to trzymało - jak planujesz wyciągnąć zapasowe body z obiektywem to w środku pozostanie Ci mizeria ... a dochodzące ze środka dźwięki przyprawią o zawał jak Lki będą się naparzać przy każdym kroku

PS z wersją na laptopa kosztuje ponad 150zł.
              "Wiem, że sądzicie, iż rozumiecie to, co myślicie, że powiedziałem, ale nie jestem pewien, czy zdajecie sobie sprawę, że to, co do was dotarło, nie jest tym, co myślę."
              A. Greenspan

Komentarz

• pawel-foto
                Początki nałogu
                • 2008
                • 342

Nie spodziewałem się, aż takiej dyskusji. Ja dopiero teraz wróciłem ze strefy kibica i prócz kilku niezłych fot ogólnie czuje ogromny niedosyt. No może oprócz obronionego karnego. To tylko napomknę jeszcze, że na PW mam dwie wiadomości również odradzające zakup tego produktu jako niespełniającego pokładanych w nim nadziei. A że właśnie mój aparat nie należy do najlżejszych to oznacza jednak wysupłanie 350zł na plecak w kolorze moro a nie wyrób plecakopodobny. Ale aby wasze uwagi nie poszły na marne to złożę oficjalną skargę na firmę JPA. Powinno się brać odpowiedzialność za to co się obiecuje Klientom.
                1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• subbar
                  Dopiero zaczyna
                  • 2011
                  • 48

Zamieszczone przez pawel-foto
                  A że właśnie mój aparat nie należy do najlżejszych
                  No tak nie spojrzałem na stopkę - 600d z gripem nie mieści się w nim na wysokość więc z 1d przypuszczam że tez może być problem.
                  A. Greenspan

Komentarz

• mc_iek
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 790

Wychodzi na to, że 50d z gripem i 17-85 z tulipanem jest mniejsze od 600d z gripem... Mnie się mieści jeszcze EF70-300IS USM, Pentacon 50/1,8 z tulipanem, Pentacon 135/2,8 z orginalną osłoną, Olympia 28/2,8 z tulipanem, pudełko z wężykiem radiowym i termos 0,8 litra na obiadki z domowej kuchni...
                    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• subbar
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 48

Dla mnie coś się mieści nie jak się da włożyć ale da się to bezpiecznie zapakować - niestety górna klapa zabezpieczona jest pianką cienką której grubość nie jest wystarczająca żeby w razie czego ochronić aparat.

Jak widać na załączonych zdjęciach już poziom lampy błyskowej wystaje ponad obrys plecaka.

Dyskusje o tym co się tam da wsadzić jest równie owocna jak dyskusja o tym ile osób wejdzie do malucha ... Zresztą akurat pojemna to ona jest tyle że w wersji dla laptopa - płytka i nie ustawna a prowadnice wewnętrzne giętkie i źle się trzymają.

Ostatnio edytowany przez subbar; 43501.
                      A. Greenspan

Komentarz

• enforces
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 81

też myślałem nad tym plecakiem, a stanęło na torbie Crumpler. No i nie żałuję
                        Canon 650D | Sigma 50mm 1.4F | C 16-35mm L II | S 17-70mm F2.8-4.5 | Canon 580ex II

Flickr

Komentarz

• mateuszw3
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 278

Odp: Plecak z JPA

Pozwólcie, że odświeżę temat. Jako, że wakacje się już rozpoczęły, a ja coraz bardziej mam dość mojej torby (nie polecam jeździć z torbą na rowerze ), chcę kupić plecak foto. Już od dłuższego czasu przyglądałem się plecakowi JPA (Pecak FOTO+LAPTOP Do każdego rodzaju aparatu JPA (3351574866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.). Widzę, że opinie są różne, większość jednak niepochlebnych. Chciałem się zapytać, czy warto zainwestować w ten plecak, czy lepiej kupić coś innego? Nie chciałbym wydać więcej niż 200zł, dlatego pytam.
                          Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
                          www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Komentarz

Pracuję...