Kupiec:(

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • epicure
    Uzależniony
    • 2010
    • 676

Zamieszczone przez kris78
    Miał kupić sprzęt,pisał dziesiątki maili a ,na pół godziny przed transakcją fałszywie i pokrętnie się wycofał,narażając mój budżet i mój cenny czas na straty.
    No to faktycznie krzywda Ci się stała... W temacie wątku brakuje jeszcze "UWAGA! OSZUST!"
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• MC_
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3444

Tak zupełnie teoretycznie, abstrahując od tego konkretnego przypadku - co w sytuacji, gdyby strony się dogadały, że sprzedający dowiezie sprzęt kupującemu do innego miasta? Szkoda jest ewidentna.

Komentarz

• epicure
        Uzależniony
        • 2010
        • 676

Zamieszczone przez MC_
        Tak zupełnie teoretycznie, abstrahując od tego konkretnego przypadku - co w sytuacji, gdyby strony się dogadały, że sprzedający dowiezie sprzęt kupującemu do innego miasta? Szkoda jest ewidentna.
        Nie jest to szkoda z punktu widzenia prawa. Jest to koszt, jaki dobrowolnie decyduje się ponieść sprzedający gdy umowa jeszcze nawet nie została zawarta. Krótko mówiąc: sprzedający wychodzi na frajera, a kupujący na chama. Mogą sobie dać po pysku, byle nikt nie widział
        nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoją analizą.

Komentarz

• Przemek_PC
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2462

Ale o co całe halo? Jeśli sprzęt sprawny a cena atrakcyjna to trafi się następny kupiec.

Komentarz

• saiqard
              Bywalec
              • 2009
              • 112

a może po prostu kupujący wydał pieniądze na coś innego, bo przytrafiła się okazja albo znalazł ten sam produkt taniej.
              C5Dmk2 + C28-135 USM IS + C16-35/2.8 + C24-70/2.8 + C50/1.8 + C70-210/3.5-4.5 USM + C430EXII + Sonnar 180/2.8 + inne graty

Komentarz

Pracuję...