Ostrzeżenie przed sklepem fotolab-aparaty.pl PIOTR MASZYCKI FOTOLAB

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotocoto
    Coś już napisał
    • 2008
    • 91

Ostrzeżenie przed sklepem fotolab-aparaty.pl PIOTR MASZYCKI FOTOLAB

Pozwalam sobie założyć nowy wątek zanim ktoś da się nabrać. Sprawa jest pewna i sprawdzona, wszyscy znacie zapewne lider24 i to ile osó oszukał. To czytajcie:

wąska oferta, jak w liderze, niesamowicie podobna. Wchodzę na dane firmy, tam ubogo ale widzę miasto Czerwieńsk. I zapala mi się lampka. Wchodzą na 8 stronę wątku lider24 i czytam:

"podobnie rodzina właściciela prowadzi sklep: http://fotopermium.pl/
    Bracia Maszyccy są od lat znani w branży – dane właścicieli są jawne i dostępna na ich stronach – jako osoby działające w szarej strefie."

sprawdzam dane fotopremium -> Czerwieńsk! Maszycki!

Rzut oka na mapę google, mała wioseczka blisko granicy z Niemcami. Po nitce do kłębka! Są chętni na zakupy? Jak myślicie kiedy im się znudzi oszukiwanie ludzi?

Dalej badam po nipie:

Numer identyfikacyjny REGON 081027600
    Numer NIP 9730747667
    Nazwa PIOTR MASZYCKI FOTOLAB
    Nazwisko MASZYCKI
    Imię / imiona PIOTR ŁUKASZ
    Adres siedziby:
    Województwo LUBUSKIE
    Powiat ZIELONOGÓRSKI
    Gmina/Dzielnica lub Delegatura CZERWIEŃSK - MIASTO
    Ulica, miejscowość UL. WODNA 1 lok.1 , CZERWIEŃSK
    Poczta 66-016 CZERWIEŃSK

Data powstania podmiotu * 2012-03-14
    Data rozpoczęcia działalności ** 2012-03-14
    Data wpisu do REGON 2012-03-16

Ludzie kochani, spalili nie jeden biznes i natychmiast tworzą kolejny, tym razem braciszek!

Tutaj można sprawdzić dane

Ostrzegam, nie dajcie się nabrać! Przedstawiłem tu suche fakty. Prośba do administratorów o nieprzesuwanie tego wątku z dyskusją do lider24, myślę, że sprawa jest na tyle gorąca, że możemy uchronić sporo osób przed wpłaceniem pieniędzy i niepotrzebnymi nerwami.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów
  • Viqy
    Początki nałogu
    • 2007
    • 407

Królu złoty, ja właśnie próbowałem ich "rokminić" ... z nieba mi spadłeś
    rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• VomitroN
      Uzależniony
      • 2006
      • 516

Wiedzą, że mimo "złej reklamy" w sieci ten numer działa, więc zmienili tylko szyld.
      Już współczuję ludziom, którzy "kupią" w tym sklepie 5D Marka Trzeciego. W końcu to nieustająca oferta dnia :-(
      "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Komentarz

• fotocoto
        Coś już napisał
        • 2008
        • 91

Szanowny skąpiec wywalił ich właśnie z hukiem z listy z tego co mi donoszą zainteresowane źródła.
        -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
        5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Komentarz

• darkon
          Bywalec
          • 2011
          • 239

Zamieszczone przez fotocoto
          Szanowny skąpiec wywalił ich właśnie z hukiem z listy z tego co mi donoszą zainteresowane źródła.
          I bardzo dobrze, trzeba tępić takie cwaniactwo wszystkimi dostępnymi środkami, oczywiście zgodnymi z prawem.
          EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII

Komentarz

• Flanel
            Początki nałogu
            • 2005
            • 300

Na czym polega ich wałek ? Wystawiają lewą fakturę?!

Komentarz

• MC_
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3444

Szukać się nie chce? Faktury nie wystawiają wcale, a i sprzętu co do zasady nie wysyłają.

Komentarz

• Flanel
                Początki nałogu
                • 2005
                • 300

Dzięki.

Komentarz

• Drithor
                  Dopiero zaczyna
                  • 2011
                  • 34

Zamieszczone przez Flanel
                  Na czym polega ich wałek ? Wystawiają lewą fakturę?!
                  Heh, zerknij sobie na to:

http://www.canon-board.info/showthre...=56126&page=30

Tam od pierwszej strony masz na czym polega ich wałek

Jestem jednym z oszukanych przez Lider24 i pawła i karolinę maczyckich. 2 lutego przelałem im 8k na obiektyw i do dzisiaj nie widziałem ani obiektywu, ani kasy. Na szczęscie właśnie dzisiaj zwrócili pieniądze. Sprawę zgłaszałem na policji, była u prawnika, miliony maili i telefonów do sklepu. Ci ludzie są bezwzględni w oszustwach i okłamywaniu naiwnych klientów. Swoją drogą karolina blandzi - maszycka pracuje na Uniwersytecie Gdańskim w Instytucie Filozofi w zakładzie logiki... ręce opadają, jak osoba o tak wąłej reputacji i moralności może pracować w murach uniwersytetu. Naprawdę przestrzegam przed wszystkim co ma związek z rzeczonymi maszyckimi i ich oszustwami. Oczywiście oszustwo w sensie prawnym jest im ciężko udowodnić, bo żeby wyczerpać znamiona oszustwa, należałoby im udowodnić, że od początku działali z zamiarem oszustwa, a to w zasadzie jest niemożliwe :/ no i na tym maszyccy prowadzą żer. Gdy spalą jedną nazwę, zakładają następny biznes! OSTRZEGAM PRZED PIOTR MASZYCKI FOTOLAB!!!

Komentarz

• ladyjo
                    • 2012
                    • 3

Witam,

Drithor, czy mogę prosić o maila albo telefon do Ciebie? Chciałabym podpytać o szczegóły dochodzenia swego. Wygląda na to, że też dałam się oszukać."Zakupu" dokonałam 26/03. Od tamtej pory ani aparatu (ostatecznie miałam dostać wczoraj) ani kasy. Telefony nie odpowiadają, nie liczę też na odpowiedź na wczorajszego maila.

Tak właśnie zaoszczędziłam 150 zeta na torbę na aparat, bo fotolab miał najtańszą ofertę...

Z góry dziękuję za pomoc.
                    I mam nadzieję, że wrócę na forum już jako użytkownik Canona...

Komentarz

• lukasz57-90
                      Coś już napisał
                      • 2011
                      • 51

Skontaktował się ze mną człowiek który jest zainteresowany pomocą prawną nam, jeśli zdecydujemy się na pozew zbiorowy. Cena takiej usługi będzie znana w momencie kiedy określimy ilość osób i kwotę jaką należy odzyskać. SZUKAM RÓWNIEŻ OSOBY Z POZNANIA KTÓRA BĘDZIE W STAŁYM KONTAKCIE Z MECENASEM.

Zainteresowane osoby proszę aby kontaktowały się ze mną na priv i podały:

Imię i Nazwisko:
                      Telefon:
                      Mail:
                      Miejscowość z kodem pocztowym:
                      Datę zamówienia sprzętu:
                      Datę od której ubiegamy się od zwrot pieniędzy:
                      Kwotę brutto:

Uważam, że trzeba walczyć o swoje i nie odpuszczać. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości.

Komentarz

• ladyjo
                        • 2012
                        • 3

A jednak... dziś dostałam aparat
                        nie wiem czy spowodował to mój mail z informacją, że wybieram się na policję czy i tak by wysłali, grunt, że już po nerwach.
                        Więc pędzę na forum dla początkujących hi hi.

Komentarz

• lukasz57-90
                          Coś już napisał
                          • 2011
                          • 51

gratulacje... ja ani kasy ani aparatu

Komentarz

• Mateusz87
                            Coś już napisał
                            • 2011
                            • 78

Ja niedawno chciałem nabyć u nich speedlite'a 430exII, bo wg. moich skromnych obliczeń oszczędzałem całe 100 złotych w stosunku do średniej ceny tych lamp w innych sklepach. Kiedy już zaznaczyłem opcję "płatność przy odbiorze" cena za transport poszybowała o owe 100 zł, które miałem zaoszczędzić ! Był to wyraźny komunikat z ich strony - "Lepiej będzie, jak nam od razu przelejesz pieniądze". Dlatego wolałem zaopatrzyć się w tym wypadku na cyfrowe ... Teraz z ciekawości powtórzyłem tę operację na stronie fotolabu i obecny koszt wysyłki przy opcji pobrania wynosi już tylko 50 pln ...
                            http://mateuszmis.portfoliobox.net

Komentarz

• Merde
                              Grzeczny i układny podpis
                              • 2008
                              • 7756

Zamieszczone przez Mateusz87
                              Teraz z ciekawości powtórzyłem tę operację na stronie fotolabu i obecny koszt wysyłki przy opcji pobrania wynosi już tylko 50 pln ...
                              I tak drogo. Powinna to być kwota ~35 zł lub niżej, zależnie od wynegocjowanych warunków.
                              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...