Podejrzane aukcje na Allegro II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • salas
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 3000

Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

No to kup [emoji38] i daj znać dla potomnych ?
    Ostatnio edytowany przez salas; 47223.
    SONY

Komentarz

• aptur
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3837

Zamieszczone przez miXon
      Co myślicie o tym? Dzwoniłem i nawet dostałem numer seryjny sprzętu od gościa. Cena kusząca
      Jest odbiór osobisty więc w czym problem? 5 tyś taniej niż w normalnym sklepie. Bierzesz kasę, umawiasz się i jedziesz po sprzęt. Wystawiają paragon a ty szczęśliwy odjeżdżasz. Powodzenia

Komentarz

• salas
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 3000

Fakturę nawet ?
        SONY

Komentarz

• miXon
          • 2010
          • 5

Zastanawia mnie pochodzenie sprzetu. Faktycznie na Alle jest jeszcze za 11999. Nie do końca 5k taniej bo nawet rtveuro z góry daje go za 16799, bo że względu na prawo i to że są autoryzowanym dystrybutorem nie mogą dać niższej ceny niż 17599, dlatego na stronie jest odnosnik żeby dzwonic i pytać o cenę.

Faktura fakturą. Sprzedawca może się nawet jutro zawinąć z biznesem bo gwarancji udziela producent...

Gdzie najlepiej kupić markIV? Oczywiście odbiór osobisty bo na wysyłke bym tego w życiu nie wziął

Komentarz

• aptur
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3837

Zamieszczone przez miXon
            Gdzie najlepiej kupić markIV? Oczywiście odbiór osobisty bo na wysyłke bym tego w życiu nie wziął
            Cashback - Canon Polska
            Zjedź sobie na dół do zakładki "gdzie kupić"
            W zasadzie wszystkie z tych punktów powinny być pewne.

Komentarz

• miXon
              • 2010
              • 5

Wiem, że z oficjalnego będzie pewne. Jednak myślę że mały dystrybutor da lepszą cenę niz 16 z groszami

Komentarz

• aptur
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3837

Zamieszczone przez miXon
                Wiem, że z oficjalnego będzie pewne. Jednak myślę że mały dystrybutor da lepszą cenę niz 16 z groszami
                Mały dystrybutor (lub ktokolwiek) może dać cenę jaką mu się podoba. Zazwyczaj jednak niewiele ma to wspólnego z rzeczywistością... No ale zawsze możesz wypróbować. Daj znać po transakcji bo pewnie znajdzie się więcej chętnych.

Komentarz

• simon83
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 216

No dobra, przyznać się kto kupił nową "piątkę" za 12k i może ocenić co otrzymał?
                  Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
                  Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Komentarz

• adi760303
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 317

Zamieszczone przez simon83
                    No dobra, przyznać się kto kupił nową "piątkę" za 12k i może ocenić co otrzymał?
                    Raczej każdy się bał :P

Komentarz

• Irek07
                      Bywalec
                      • 2014
                      • 236

Zamieszczone przez simon83
                      Wszystkie 18, czy coś koło tego, rozeszły się w kilka dni. Znalazłem nawet dwa pozytywne komentarze do aukcji. Swoją drogą ciekawe, jeśli wszystko było ok, to czemu ktoś sprzedaje coś za 12tys a spokojnie może sprzedać za 13 czy 14. Różnica razy 18 daje całkiem sporą kwotę.

Komentarz

• benicjusz
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 185

Nie dalej jak dwa może trzy tygodnie temu na alledrogo był nowiuteńki mk3 i 24-105 za jedyne 10.000 pln - po wymianie e-maila okazało się, iż tylko wysyłka choć z tego samego miasta.

Niby sprzedajacy raz już został napadnięty podczas transakcji i tylko wysyłka.
                        Odpuściłem ale z ciekawości za kilka dni zajżałem na konto typa i zostało ono zawieszone - może za nie opłacenie rachunków, a może za grę w pręta.

wysłane z Nokii 6210.
                        |CANON FF|

Komentarz

• miXon
                          • 2010
                          • 5

U tych wszystkich do których pisałem była opcja odbioru osobistego. Jeden chciał na parkingu a drugi to oferta z lombardu (razem z bukmacherką Fortuna) po tym jak zadzwonilem to cena skoczyła do 13999 po tygodniu, jednka i tu i tu bałem się kupić ;p

Komentarz

• benicjusz
                            Bywalec
                            • 2010
                            • 185

Jest ryzyko, masa gnojków szuka łatwego zarobku ale my też cfaniakujemy, szukając ofert typu prawie nowy o 2 tys. taniej,

Jeden aparat miał przyjechać do mnie do biura - abym czuł się bezpiecznie, ale albo nie mógł dojechać, albo choroba, a po tygodniu: proszę jednak przyjechać po aparat do mnie do domu.
                            OK, proszę go aby dodał mne do znajomych na FB abym wiedział czy to co mówi kim jest to prawda -
                            Pyta się co? pan poważnie?
                            Tak, a co jakiś problem? ....

I za 2 godziny - oferta nieaktualna oczywiście mogła być bo sprzedajacy się zgodził na niższą cenę od wyjściowej i prawdopodobnie ktoś mógł faktyczne kupić poprzez kup teraz lub się dogadali za wyższą cenę od mojej propozycji. Ale strach przed potwierdzeniem swej tożsamości na FB - tym bardziej, że swej tożsamości sprzedający nie krył, wręcz miał to być atut pochodzenia aparatu, budził zastanowienie. Byłem pewnie zbyt upierdliwy i pomyślał, że po tygodniu od kupna będę sobie rościł huk wie co.

wysłane z Nokii 6210.
                            Ostatnio edytowany przez benicjusz; 35527.
                            |CANON FF|

Komentarz

• Tom77
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2875

Zamieszczone przez benicjusz
                              Jest ryzyko, masa gnojków szuka łatwego zarobku ale my też cfaniakujemy, szukając ofert typu prawie nowy o 2 tys. taniej,

Jeden aparat miał przyjechać do mnie do biura - abym czuł się bezpiecznie, ale albo nie mógł dojechać, albo choroba, a po tygodniu: proszę jednak przyjechać po aparat do mnie do domu.
                              OK, proszę go aby dodał mne do znajomych na FB abym wiedział czy to co mówi kim jest to prawda -
                              Pyta się co? pan poważnie?
                              Tak, a co jakiś problem? ....

I za 2 godziny - oferta nieaktualna oczywiście mogła być bo sprzedajacy się zgodził na niższą cenę od wyjściowej i prawdopodobnie ktoś mógł faktyczne kupić poprzez kup teraz lub się dogadali za wyższą cenę od mojej propozycji. Ale strach przed potwierdzeniem swej tożsamości na FB - tym bardziej, że swej tożsamości sprzedający nie krył, wręcz miał to być atut pochodzenia aparatu, budził zastanowienie. Byłem pewnie zbyt upierdliwy i pomyślał, że po tygodniu od kupna będę sobie rościł huk wie co.

wysłane z Nokii 6210.
                              Mi ktoś wyjechał kiedyś z Fejsbookiem. Kiedy przestałem się śmiać obiektyw już miałem sprzedany. Potwierdzenie tożsamości na Fejsie

Komentarz

• benicjusz
                                Bywalec
                                • 2010
                                • 185

Spoko, wiem do czego pijesz ale na profilu był od lat... i niby wszystko się zgadzało ale się nie zgodził.
                                Może dla Ciebie 8 tysięcy to pierdnięcie ale dla mnie to jednak dalej sporo kasy

Dodatkowo zdjęcie body z netu i opis ciurkiem z dpreview czy podobnego.

wysłane z Nokii 6210.
                                Ostatnio edytowany przez benicjusz; 35527.
                                |CANON FF|

Komentarz

Pracuję...