Ceny - podzielcie się swoimi przewidywaniami :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janmar
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3468

IMHO wyczekiwanie niewielki ma sens.
    Czas ma niewątpliwy wpływ nie tylko na ceny ale i na wartość przedmiotu zakupu,jak i jego konkurencyjność do aktualnie produkowanego.
    Jeśli wiem co chcę to realizuję i nie wracam do tego ile coś kosztowało ,a ile kosztuje obecnie i co by było gdyby..
    Może by było a może by nie było,bo w dniu kiedy kupowaliśmy aparat bylibyśmy na innej ulicy i mielibyśmy stłuczkę z TIR-em [czołową].
    Możliwości powstania różnych zdarzeń jest nieskończona ilość ,ale na pewno tego nie przewidzimy.A życzeniowe kreowanie niezaistniałej przeszłości jakoś mnie nie wciąga.
    Żyję dziś.

Komentarz

• nowart
      Uzależniony
      • 2007
      • 809

Zamieszczone przez janmar
      Może by było a może by nie było,bo w dniu kiedy kupowaliśmy aparat bylibyśmy na innej ulicy i mielibyśmy stłuczkę z TIR-em [czołową].
      Możliwości powstania różnych zdarzeń jest nieskończona ilość ,ale na pewno tego nie przewidzimy.A życzeniowe kreowanie niezaistniałej przeszłości jakoś mnie nie wciąga.
      Żyję dziś.
      Nareszcie jakieś zdroworozsądkowe podejście do życia a nie wróżbiarstwo poprzeplatane myśleniem życzeniowym
      Gdybym wiedział co przyniesie jutro to zagrałbym w lotto za tydzień a nie dziś

Komentarz

• tomfoot
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2362

Najlepiej to z zakupem 5d (lub czegokolwiek innego) poczekać jakieś 10 lat. Wtedy będzie na pewno tańszy. Zaś te 10 lat można poswięcić na czytanie forum o cenach aparatów i tworzeniu krzywych cen, by być pewnym dokonywanego wyboru (za 10 lat oczywiście). Broń Boże nie robić zdjęć zbyt drogimi aparatami w tym czasie!

Komentarz

• tomek1906
          Bywalec
          • 2007
          • 217

Panowie, dziękuję za Wasze zdanie, pozwolę sobie się z nim nie zgodzić;

janmar - szanuję Twoje podejście do życia, jeśli masz taką sytuację (w tym wypadku dla mnie finansową) że realizujesz założenia bez głębszej weryfikacji to zwyczajnie może Cię na to stać, a mnie zwyczajnie nie. Dlatego też wchodzę na forum ludzi którzy mają wiedzę i mają ochotę tą wiedzą się podzielić. Nie uważam aby to o czym rozmawiamy miało charakter "kreowania niezaistniałej przeszłości".
          nie widzę podobieństwa pomiędzy analizą wykresu cen na e-bayu a "możliwością powstania różnych zdarzeń nieskończona ilość", nawet jeśli to tylko trendy.

tomfoot - szczerze to nie rozumiem co Twój post ma do mojego pytania, z czego wynikają Twoje wnkioski?

rozumiem że zakup w Waszym przypadku sprzętu nastąpił na zasadzie nagłego impulsu ?
          obudziliscie się rano nic nie przeczuwając, idąc ulicą zobaczyliście lustro na wystawie, weszliście i bez zastanowienia kupiliście?

nowart - tych "wróżbiarzy" znajdziesz w bankach, domach maklerskch, i innych instytucjach , tylko innaczej się nazywają

Komentarz

• nowart
            Uzależniony
            • 2007
            • 809

Zamieszczone przez tomek1906
            nowart - tych "wróżbiarzy" znajdziesz w bankach, domach maklerskch, i innych instytucjach , tylko innaczej się nazywają
            ależ oczywiście masz rację. wszelkiej maści "analitycy" nie mający zielonego pojęcia co się stanie nazajutrz. prędzej zaufałbym cygance w parku niż tym wróżbitom w białych kołnierzykach
            Dokładnie na tym samym bazuje ten wątek z którego kompletnie nic się nie dowiesz poza odwiecznym bajaniem...

Komentarz

• tomek1906
              Bywalec
              • 2007
              • 217

tyle że ja już znalazłem to o co pytałem...

Komentarz

• nowart
                Uzależniony
                • 2007
                • 809

to zdradź reszcie te przewidywania, sam chętnie skorzystam i zainwestuję gdzie trzeba...

Komentarz

• tomek1906
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 217

przeczytaj watek od początku to nie będę Ci musiał nic zdradzać,
                  szkoda czasu na tę dywagację, podejdę zdroworozsądkowo i zajmę się czymś innym niż wróżbiarstwo, albo pokręcę się po parku i poszukam kogoś godnego zaufania
                  tyle z mojej strony, bez odbioru

Komentarz

• grzegorzki
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 369

Wiekszy wplyw na ceny bedzie miala cena dolara i euro niz cos innego. A po ile bedzie dolar i euro w grudniu 2012 to kazdy przeciez wie
                    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
                    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

Pracuję...