Kiedyś kolega z tego forum kupując mojego 35/1.4 dopatrzył się półmilimetrowego front focusa na 1.4
Dostępność canona 35mm 1.4
Zwiń
X
-

Kiedyś kolega z tego forum kupując mojego 35/1.4 dopatrzył się półmilimetrowego front focusa na 1.4
))) Dziwne, że ja go nigdy nie widziałem, ale cóż - nie jestem aptekarzem
-
-
Po wprowadzeniu wersji II moim zdaniem cena starej wersji utrzyma się na poziomie 3500 zł. Nówka zapewne na początku około 6500 zł, co nie zmienia faktu, że dla ślubniaków to w większości must have. W I wersji nie brakuje ostrości na f/1.4, ale można by poprawić abberację
Pozdrawiam, KrzysztofKomentarz
-
Po przeanalizowaniu wszelkich za i przeciw trzydziestka piatka nadal jest moim marzeniem
Zatem bede zamienial z mala doplata swojego 24-70 i chce sprawic sobie 35 L ! O !
Na 24 mnie lekko nie stac wiec owy obiektywik bedzie mrauu
Trzeba sie spieszyc, rynek sie kurczy ...
Komentarz
-
-
Przecie już na allegro przed świętami widać było oscylację ceny w okolicach 3800 zł, myślę, że po wprowadzeniu wersji II będzie następna obniżka. Mówimy oczywiście o egzemplarzach używanych.
Moim zdaniem szkła w Canonie są trochę przewartościowane, ale składa się na to kilka czynników (cena euro, dostępność używanych egzemplarzy, opinia na forach itd.)Pozdrawiam, KrzysztofKomentarz
-
He, he też przebyłem taką drogę i napiszę, że zdecydowanie warto :wink:
Używałem dwie 35-tki i różnicy w jakości nie dostrzegłem, obie bardzo dobre.
PozdrKomentarz
-
KrzysiekT -widocznie nie to Allegro przegladalam bo w cenie ponizej 4k nie moglam znalezc nowej 35L
-nawet przed swietami
Komentarz
-
Komentarz
-
-
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Poprawiać można wszystko w nieskończoność - wszakże lepsze wrogiem dobrego , prawda?
Tu bym jednak uważał, żeby nie wyszło jak w Nikonie i jego 35/1.4. Miała być rewelacja, miazga ze staruśkiego Canona i ogólny pogrom a wyszła drożyzna z mułowatym AF-em i ostrością jakoś wymijającą się z tymi przedpremierowymi, huraoptymistycznymi MTF-ami wcale nie lepsza od poczciwej eLki.Komentarz
Komentarz