Dostępność canona 35mm 1.4

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Viqy
    Początki nałogu
    • 2007
    • 407

Kiedyś kolega z tego forum kupując mojego 35/1.4 dopatrzył się półmilimetrowego front focusa na 1.4 ))) Dziwne, że ja go nigdy nie widziałem, ale cóż - nie jestem aptekarzem
    rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• G11
      Zablokowany
      • 2011
      • 43

Jak on to zmierzył???

Komentarz

• KrzysiekT
        Bywalec
        • 2009
        • 141

Po wprowadzeniu wersji II moim zdaniem cena starej wersji utrzyma się na poziomie 3500 zł. Nówka zapewne na początku około 6500 zł, co nie zmienia faktu, że dla ślubniaków to w większości must have. W I wersji nie brakuje ostrości na f/1.4, ale można by poprawić abberację
        Pozdrawiam, Krzysztof

Komentarz

• Da__FreaK
          Początki nałogu
          • 2009
          • 449

Po przeanalizowaniu wszelkich za i przeciw trzydziestka piatka nadal jest moim marzeniem
          Zatem bede zamienial z mala doplata swojego 24-70 i chce sprawic sobie 35 L ! O ! Na 24 mnie lekko nie stac wiec owy obiektywik bedzie mrauu Trzeba sie spieszyc, rynek sie kurczy ...

Komentarz

• Kanzas
            Zablokowany
            • 2011
            • 39

@KrzysiekT, wydaje mi sie,ze 35L w cenie 3,5k to raczej nigdy nie bedzie

Komentarz

• KrzysiekT
              Bywalec
              • 2009
              • 141

Przecie już na allegro przed świętami widać było oscylację ceny w okolicach 3800 zł, myślę, że po wprowadzeniu wersji II będzie następna obniżka. Mówimy oczywiście o egzemplarzach używanych.

Moim zdaniem szkła w Canonie są trochę przewartościowane, ale składa się na to kilka czynników (cena euro, dostępność używanych egzemplarzy, opinia na forach itd.)
              Pozdrawiam, Krzysztof

Komentarz

• tomek s
                Bywalec
                • 2007
                • 180

Zamieszczone przez Da__FreaK
                Po przeanalizowaniu wszelkich za i przeciw trzydziestka piatka nadal jest moim marzeniem
                Zatem bede zamienial z mala doplata swojego 24-70 i chce sprawic sobie 35 L ! O !
                He, he też przebyłem taką drogę i napiszę, że zdecydowanie warto :wink:
                Używałem dwie 35-tki i różnicy w jakości nie dostrzegłem, obie bardzo dobre.
                Pozdr

Komentarz

• Kanzas
                  Zablokowany
                  • 2011
                  • 39

KrzysiekT -widocznie nie to Allegro przegladalam bo w cenie ponizej 4k nie moglam znalezc nowej 35L -nawet przed swietami

Komentarz

• ghrond
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 138

Zamieszczone przez Kanzas
                    KrzysiekT -widocznie nie to Allegro przegladalam bo w cenie ponizej 4k nie moglam znalezc nowej 35L -nawet przed swietami
                    Poszukaj w historii, święta 2009, raczej wielkanoc niż sylwester
                    my space: fotografia koncertowa | blog | uex

Komentarz

• merida
                      Początki nałogu
                      • 2010
                      • 416

Ja to tak widzę,że 35L jest na tyle genialna,że lepiej zbierać na 24II niż czekać co przyniesie poprawiona wersja 35II .
                      Instagram

Komentarz

• Goomis
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1893

Zamieszczone przez merida
                        Ja to tak widzę,że 35L jest na tyle genialna,że lepiej zbierać na 24II niż czekać co przyniesie poprawiona wersja 35II .
                        Z tym geniuszem bym tak nie przesadzał. Świetne szkło to prawda, ale do poprawienia jest trochę.
                        5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• nowart
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 809

Poprawiać można wszystko w nieskończoność - wszakże lepsze wrogiem dobrego , prawda?
                          Tu bym jednak uważał, żeby nie wyszło jak w Nikonie i jego 35/1.4. Miała być rewelacja, miazga ze staruśkiego Canona i ogólny pogrom a wyszła drożyzna z mułowatym AF-em i ostrością jakoś wymijającą się z tymi przedpremierowymi, huraoptymistycznymi MTF-ami wcale nie lepsza od poczciwej eLki.

Komentarz

Pracuję...