Dostępność canona 35mm 1.4

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2194

Dostępność canona 35mm 1.4

Co się dzieje z tym szkłem ( sprawdzałem, obdzwaniałem i nigdzie (tam gdzie dotarłem) nie ma dostepnego od ręki (o kilku do "pomacania" już nie wspomne) czyżby szykował się nastepca i stąd braki w sklepach? a może to jeszcze "czkawka" po trzęsieniu ziemi w Japonii?
    Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
  • nowart
    Uzależniony
    • 2007
    • 809

Ostra czkawka po Japonii. Odnoszę wrażenie, że ocalałe moce produkcyjne rzucają do nadrobienia jakiś zaległości np w produkcji jakiegoś modelu szkła odpuszczając resztę. Stąd ostatnie, cykliczne kolosalne problemy z dostępnością co rusz jakiegoś asortymentu. Brakuje piątek, 35L, 50/1.4 i paru innych, za chwilę pewnie pojawią się w dużej ilości ale zabraknie czegoś innego...
    Niestety, Fukushima to jeden z największych regionów, w których produkowało się nasze zabawki a tragedia jaka tam nastąpiła jest nie do opisania...

Komentarz

• undisputed
      Coś już napisał
      • 2010
      • 99

Zamieszczone przez tombas
      czyżby szykował się nastepca i stąd braki w sklepach?
      to może być jedna z przyczyn, w stanach już wyprzedają 35mm L, gdyż w najbliższym czasie nalezy sie spodziewac tego http://www.canonrumors.com/2011/05/p...f-35-f1-4l-ii/

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Co się dzieje z tym szkłem ( sprawdzałem, obdzwaniałem i nigdzie (tam gdzie dotarłem) nie ma dostepnego od ręki
        Foto-cyfra nie ma? Mają aukcję na alledrogo, tylko nie wiem czy cena do przejścia...
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Sunders
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2746

Co się dzieje z tym szkłem ( sprawdzałem, obdzwaniałem i nigdzie (tam gdzie dotarłem) nie ma dostepnego od ręki
          W maju na allegro oferował ten obiektyw nowart i na allegro go nie sprzedał. Moze warto dotrzeć do niego?
          http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• tombas
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2194

Zamieszczone przez Merde
            Foto-cyfra nie ma? Mają aukcję na alledrogo, tylko nie wiem czy cena do przejścia...
            oni cos kombinuja, wystawiaja "na wabia" aukcje 14 dniowa za 4920 zeby potem nagle wyskoczyć z cena bliska 6k,a do tego nie odpsuja na maile w tej sprawie
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez Sunders
            W maju na allegro oferował ten obiektyw nowart i na allegro go nie sprzedał. Moze warto dotrzeć do niego?
            niestety, Artur nie wystawia faktury, a to wazna sprawa, nie zeby była warunkiem ale bym wolał jednak na firme
            Ostatnio edytowany przez tombas; 6231. Powód: Automerged Doublepost
            Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
            (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• nowart
              Uzależniony
              • 2007
              • 809

Oczywiście nie w tej cenie, to licytacja.
              EOT

Komentarz

• AMB
                Bywalec
                • 2009
                • 112

Do fotocyfry należy podchodzić z przymrużeniem oka, a co do 35 to ostatnio też jej poszukiwałem i w cenie 5300-5400 było tego sporo , mi się udało kupić poniżej 5k.

Komentarz

• moregun
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 351

no to jak będzie druga wersja to teraz nie kupuje poczekam jakoś jeszcze rok i kupie w okolicach 3,5 tys świetna używkę

Komentarz

• AMB
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 112

Zamieszczone przez moregun
                    no to jak będzie druga wersja to teraz nie kupuje poczekam jakoś jeszcze rok i kupie w okolicach 3,5 tys świetna używkę
                    też tak myślę o ile będzie druga wersja, będzie ona w cenie starej, i $ będzie poniżej 2,5zł.

Komentarz

• nowart
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 809

koncert życzeń trudny do urzeczywistnienia, zwłaszcza w czasach, gdy wszystko drożeje. doświadczenie podpowiada wyraźnie, że nowsze wersje pojawiają się w znacznie wyższych cenach a stara nie zaczyna tanieć tylko po prostu znika. Nikt nie sprzeda świetnej używki za 3.5k skoro za nówkę w wersji II trzeba będzie dać ze 6-7 tysięcy... a od 1.VII w DE znów podwyżka na szkła

Komentarz

• Kanzas
                        Zablokowany
                        • 2011
                        • 39

Podlacze sie do pytania bo chcialam kupic sobie to szklo jako uzupelnienie manualnych Zeissow.
                        Jaki jest rozrzut tych 35-tek jesli chodzi o ostrosc i FF/BF? Chcialam kupic ja w EuroRtvAgd bo akurat jest dostepna.

Komentarz

• G11
                          Zablokowany
                          • 2011
                          • 43

Jak wszystkim wiadomo sprzęt canona nie nadaje się do fotografowania.
                          A na poważnie to kupiłem pierwszy lepszy obiektyw 35mm i nie miałem problemu z mydłem BF/FF.

Komentarz

• janmar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3468

Zamieszczone przez Kanzas
                            Podlacze sie do pytania bo chcialam kupic sobie to szklo jako uzupelnienie manualnych Zeissow.
                            Jaki jest rozrzut tych 35-tek jesli chodzi o ostrosc i FF/BF? Chcialam kupic ja w EuroRtvAgd bo akurat jest dostepna.

Ja szczerze pisząc, nie wierzę w ten mityczny "rozrzut" jakości obiektywów klasy Luxury.Problemy jakościowe raczej wynikaja z wielu innych przyczyn leżacych po stronie użytkownika ,body, a najczęściej z wyindukowanych przez siebie oczekiwań, wiecznego rozpatrywania"czy to się opłaci","czy dziś bym kupił taniej" "kolega ma takie dobre foty bo ma lepsze szkło" itp.
                            [Oczywiście pomijam szkła które zostały uszkodzone.]Przez moje ręce przeszła całkiem pokażna ilość obiektywów i ani jeden nie zmienił powyższej opinii.
                            Nie wybieram, kupuję ze sprawdzonych żródeł po standardowych cenach.
                            Gdybym miał zastrzeżenia do kupionego szkła reklamowałbym i na pewno uzyskałbym satysfakcjonującą pomoc.
                            Jeśli sprzedaję to również albo zawodowym sprawdzonym sprzedawcom,albo znajomym fotografom.
                            To dało mi przez pół wieku komfort psychiczny i brak problemów,a nie wątpię że i średnio najtańsze zakupy.
                            Gdyby porównać dwie łyżeczki od herbaty z tego samego kompletu też byśmy znależli małe róznice,Czy w smaku herbaty mieszanej tymi łyżeczkami też?
                            Czy przeglądając nasze zdjęcia naprawdę "z ręką na sercu" powiemy:byłyby świetne gdyby nie ten obiektyw?
                            Znakomita większośc zdjęć które zachwycają mnie ,ludzie zrobili przeciętnymi lub słabymi szkłami.Często sa kiepskie technicznie.I co? Zachwycają.

Kup to szkło i nie psuj sobie radości myśleniem o powyższym.
                            Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• kawo
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 238

Zamieszczone przez G11
                              Jak wszystkim wiadomo sprzęt canona nie nadaje się do fotografowania.
                              A na poważnie to kupiłem pierwszy lepszy obiektyw 35mm i nie miałem problemu z mydłem BF/FF.
                              70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Komentarz

Pracuję...