http://www.hongkong-wholesale.com/

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AMMarshall
    Uzależniony
    • 2009
    • 671

Zamieszczone przez sciecha
    Wysłałem ten wątek z paru powodów:
    1. Znajomy zamawiał telewizor z hong-kongu Polska: 6000 Hong kong 1000 $
    (...)
    4.Zastanawiam się skąd zamawiane są aparaty którymi handluje się np: na allegro i ile mają na tym przebitki.
    (...)
    Zamieszczone przez merida
    Wiadomo,że to bardzo śmiesznie u nas wygląda...ale wyprodukowanie przykładowo popularnego na całym świecie Iphone (pierwszej generacji) to koszt ok 12$ . Resztę bierze Apple,dystrybucja,reklama,wat,marża sprzedawcy(...)

Taaa... Daje do myślenia... MYŚLENIA???? :-D Komu? :-D

Skąd są zamawiane?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=71083
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Wiadomo,że to bardzo śmiesznie u nas wygląda...ale wyprodukowanie przykładowo popularnego na całym świecie Iphone (pierwszej generacji) to koszt ok 12$ . Resztę bierze Apple,dystrybucja,reklama,wat,marża sprzedawcy i cena robi się kilkaset razy wyższa niż produkt końcowy.Raczej daje to do myślenia
      I te iphone'y po $12 można gdzieś kupić ? Jak nie, to po co taki bezsensowny przykład ?
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• HuleLam
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1641

Zamieszczone przez jacek-ie
        ps. dla informacji powiem, ze wtedy taki sam Walkman(R) kosztował w sklepie 20 DEM, żeby było widać widełki cenowe ...
        W kwestii formalnej, Walkman (R) był tylko firmy Sony. Inne walkmany (z małej) to genericized trademark
        zdRAWki
        Fotograf platoniczny

Komentarz

• jacapa
          Początki nałogu
          • 2007
          • 453

Zamieszczone przez sciecha
          Wysłałem ten wątek z paru powodów:
          1. Znajomy zamawiał telewizor z hong-kongu Polska: 6000 Hong kong 1000 $
          Ile przesyłka ? w/g mojej wiedzy paczki wielkości i wagi telewizora taniej niż 400$ się nie wyśle.
          Jacek Paduszyński
          40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• merida
            Początki nałogu
            • 2010
            • 416

Ja dałem tylko zwykły,ale autentyczny przykład.Miałem do czynienia w wakacje z kilkoma Chińczykami i zdziwiony byłem,że posiadają oni naprawdę fajny sprzęt fotograficzny,kamerkę a pracowali z pocałowaniem ręki za 6euro/h .Powiedzieli,że to na ich warunki gigantyczne kwoty ,a sprzęt u nich jest bardzo tani.Nie powiedział mi dokładnie co ile kosztuje ,ale w przeliczeniu za tydzień mieszkania w miejscu pracy (ok 50e) miał fajną kamerkę którą kupił u siebie.Na Allegro tego typu sprzęt jak wtedy patrzyłem był wart 800-1000zł.Śmieszne ale realne zaczeły mi się wydawać takie ceny elektroniki tam,szczególnie jakieś oferty hurtowe.Co nie zmienia faktu,że sam bym nie zaryzykował zakupu wysyłkowego za szaloną dla nas cene.Jak bym na żywo pomacał to co innego
            Instagram

Komentarz

• Merde
              Grzeczny i układny podpis
              • 2008
              • 7756

Wiadomo,że to bardzo śmiesznie u nas wygląda...ale wyprodukowanie przykładowo popularnego na całym świecie Iphone (pierwszej generacji) to koszt ok 12$ . Resztę bierze Apple,dystrybucja,reklama,wat,marża sprzedawcy i cena robi się kilkaset razy wyższa niż produkt końcowy.Raczej daje to do myślenia
              Ile kosztuje zrobienie zdjęcia i czemu ślubniacy kasują za to po >1500 złotych? Ci to dopiero mają przebitkę!
              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• AMMarshall
                Uzależniony
                • 2009
                • 671

Hej,

cuda się zdażają, sam miałem ofertę zakupu lat temu naście Walkmana (R) marki Grundig za całe 2 DEM za sztukę, warunek był tylko jeden - 90.000 sztuk od razu, czyli cały kontener !!
                (...)
                ps. dla informacji powiem, ze wtedy taki sam Walkman(R) kosztował w sklepie 20 DEM, żeby było widać widełki cenowe ...
                ...i to uważasz za CUD-OFERTĘ??
                Zakup 90 000 szt. walkmanów które zapewne nie zeszły w Aldi'm w okresie kiedy na rynku były już dostępne w rozsądnej cenie DiscMany??
                Adam Marczak Marshall
                Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• jacek-ie
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 132

To nie była CUD oferta, tylko oferta przedświateczna z firmy mającej swój magazyn w Hamburgu (DE). I było to lat temu naście jak napisałem, bodajże w roku 1992/3.

A oznaczenia Walkmann(R) użyłem specjalnie, by wszyscy wiedzieli o co chodzi, oczywiście był to produkt firmy Grundig, także w Niemczech cenionej.

Dodatkowo gość w cenie oferował transport do granicy w Kołbaskowie, a cena pokazuje, jakie potrafia być marże w handlu detalicznym, bo od producenta po drodze jest importer, hurtownik i czasami kilku pośredników.

Do rzeczy jednak - chodziło mi o ukazanie, że ceny atrakcyjne na towar sie zdażają, ale zależy to przede wszystkim od ILOŚCI kupowanego towaru, czasem jest to okazjonalne czyszczenie magazynów.

W przypadku firmy oferującej "tanio" sprzęt z HK jednak wyglada to na kolejny wałek dla naiwnych, czego kolegom nie życzę ...

J.

Komentarz

• merida
                    Początki nałogu
                    • 2010
                    • 416

...
                    W przypadku firmy oferującej "tanio" sprzęt z HK jednak wyglada to na kolejny wałek dla naiwnych, czego kolegom nie życzę ....
                    Dokładnie to wygląda na wałek jak nic ,co nie znaczy,że nie można tam kupić fajnego obiektywu czy body za dużo niższą kase niż u nas,podobnie jak w USA podczas korzystnego przelicznika.
                    Instagram

Komentarz

• jacapa
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 453

Czy tak trudno sprawdzić jaka jest realna cena za 5D mkII z Hong Kongu ?
                      http://photography.shop.ebay.com/Dig...=p3286.c0.m282

okazja to jest 200-300 $ taniej. Jak jest 1200$ taniej to już nie jest okazja to jest podejrzane i to bardzo, dodaj do tego płatność WesternUnion czyli na nikogo oraz wysyłkę bez ubezpieczenia z fałszywą deklaracją GIFT i mamy komplet. Trzeba być dzieckiem aby w to uwierzyć.
                      Jacek Paduszyński
                      40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• dinderi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3028

Zamieszczone przez AMMarshall
                        ...i to uważasz za CUD-OFERTĘ??
                        Zakup 90 000 szt. walkmanów które zapewne nie zeszły w Aldi'm w okresie kiedy na rynku były już dostępne w rozsądnej cenie DiscMany??
                        Albo ktos miał niewypłacalnego dłużnika, z którym rozliczył się barterem: towar za dług. Takie okazje rzeczywiście się zdarzają. Kolega zeszłej zimy kupił 2 kontenery opon zimowych Michelina po 12 PLN za sztukę
                        Nie mniej, takie okazje to tylko na rynkach hurtowych, ciezkimi kanałami, wśród waskiej grupy poinformowanych, w wielkiej tajemnicy, a nie detalicznym, reklamowanym w internecie.
                        Jak by ktoś zamawiał 16-35 w tych Chinach, to i ja poprosze 1 sztukę. Obiecuję szczerą i wymierną wdzięcznośc, okazaną przy odbiorze
                        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• jacek-ie
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 132

Czy był to dłużnik to nie wiem, coś gość wspominał, ze zalega ten kontener na nabrzeżu, bo ktoś go nie odebrał ...

Ale jest tak, jak mówisz, wąski rynek hurtowy i duża kasa "od ręki" potrzebna w takich przypadkach...

J.

Komentarz

• koziar1
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 21

Pozostaje jeszcze jedna kwestia: brak jakiejkolwiek gwarancji. Nawet jeśli cena byłaby znacznie niższa nie zdecydowałbym się na zakup rezygnując ze swojego podstawowego prawa obowiązującego w zakupach. No chyba, że ktoś lubi emocje i chce się potem bujać z jakimś Chińczykiem...

Komentarz

Pracuję...