5D Mark II za 5200 złotych! Nowy z gwarancją!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darek_seremet
    • 2010
    • 5

Swojego czasu poprzez Allegro handlował ktoś o nicku 'otc_Poznan' sporo taniej sprzętem fotograficznym. Z opinii na jego temat wynikało, iż nie był on oszustem, a wszelkie negatywne komentarze zawdzięczał osobom, które wystawiały te komentarze kierowane zniecierpliwieniem na oczekiwaną przesyłkę. Towar, ze sporym opóźnieniem, ale także gwarancją, zawsze dostarczał. Pomyślałem, że to o czym pisałem w poście otwierającym ten wątek, to mógł być jego sposób na interes. Stąd moje pytanie. Poza tym uważam, że po to jest tworzone takie forum aby pewne wątpliwości, co do spraw nie do końca jasnych, rozwiewać. Dzięki za informacje, które pozwoliły mi trzeźwo ocenić sytuację.

Komentarz

• Kolaj
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3293

Zamieszczone przez darek_seremet
      Swojego czasu poprzez Allegro handlował ktoś o nicku otc_Poznan sporo taniej sprzętem fotograficznym. Z opinii na jego temat wynikało, iż nie był on oszustem, a wszelkie negatywne komentarze zawdzięczał osobom, które wystawiały te komentarze kierowane zniecierpliwieniem na oczekiwaną przesyłkę. Towar, ze sporym opóźnieniem, ale także gwarancją, zawsze dostarczał.
      ROTFL

http://canon-board.info/showthread.php?t=69423
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      A gdybyś się w tym wątku nie doszukał, to jeszcze jeden uroczy link zewnętrzny.

Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• darek_seremet
        • 2010
        • 5

No to rozwiązały nam się dwa dylematy w jednym wątku.

Komentarz

• Szczur88
          Początki nałogu
          • 2008
          • 384

Bez sensu to trochę... Bo prowadzi to do różnych dziwnych sytuacji... Np jakiś czas temu udało mi się przyjąć sporą ilość sprzętu (nowego) Canon w bardzo niskich cenach... Ale zamiast na szybko sprzedać to sporo taniej, niż gdzie indziej, musiałem powoli sprzedawać w cenie o 50-100zł niższej, niż inne sklepy, bo inaczej od razu by było "to na pewno wałek", "nie kupujcie"...
          www.t-jack.pl
          Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

Ale masz jakiś sklep, komis czy jak?
            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Przemek_PC
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2462

A znajomy sprzedawał 5-cio letnie Mondeo z przebiegiem 13tys. km. Musiał przekręcić licznik na 33 tys. bo każdy kto zobaczył 13 tys. przez 5 lat to nie uwierzył i czuł nosem jakiś przekręt. Wyjątki czyt. sprzęt w niskiej cenie się zdarzają ale jednak to są wyjątki.

Komentarz

• dr Dundersztyc
                Bywalec
                • 2010
                • 109

Też miałem "dwulatka" z jeszcze niższym przebiegiem, ale ciężko było dostać odpowiednie "ćwiartki" :-?

... poszedł w mgnieniu oka po "korekcie licznika" +30k km

wracając do tematu - niech pierwszy zadowolony klient da cynk, łyknę 2 sztuki :rolleyes:

Komentarz

• Kolaj
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3293

Zamieszczone przez dr Dundersztyc
                  wracając do tematu - niech pierwszy zadowolony klient da cynk, łyknę 2 sztuki :rolleyes:
                  Hehe, u OTC i MonteChristo było na początku kilku zadowolonych. Good luck!

Komentarz

• Shadow
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1572

Z autem niski przebieg to akurat nie problem. Klient przyjeżdza do Ciebie i sam może ocenić stan pojazdu. Pewnych rzeczy nie da się ukryć. Sam miałem taki przypadek gdy sprzedawałem auto z bardzo niskim przebiegiem. Koleś pojawił się z jakimś mechanikiem, pooglądali, postukali i tylko zatarli ręce z warażenia jakiego to mieli farta żeby w takim stanie z takim przebiegiem i za takie pieniądze kupić samochód.

Komentarz

• Szczur88
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 384

Zamieszczone przez Sergiusz
                      Ale masz jakiś sklep, komis czy jak?
                      Oficjalnie pracuję w sklepie, wszystko full legalnie, gwarancja, dowód zakupu itp...
                      www.t-jack.pl
                      Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• jacek-ie
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 132

Ta stronka to wałek, zobacz sam tu :

Też to widziałem i odradzam, tym bardziej, że dziwi bardzo wysoka prowizja za płatność kartą, aż 17,5%, przelew jest 0%, Paypal nie występuje.

Na moje pytanie, czy mogę odebrać w Londynie i zapłacić gotówką przy odbiorze otrzymałem info, że ceny detalicznę są inne.

Na pytanie o Paypal już dostałem tylko zwrotkę ; abonent nieznany ....

Wnioski wyciągnij sam, ale chyba są jasne.

J.
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        No i się zmodyfikowali nieco :

więc chyba sprawa już jasna do końca ??
                        Ostatnio edytowany przez jacek-ie; 29576. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• MC_
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3444

A co to ma wspólnego z tematem tego wątku

Komentarz

• Czacha
                            fotograf
                            • 2004
                            • 4868

Zamieszczone przez epicure
                            Nie można ścigać kogoś za coś, czego (jeszcze) nie zrobił.
                            A jak ktos zacznie celowac do Ciebie z broni palnej to tez bedziesz czekal az cos zrobi? Istnieja na to przepisy, aby posadzic kogos zanim cos zrobi.
                            https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• latant
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 410

Zamieszczone przez Czacha
                              A jak ktos zacznie celowac do Ciebie z broni palnej to tez bedziesz czekal az cos zrobi? Istnieja na to przepisy, aby posadzic kogos zanim cos zrobi.
                              Te przepisy nazywają się STALINIZM.

A jak ktoś zacznie celować do Ciebie z broni to już jest naruszenie prawa i wprowadzenie zagrożenia życia. A jak wypali to jeszcze inne sankcje.
                              CMEHA - reszta to upgrade

Komentarz

Pracuję...