Swojego czasu poprzez Allegro handlował ktoś o nicku 'otc_Poznan' sporo taniej sprzętem fotograficznym. Z opinii na jego temat wynikało, iż nie był on oszustem, a wszelkie negatywne komentarze zawdzięczał osobom, które wystawiały te komentarze kierowane zniecierpliwieniem na oczekiwaną przesyłkę. Towar, ze sporym opóźnieniem, ale także gwarancją, zawsze dostarczał. Pomyślałem, że to o czym pisałem w poście otwierającym ten wątek, to mógł być jego sposób na interes. Stąd moje pytanie. Poza tym uważam, że po to jest tworzone takie forum aby pewne wątpliwości, co do spraw nie do końca jasnych, rozwiewać. Dzięki za informacje, które pozwoliły mi trzeźwo ocenić sytuację.
5D Mark II za 5200 złotych! Nowy z gwarancją!
Zwiń
X
-
-
ROTFLSwojego czasu poprzez Allegro handlował ktoś o nicku otc_Poznan sporo taniej sprzętem fotograficznym. Z opinii na jego temat wynikało, iż nie był on oszustem, a wszelkie negatywne komentarze zawdzięczał osobom, które wystawiały te komentarze kierowane zniecierpliwieniem na oczekiwaną przesyłkę. Towar, ze sporym opóźnieniem, ale także gwarancją, zawsze dostarczał.
http://canon-board.info/showthread.php?t=69423
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A gdybyś się w tym wątku nie doszukał, to jeszcze jeden uroczy link zewnętrzny.
Komentarz
-
-
Bez sensu to trochę... Bo prowadzi to do różnych dziwnych sytuacji... Np jakiś czas temu udało mi się przyjąć sporą ilość sprzętu (nowego) Canon w bardzo niskich cenach... Ale zamiast na szybko sprzedać to sporo taniej, niż gdzie indziej, musiałem powoli sprzedawać w cenie o 50-100zł niższej, niż inne sklepy, bo inaczej od razu by było "to na pewno wałek", "nie kupujcie"...www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.Komentarz
-
Komentarz
-
A znajomy sprzedawał 5-cio letnie Mondeo z przebiegiem 13tys. km. Musiał przekręcić licznik na 33 tys. bo każdy kto zobaczył 13 tys. przez 5 lat to nie uwierzył i czuł nosem jakiś przekręt. Wyjątki czyt. sprzęt w niskiej cenie się zdarzają ale jednak to są wyjątki.Komentarz
-
Też miałem "dwulatka" z jeszcze niższym przebiegiem, ale ciężko było dostać odpowiednie "ćwiartki" :-?
... poszedł w mgnieniu oka po "korekcie licznika" +30k km
wracając do tematu - niech pierwszy zadowolony klient da cynk, łyknę 2 sztuki :rolleyes:Komentarz
-
Komentarz
-
Z autem niski przebieg to akurat nie problem. Klient przyjeżdza do Ciebie i sam może ocenić stan pojazdu. Pewnych rzeczy nie da się ukryć. Sam miałem taki przypadek gdy sprzedawałem auto z bardzo niskim przebiegiem. Koleś pojawił się z jakimś mechanikiem, pooglądali, postukali i tylko zatarli ręce z warażenia jakiego to mieli farta żeby w takim stanie z takim przebiegiem i za takie pieniądze kupić samochód.Komentarz
-
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.Komentarz
-
Ta stronka to wałek, zobacz sam tu :
Też to widziałem i odradzam, tym bardziej, że dziwi bardzo wysoka prowizja za płatność kartą, aż 17,5%, przelew jest 0%, Paypal nie występuje.
Na moje pytanie, czy mogę odebrać w Londynie i zapłacić gotówką przy odbiorze otrzymałem info, że ceny detalicznę są inne.
Na pytanie o Paypal już dostałem tylko zwrotkę ; abonent nieznany ....
Wnioski wyciągnij sam, ale chyba są jasne.
J.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i się zmodyfikowali nieco :
więc chyba sprawa już jasna do końca ??Komentarz
-
-
Komentarz
-
Te przepisy nazywają się STALINIZM.
A jak ktoś zacznie celować do Ciebie z broni to już jest naruszenie prawa i wprowadzenie zagrożenia życia. A jak wypali to jeszcze inne sankcje.CMEHA - reszta to upgradeKomentarz
Komentarz