Dylemat/Problem przy kupnie obiektywu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • morafi
    Bywalec
    • 2007
    • 111

Dylemat/Problem przy kupnie obiektywu

Witam,

mam zamiar zakupic szkło ktore zostalo przywiezione z USA, cena jest atrakcyjna jak dla mnie tylko pytanie jak sprawdzic czy z tym szkłem jest wszytko ok? Chodzi mi o to czy nei jest kradzione?
    Sprzedajacy nie posiada paierow do tego szkła i podobno jest pierwszym włascicielem od nowosci. Czy mozna jakos to sprawdzic czy sprzet nei jest kradziony ??

Pozdrawiam
  • adamowski1
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 18

Obawiam się że będzie ciężko to sprawdzić,a swoją drogą dziwne że nie ma choćby oryginalnego pudełka od słoika,z reguły takie rzeczy się trzyma gdzieś w komórce.

Komentarz

• Chris_11
      Uzależniony
      • 2006
      • 572

Zamieszczone przez adamowski1
      Obawiam się że będzie ciężko to sprawdzić,a swoją drogą dziwne że nie ma choćby oryginalnego pudełka od słoika,z reguły takie rzeczy się trzyma gdzieś w komórce.
      Mi brakuje prawie wszystkich pudełek... Zaginęły przy przeprowadzce, niektóre to były po prostu zwykłe białe kartony, ponieważ obiektywy kupowane były z promocyjnych zestawów pucha+szkło, a że mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu i czasy "komórki" u mnie bezpowrotnie minęły to po prostu uległy utylizacji.

Czy to jest dziwne?
      Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• Bolek02
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 3225

No nie, ale dziwne jest to, że nie ma instrukcji i dowodu zakupu, czy gwarancji choćby nieważnej. Takie rzeczy na ogół się trzyma i nie zajmują dużo miejsca
        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• michallubon
          Bywalec
          • 2009
          • 106

Różni ludzie różne podejścia. Dla niektórych jak sie gw przeterminuje to jest śmieciem, podobnie podchodzą do kwestii pudełek. Ja tam trzymam bo lubię i mam miejsce
          C + L

Galeria CB
          Galeria MM

Komentarz

Pracuję...