Opinie o sprzedawcy CICHY

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maggot
    Początki nałogu
    • 2008
    • 286

Opinie o sprzedawcy CICHY

Jako, że nie ma jeszcze oficjalnego tematu o tym sprzedawcy postanowilem ze chyba warto o Nim troche popisac. To ze robi testy wiemy, to ze sprzet kupowany u Cichego = testowany przez Cichego = pewny wiemy i nie przypominam sobie zeby ktos na to testowanie narzekal. Za to nie raz sprzedajacy pisze ze np sloik kupiony u Cichego jakby to oznaczalo conajmniej "special edition".
    W kazdym razie moja historia zakupow bardzo dobrze pasuje do tego wszystkiego:
    2 Dni temu przypadkiem wpadlem na test szkla Samyang 14mm. Spodobal mi sie i chwile pozniej wyslalem mail z zapytaniem czy jeszcze jest 1 szt. Mimo ze bylo dosc pozno w nocy otrzymalem odpowiedz i na drugi dzien mialem juz paczke wyslana. O czym zostalem poinformowany, dodatkowo bez upominania sie dostalem rabat. Transakcja przebiegła sprawnie, szkło doszło bardzo dobrze zapakowane, z faktura, a co najwazniejsze dziala idealnie.

ktos mial inne doswiadczenia? Bo mi pozostaje tylko ladnie podziekowac (do tej pory jezdzilem po szkla nawet kilkaset km)
    Dziekuje
  • szandor
    Uzależniony
    • 2005
    • 624

Wg mojego doświadczenia ( prowadzę firmę -produkcyjną, nie fotograficzną - już 20 lat) najlepszym świadectwem rzetelności kontrahenta jest to jego sposób załatwiania reklamacji. Usterki zawsze się zdarzają nawet w najlepszych wyrobach.
    Zgłosiłem usterkę mały FF po 6-ciu miesiącach używania mojego tamrona, w ciągu 3 dni otrzymałem nowe szkiełko na wymianę. Na tym forum narzekałem sporo na tamrony, ale nie ma szkła o lepszym stosunku ceny do jakości, Jeśli ktoś na takie szkło się decyduje to zakup tylko u Cichego.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Komentarz

• Mad_Mac
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1458

Goraco polecam. Wlasnie kupilem samiego fisza. Szkielko ostre, wszystko jak nalezy, dostawa na nastepny dzien DHL'em.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
      Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• adi760303
        Początki nałogu
        • 2008
        • 317

Zamieszczone przez Mad_Mac
        Goraco polecam. Wlasnie kupilem samiego fisza. Szkielko ostre, wszystko jak nalezy, dostawa na nastepny dzien DHL'em.
        To może jakiś namiar na tego sprzedawce .

Komentarz

• Mad_Mac
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 1458

Foto Negatyw na allegro.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
          Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• ArtMoon
            Bywalec
            • 2007
            • 113

Po szklo u Cichego bylem osobiscie, milo sie rozmawialo przy okazji testow, bez pospiechu i rzeczowo. Obiektyw do dzis smiga bez zadnych problemow. Ja rowniez moge polecic forumowego Kolege.
            http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• adi760303
              Początki nałogu
              • 2008
              • 317

Foto Negatyw na allegro.
              Ale cen to powalających to nie mają.
              Przy takich cena to wole iść do sklepu i pomacać na miejscu w Krakowie.

Ale każdy oczywiście swój rozum ma.

Komentarz

• Wats0n
                Uzależniony
                • 2006
                • 996

Sprzętu kupionego (pośrednio lub bezpośrednio) trochę już było. Począwszy od Olympusa C4000, poprzez dwa EOSY, trzy Tamrony aż po koreańskiego fisza. Złego słowa nie powiem.
                Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• gadget_zary
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1046

Zamieszczone przez adi760303

Napisz PW do Cichego na forum, wiadomo, że do ceny na allegro doliczone są opłaty i prowizje.

Komentarz

• szwayko
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2085

Ja kupilem ostatnio od niego 2 Samyangi 14mm po 1075zł.
                    Chyba teraz to bardzo dobra cena. No i dodatkowo nie sa to koty w worku jak w zwyklych sklepach internetowych, bo warto nawet poczekac 1-2 dni dluzej, zeby Cichy podpial je do puszki i troche przestrzelil.
                    frickr FB
                    www.szwajkowski.pl

Komentarz

• kobesi
                      Coś już napisał
                      • 2009
                      • 72

Jeśli ktoś się szczypie z kasą i ma dużo wolnego czasu, pewnie że skorzysta bardziej na samodzielnym poszukiwaniu dobrego egzemplarza obiektywu (lub używanego).

Niemniej jednak ceny u Cichego uważam za dobre, płacisz bowiem nie tylko za przedmiot, ale również za jego uprzednie przetestowanie oraz, jak ktoś w poście wyżej napisał, błyskawiczną reakcję w przypadku reklamacji.
                      Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II

Komentarz

• MM-architekci
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2227

Chodzisz z laptopem i sprawdzasz w sklepie każde szkło ? ;]
                        no comment...

Komentarz

• axk
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2027

Zamieszczone przez MM-architekci
                          Chodzisz z laptopem i sprawdzasz w sklepie każde szkło ? ;]
                          A jaki w tym problem? Jeżeli mam wydać większą kwotę to wolę mieć pewność że wydaje ją na egzemplarz który spełni moje wymagania/oczekiwania. Oczywiście nie wszystko można sprawdzić podczas testów w sklepie, niemniej jeżeli mamy możliwość przeprowadzenia takich testów to warto z takiej możliwości skorzystać.
                          EOS + Speedlite

Komentarz

• merger
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 619

kupowalem tamrona od cichego jakies pare lat temu. szklo smiga do dzis bez zednych wad, aczkolwiek ja juz z niego nei korzystam (stalko maniak). z tego co pamietam, to szklo potrzebowalem w jakims dziwnie szybkim terminie, tak sie zlozylo, ze cichy jechal przez wroclaw gdzies pociagiem, wiec na drugi dzien odebralem obiektyw z dworca. przy rozrzucie jakosciowym tamrona, to zakup u cichego super opcja!
                            5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                            430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• GoomeX
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 338

W dawnych czasach kupowałem G5, Pro1, później jakiegoś Sonego (H5 czy coś w ten deseń) w ostatnim czasie Tamrona 70-300 wszystko to od Cichego, z odbiorem osobistym.
                              Cichego tylko można polecać, profesjonalne podejście do klienta, obsługa też spoko. W planach Koreańczyk 8mm, pozdrawiam serdecznie :-)

Komentarz

Pracuję...