fotoforma.pl

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jahjah1986
    Bywalec
    • 2010
    • 161

fotoforma.pl

Po zobaczeniu reklamy na CB reklamy fotoformy postanowiłem zajrzeć co i za ile tam mają i muszę powiedzieć, że albo na wzrok mi padło albo ceny z działu promocje to jakaś kpina jest...ja rozumiem wolny rynek itp itd kazdy sprzedaje jak mu sie podoba i nie musze kupic za taka cene ale po co mocno normalne albo zawyżone ceny pchać do działu promocje. Jak dla mnie duży minus. np: http://fotoforma.pl/canon-canon-eos-...--o_l_129.html
    dobra promocja. życze sukcesów
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...
  • dr_bonzo
    Coś już napisał
    • 2009
    • 74

"po co mocno normalne albo zawyżone ceny pchać do działu promocje. "

Zeby ci co nie mysla kupili po "promocyjnej" cenie produkt.

Komentarz

• MC_
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3444

No niby tak, ale generalnie cen złych tam nie mają.

Komentarz

• jahjah1986
        Bywalec
        • 2010
        • 161

Nie moge sie wypowiadac o calym dostepnym tam sprzecie, ale niektore pozycje sa mocno zawyzone i to akurat wiem bo sie interesowalem jakie sa ich ceny w roznych sklepach. Generalnie chodzi mi o to, ze ceny jak ceny kazdy ma swoje, ale jak patrze na to, ze sa w dziale promocje to jakos sie czuje jakby troche zartowali sobie

Komentarz

• robaczek
          Coś już napisał
          • 2009
          • 61

Ja kupowałem u nich C40d oraz C24-105 i ceny oraz transakcja były ok.

Komentarz

• dr_bonzo
            Coś już napisał
            • 2009
            • 74

Generalnie chodzi mi o to, ze ceny jak ceny kazdy ma swoje, ale jak patrze na to, ze sa w dziale promocje to jakos sie czuje jakby troche zartowali sobie
            Ale "wszystkie" sklepy tak robią - marketing.

Czy np. Mediamarkt ma najniższe ceny?

Komentarz

• jahjah1986
              Bywalec
              • 2010
              • 161

Zamieszczone przez dr_bonzo
              Ale "wszystkie" sklepy tak robią - marketing.

Czy np. Mediamarkt ma najniższe ceny?
              Może nie najniższe, ale jak już robi na dany produkt promocje to jest ten produkt w dobrej cenie. Zresztą MM to nie sklep internetowy, a mimo to ma czasem dobre ceny.

Komentarz

• skura
                Bywalec
                • 2006
                • 125

taka polityka sklepu. Kiedyś promocje ściągały klientów, a może teraz mają odstraszać? Pokazywać, że poza promocją taniej? Co do MM...to porównując ich ceny np z siostrzanym saturnem, to wyższe mają.

Komentarz

• dreamstorm
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 642

Saturn czy MM mają dość wysokie ceny a promocje to tylko "chłyt maketidowy" żeby przyciągnąć klientów i budować "świadomość" marki, że tam jest tanio, a to jest bzdura. Sprzętu komputerowego to już zupełnie tam się nie opłaca kupować, bo ceny kosmiczne. (zresztą foto też).
                  Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Komentarz

• MC_
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3444

Czasami zdarzają się promocje.
                    Mi się udało kupić laptopa w świetnej cenie, w styczniu ub. roku. Ale generalnie jest tam bardzo drogo.

Komentarz

• jahjah1986
                      Bywalec
                      • 2010
                      • 161

Właśnie o to chodzi, że jak już robią na coś promo to jest ok cena, a jeśli nawet nie promocyjna bardzo to powiedzmy normalna, a tu jest promo które nie jest nawet promo, bo jest drozej. Moze chodzi o promocje jako tylko ich sklep moze body 450d kosztuje normalnie u nich 2100 a promo 1900, ale to juz pokretna polityka sciemy rozumiem ze prodealer to pro fotograf jak kupuje szklo za 10 tysi to wali 200 czy 300 zł ale tam jest tez sprzet amatorski a amator raczej szuka gdzie taniej i nie wazne czy to MM, Saturn czy prodealer Canona bo za 200-300 zł to on ma jeszcze jakis duperel dodatkowy

Komentarz

• rbucz
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 151

jahjah1986, o co Ci chodzi? Czy jest jakiś przymus, żeby u nich kupować? Mają napisać "u nas kupisz najdrożej", albo w "normalnej cenie"? To kto do nich zajrzy? Każdy (prawie) ma rozum i wolną wolę, może porównać oferty. Często przecież cena nie jest najważniejszym elementem, bo bywają ukryte koszty w postaci drogiej przesyłki, krótszej gwarancji. Liczy się też solidność, krótki czas oczekiwania na towar itp.
                        Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Komentarz

• robaczek
                          Coś już napisał
                          • 2009
                          • 61

Dokładnie rbucz ma rację, nikt nikomu nie nakazuje robić zakupów w fotoformie. Ten wątek jest bez sensu.

Komentarz

• jahjah1986
                            Bywalec
                            • 2010
                            • 161

Dobra nie chce mi sie tłumaczyć nawet dla tych co czytać ze zrozumieniem nie potrafia, ogólnie można zamknąć wątek

Komentarz

• oskardj92
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 423

Reklama dźwignią handlu. Każdy reklamuje się jak może i szuka klienteli.

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Komentarz

Pracuję...