Canon 28mm f/1.8 USM - niedostepny

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ElSor
    Uzależniony
    • 2008
    • 504

Canon 28mm f/1.8 USM - niedostepny

Nie wiecie gdzie mozna nabyc na dzien dzisiejszy to szkielko?
    Dodam ze kontaktowalem sie z kilkoma sklepami ktore widnieja w ceneo ale zaden z nich go nie ma na stanie ani nie zna terminu dostawy. Na allego tez sa niedostepne (mimo iz sa na ukcji wystawione)
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy
  • patric89
    Początki nałogu
    • 2008
    • 336

w fotopanoramie jest. A nie tak dawno tych obiektywów była bardzo dużo w Krakowie.
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• ElSor
      Uzależniony
      • 2008
      • 504

Niestety tez juz go nie maja w fotopanoramie - jest na zamowienie ale nie znaja terminu dostawy. Z newsa za to dowiedzialem sie ze canon zaprzestaje jego produkcji
      A490+SDK

Komentarz

• Misiek87
        Początki nałogu
        • 2009
        • 267

Na pewno zaprzestaja?
        Bo maja 24L,35L - nie wydaje sie aby koniecznie bylo np. odswiezanie tego modelu. Predzej 35L - moze ze stabilizacja?

W kazdym razie ja moj kupilem tutaj na CB, co jakis czas pojawi sie w dziale "Sprzedam".

Komentarz

• gavin
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 1339

no to kurka ładnie,

Komentarz

• ElSor
            Uzależniony
            • 2008
            • 504

Wiesz - nie chce i nie bede komentowal tego ze zaprzestaja produkcji - tak mi powiedziano w sklepie do ktorego dzwonilem.
            Zobaczymy czy mi tez sie uda ustrzelic to szklo w gieldzie ale cos raczej mam pecha do okazji a dobry tani zakup 28mm canona raczej nalezy do okazji
            A490+SDK

Komentarz

• gwozdzt
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 5780

Zamieszczone przez ElSor
              ... Z newsa za to dowiedzialem sie ze canon zaprzestaje jego produkcji
              Zamieszczone przez ElSor
              Wiesz - nie chce i nie bede komentowal tego ze zaprzestaja produkcji - tak mi powiedziano w sklepie do ktorego dzwonilem.
              to skąd się w końcu dowiedziałeś: z newsa (jakiego?) czy ze sklepu?
              Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Merauder
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1092

Ja miałem analogiczną sytuację do Twojej we wakacje zeszłego roku. Też problemy z dostępnością (z resztą w tedy nie tylko tego szkła), a jak już się trafiło to za 2,5 k (jakaś firma na allegro), gdzie normalna cena wtedy oscylowała wokół 2k.

Ale w końcu natrafiłem na sztukę za 1,9 lub 2k już nie pamiętam w fotoceny.pl w Chorzowie. Obecnie go nie mają na stanie, ale popytaj, wiem, że na zamówienie też u nich można kupować.

PS
                Jeśli info o zaprzestaniu produkcji było by prawdziwe to szanse na wzrost cen tego szkiełka całkiem spore.
                7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• patric89
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 336

Już jakiś czas temu czytałem że on już jest nieprodukowany. Ale nie pamiętam gdzie to czytałem. Musisz obserwowac allegro i nasz dział sprzedam z pewnością coś sie zaraz pojawi. Jak coś ja za jakieś 1,5 roku będę zmieniał na 24L II to moge Ci wtedy sprzedac
                  5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• ElSor
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 504

Zamieszczone przez gwozdzt
                    to skąd się w końcu dowiedziałeś: z newsa (jakiego?) czy ze sklepu?
                    Chodzilo mi o to ze ta informacja zaslyszana w sklepie to news (inaczej podal bym zrodlo "wyczytanego" newsa)
                    A490+SDK

Komentarz

• Mad_Mac
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 1458

Wydaje mi sie ze to plota bo szkielko ogolnie trudno dostac i nalezy chyba do udanych modeli. Ja mialem szczescie w UK i pomimo nie wiadomej daty dostalem szklo po 4 dniach.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
                      Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• zaitsev
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1660

Może niedługo zobaczymy jakieś C30/1.4.
                        Btw. W digital24.pl też nie mają?

Komentarz

• MC_
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3444

Komentarz

• Merauder
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1092

Tylko cena jest średnio atrakcyjna, z tego co się orientuje to można znaleźć to szkło za nie całe 1700 zł. Ja miałem tak samo w lipcu 2009, jeden gość miał dużo drożej, ale podobno miał to szkło. Inni tylko figurowali w ceneo, ale fizycznie go nie mieli. Moim zdaniem poczekaj z miesiąc i intensywnie szukaj codziennie, no chyb, że potrzebujesz na gwałt.
                            7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• dreamstorm
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 642

Mam podobny problem. Szukam go już dwa tygodnie i nie ma :/. Na forum ostatnio nie ma Ze stanów też średnio się opłaca sprowadzać. Już zaczynam myśleć o Sigmie 30tce, ale to bez sensu rozwiązanie, bo potem przełożę 50tkę do 5D jak kiedyś kupię i mi się będzie zakres dublował :/
                              Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Komentarz

Pracuję...