dobry sklep foto z krakowa??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Snowboy
    • 2009
    • 14

dobry sklep foto z krakowa??

witam, czy może mi ktoś polecić dobry sklep ze sprzętem fotograficznym gdzie mógłbym zamówić i przetestować sprzęt przed jego zakupem?? -chodzi mi głównie o to by mieli po kilka sztuk obiektywów do sprawdzenia.
    dzięki
  • kasztelan
    • 2008
    • 13

Ja kupuje na ul.Karmelickiej 8 link: http://fotocyfra.sklep.pl/kontakt.php Blisko jest drugi sklep na ul.Studencka 6 link: http://www.sklepfotograficzny.pl/ W tym drugim zamierzam właśnie nabyć obiektywy w nie długim czasie. Ale jeśli chodzi o testowanie to raczej ten drugi ma większy zapas na stanie.
    http://aklimas.digartfolio.pl/
    Canon 450D, 18-55kit IS, Canon 55-250 f/4-5.6 IS, Canon 50mm f1.8 + filtry, statyw Velbon DF-60, grip, nissin di622 mark II

Komentarz

• tryton
      Uzależniony
      • 2008
      • 557

Z tym posiadaniem kilku sztuk to różnie bywa. Raz mają 2, innym razem 5, innym razem 1. Generalnie wszędzie powinni pozwolić spróbować i wybrać. Ostatnio kupowałem próbując 2 szkła w Fotoplusie na Studenckiej. A jak ci zależy na tablicach testowych to w Fotopanoramie na Sławkowskiej. Kupowałem również w D-photo na Placu Bohaterów Getta i też spoko, ale tam tylko aparat bez szkła brałem.
      Tryton
      --------------------------------------------------------------
      5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Komentarz

• patric89
        Początki nałogu
        • 2008
        • 336

foto cyfra
        sklep fotograficzny
        d-photo
        fotopanorama

We wszystkich sklepach coś kupowałem i byłem bardzo zadowolony, zapraszam też do mnie do fotojokera na Kapelanke jestem do 21.00
        5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Komentarz

• Snowboy
          • 2009
          • 14

@patric89 @tryton @kasztelan, dzięki za szybką odpowiedź

Komentarz

• danielo_18
            Coś już napisał
            • 2007
            • 63

Ja polecam sklep fotopanorama na ulicy Sławkowskiej na pewno maja więcej obiektywów do testu.
            Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin

Komentarz

• BRS
              Bywalec
              • 2009
              • 116

fotopanorama
              fotocyfra
              daja 2 letnia gwarancje
              maja zawsze cos na stanie a jak nie to sprowadza
              bo zalezy im na kliencie
              d-photo/foto-beta na pl.getta tez jest bardzo dobry
              Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
              http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Komentarz

• wiktor2323
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 1290

foto beata/d- photo też dają gwarancje na 2 lata
                Osobiście z dwóch sklepów które "przetestowałem"
                to Fotopanorama i właśnie d-photo. Najbardziej podobała mi się
                obsługa w d-photo, facet skory do pomocy i da się z nim pogadać.
                Facebook

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

A na nie polecam sklepu Fotopanorama. Poza notorycznym poślizgiem i obiecywaniem, ze jutro, jutro, jutro, brakiem kontaktu (zaraz zadzwonie lub odpisze na gg może trwać i 2 tygodnie) sprzedano mi dwuletnia 135L sciorana, porysowaną jako ... nową. Potem było udawanie, ze nie wiedzieli itp tlumczenia.Reklamacja 50/1.4 trwała przez nich ok 1.5 miesiaca. Filtr reklamowalem tez przelezal u nich 2 miechy i nic. Byla jeszcze ostrzejsza jazda lecz ją przemilczę. Krótko: kupiłem tam większość mojego sprzętu, a byłem coraz gorzej traktowany. Zostawilem u nich kilkadziesiąt tysiecy, a zlewali mnie jak gowniarza.poza tym nie wiem jaki to sprzet mają w wiekszej ilości skoro poza filtrami wszystko co kupowałem było na zamowienie i zawsze mieli tylko tę jedną, jedyną sztukę, zero wyboru. Chciałbym jednak zastrzec iż te wszystkie incydenty miały miejsce od 2006 do około połowy 2009 kiedy to kupiłem u nich 24L z walniętym AF. Całkiem możliwe, ze od tej pory się pozmieniało. Po co jednak ryzykować skoro wokół tylu sprzedawców i bez żadnych ściem, mają towar na półkach, że o sklepach internetowych nie wspomnę.
                  Ostatnio edytowany przez marekb; 4878.

Komentarz

• Matt_K-K
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 322

Ja moge polecic Fotoplus oraz d-photo, z tym ze w tym drugim dostaje sie [ no przynajmniej ja dostawalem ] gwarancje sklepowa, ktora nie zawsze jednak jest na reke. W obu sklepach maja zwykle dobre ceny oraz co takze wazne - dobra obsluge Raz bralem tez sprzet w fotojokerze na zakopianskiej i tez nie bylo zle, no ale tam ponoc duza rotacja pracownikow jest, wiec moglo sie pozmieniac.

Komentarz

• damian.j.
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 35

ja kupowałem w d-photo sigme 70-200 i wszystko spoko super kontakt miła obsługa ale musiałem trochę poczekać i kilka razy się tam przejść zanim mi go sprowadzili, bo jakoś się im zapominało czy coś, przynajmniej wtedy cenę mieli najniższą w krakowie, wiec może co dostali sztukę to ją sprzedawali a ja za późno przychodziłem nie wiem...
                      no i polecam też ten na studenckiej tak kupowałem kita, i wszystko było bardzo szyko sprawnie i tanio no i obsługa bardzo miła
                      Pozdrawiam serdecznie z Ćwiklic 49.97°N, 18.98°E
                      i zapraszam gorąco na:
                      djfoto.up.pl -
                      www.kalendarium.up.pl - Kalendarium Astronomiczno Fizyczne
                      www.altair.up.pl - Pszczyński Klub Astronomiczny ALTAIR

Komentarz

• Hom_er
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 191

W prawdzie nic nie kupiłem w fotocyfrze na Karmelickiej, ale byłem tam pooglądać aparaty i obiektywy, i bez problemu bawiłem się nimi kilkanaście minut, a Sprzedawca cierpliwy był jak nie wiem co
                        Bardzo to było profesjonalne i miłe
                        Zatem polecam
                        Fiu fiu

Komentarz

• Jasper
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 152

Fotocyfra na Karmelickiej. Bardzo fajne i konkretne chłopaki. Polecam ich właśnie.

Komentarz

• skura
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 125

Fotopanorama daje gwarancje na 2 lata na obiektywy, ale UWAGA!!!! tylko na paragon. Przy wzięciu faktury, gwarancja jest roczna. Kupiłem u nich w maju 2008 obiektyw 10-22 i byłem pewien że ma 24 miesiące gwarancji. A ponieważ zmieniam na ff, poszedł do ludzi. No i jak chciałem potwierdzić te 24 mies to okazało się ze nie ma Przy zakupach u nich, sprzęt moga sprawdzić(tablice tertowe itd) za free(mają to na strronie opisane) - fajna rzecz jak samodzielnie nie potrafi się sprawdzić, a chce się mieć pewność.
                            Polecam też studencką-chyba mają największy wybór sprzętu. UWAGA PRZYJMUJĄ PŁATNOŚĆ KARTĄ, co nieczęsto sie zdarza ale wtedy towar droższy o 2%. Studencka też kiedyś prowadziła komis.
                            Z fotocyfrą z karmelickiej mieszane uczucia. Zamówiłem u nich obiektyw i lampę, mieli zadzwonić jak będa mieli na stanie i do dziś nikt nie zadzwonił. Zdecydowanie wybór najmniejszy, ale ceny najniższe z całej trójki.
                            Ciekawą opcją jest też sieć rtveuroagd. Raty 30x0% - to dla chcących, ale nie posiadających. ALE UWAGA - ceny na niektóre rzeczy KOSMICZNE!!! 24-105/4L prawie 4500!!!! ZDzierstwo. No ale jak mowi kumpel, masz za to raty...Droższego sprzętu oczywiście nie mają na stanie. Z zamówieniami to różnie. Ale przychodzi 1 sztuka, więc o testowaniu to za bardzo nie ma co marzyć...

Komentarz

• marekb
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2273

skura, z EURORTV AGD nie do konca cena kosmiczna, kupiłem tam 5D2 za cenę najniższą wówczas, oprócz tego że nie było nigdzie indziej- fakt była "promocja"

Komentarz

Pracuję...