20D zakup i sprawdzenie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aqua
    Uzależniony
    • 2004
    • 727

20D zakup i sprawdzenie

Macie kogos pewnego kto spredaje 20D i po niszej cenie?
    Najlepiej w Warszawie.
    Moze ktos przy kupnie by mi sprawdzil to body?
  • cogito
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 45

Witaj,

proponuję Allegro - znajdziesz tam "tanich sprzedawców". Z warszawy jest ich dość sporo, więc będziesz mogła (aqua - strzelam, żeś kobieta sprawdzić. Weź z sobą kartę CF i poprostu zrób kilka fotek....

I przy okazji moje pytanie:
    Od tygodnia ma 20D.... i od samego początku na matrycy jest pełno paprochów.... czy możliwe, że to jeszcze "fabryczne" śmieci??? Aż tak nie dbają... w 300D matryca była czyściutka.

I jeszcze jedno:
    Dlaczego matówka w 20D nie jest gładka. Jest jakby (zresztą sami wiecie o co chodzi) pokryta równomiernie piaskiem (nie śmiejcie się z tego określenia - nie mogłem znaleźć lepszego słowa). W każdym razie czemu ma to służyć?

pozdrawiam
    20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Komentarz

• Auwo
      Uzależniony
      • 2004
      • 928

Wydmuchaj matryce gruszka i po sprawie - ostatnio canon daje ciala i w 350-ce i 20-ce pojawiaja sie paprochy.

Komentarz

• p13ka
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1013

Zamieszczone przez cogito
        Od tygodnia ma 20D.... i od samego początku na matrycy jest pełno paprochów.... czy możliwe, że to jeszcze "fabryczne" śmieci??? Aż tak nie dbają... w 300D matryca była czyściutka.
        Może dostałeś egzemplarz, który przeszedł przez kilka rąk i był testowany w różnych warunkach "naturalnych".
        Dlaczego matówka w 20D nie jest gładka. Jest jakby (zresztą sami wiecie o co chodzi) pokryta równomiernie piaskiem (nie śmiejcie się z tego określenia - nie mogłem znaleźć lepszego słowa). W każdym razie czemu ma to służyć?
        I bardzo dobrze, że tak jest. Ta namiastka mikrorastra ma ułatwić ręczne ostrzenie. Matówka gładka jak łza (co jest w poprzednich modelach) niezmiernie utrudnia MF.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez aqua
          Macie kogos pewnego kto spredaje 20D i po niszej cenie?
          Jest ich paru, poszukaj w temacie "Linki do tipow polecanych" .
          Agito, UMT (umnietaniej) , interfoto, fotoit - to tylko przyklady.
          Moze ktos przy kupnie by mi sprawdzil to body?
          Moge sprawdzic 8)

I przy okazji moje pytanie:
          Zdarza sie - albo fabryczne brudy albo zarobione w hurtowni/logistyce/sklepie. W 300D czy 350D tez sie zdarzaly wiec nie probuj zwalac tego ze "20D tak ma"

I jeszcze jedno:
          Dlaczego matówka w 20D nie jest gładka. W każdym razie czemu ma to służyć?
          Moja tez nie jest zupelnie gladka - przydatne kropeczki czasem widac. Przydatne do namiastki manualnego focenia, widoczne szczegolnie przy zblizeniach na jednolitych, jasnych powierzchniach.

Komentarz

• Kenso
            Bywalec
            • 2005
            • 115

a znacie może tego tipa: http://allegro.pl/show_item.php?item=52459009
            www.blog.bielatowicz.com [blog]
            www.bielatowicz.com [portfolio]

Komentarz

Pracuję...