moja opinia o lider 24

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2194

lider24 uwaznie czyta ten wątek ale jakoś się nie wypowiada

czekamy... :-)
    Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Merde
      Grzeczny i układny podpis
      • 2008
      • 7756

Zamieszczone przez tombas
      lider24 uwaznie czyta ten wątek ale jakoś się nie wypowiada

czekamy... :-)
      Już się nie doczekacie. Dzięki za cynk.

Przeczyściłem wątek i przestrzegam przed udzielaniem się w tym wątku przez jednopostowców. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości co do intencji -będą lecieć bany.
      Ostatnio edytowany przez Merde; 14420. Powód: Automerged Doublepost
      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• BioFreak
        • 2012
        • 10

Ktoś chętny do złożenia grupowego pozwu? Dwóch prawników z Poznania już załatwiłem. Krótka piłka- brakuje tylko osób.

Komentarz

• Drithor
          Dopiero zaczyna
          • 2011
          • 34

Zamieszczone przez BioFreak
          Ktoś chętny do złożenia grupowego pozwu? Dwóch prawników z Poznania już załatwiłem. Krótka piłka- brakuje tylko osób.
          Na czym by to miało polegać, skoro już odzyskałem kase? Podaj więcej szczegółów.

Komentarz

• BioFreak
            • 2012
            • 10

Na razie mam określić ilość osób- Panowie potem podadzą mi szczegóły. Oczywiście wystarczą tylko dwie ale im więcej tym lepiej.

Komentarz

• Volx
              • 2012
              • 1

U mnie sprawa sądowa w toku, mimo że odzyskałem swoje 16.000 po bagatela 4 miesiącach. Nie odpuszczajcie im, choćby ze względu na te nerwy zjedzone przy upominaniu się o swoje.

Komentarz

• hellooo
                • 2012
                • 1

Zamieszczone przez BioFreak
                Na razie mam określić ilość osób- Panowie potem podadzą mi szczegóły. Oczywiście wystarczą tylko dwie ale im więcej tym lepiej.
                Dolaczam sie, bo sama bedac za granica nie moge zrobic nic! Tez nie odpuszcze, przez nich kasa zamrozona, nie mam drugich 3,000 do wylozenia na aparat. Prosze o kontakt!

Komentarz

• camel_pl
                  • 2012
                  • 3

Witam!

Jestem w tej samej sytuacji co hellooo (też aktualnie przebywam za granicą). Ja zdecydowałem się zamówić aparat Nikon d300s w sklepie fotolab-aparaty.pl, na który trafiłem za pośrednictwem Skąpiec.pl. Faktycznie skusiła mnie dobra cena body, a czujność uśpił fakt, iż byli na Skąpcu (teraz już "znikli" z portalu). Złożyłem zamówienie, wpłaciłem kasę i czekam na towar (ma być dostarczony do sklepu w ciągu 14-tu dni roboczych czyli mniej więcej 12 kwietnia). Na obecnym etapie kontakt ze sklepem oczywiście bardzo dobry, ale niestety wiem już co będzie za kilka dni. Nie zamierzam odpuścić jeśli tylko będą próbowali kombinować (stosownego maila z taką informacją już im wysłałem po natrafieniu na "historię choroby" właścicieli tego i poprzednich sklepów). Będę na bieżąco informował o postępach. Myślę, że trzeba dzielić się takimi informacjami, aby ustrzec przyszłe potencjalne ofiary przed popełnieniem błędu.

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Proszę nie zamieszczać tutaj peanów na cześć firm innych niż bohater tego wątku.
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• BioFreak
                      • 2012
                      • 10

Bohater w dalszym ciągu pozostaje ten sam. Zainteresowanych grupowym pozwem proszę o wiadomość prywatną na forum z numerem telefonu- zadzwonie i z chęcią przedstawię sytuację. Pozdrawiam.

Komentarz

• lukasz57-90
                        Coś już napisał
                        • 2011
                        • 51

Zrobiłem zakupy w Lider24 na kwotę 6820pln u Pana Pawła i Karoliny M. Pieniądze zostały przelane 7marca po 2,5tyg oczekiwania na zamówienie zrezygnowałem i usłyszałem ze na zwrot maja 7-10 dni, i zebym odeslal fakture 21/03/2012 oraz fakture korygującą 21/03/2012K co uczyniłem. Termin zwrotu pieniędzy minął 4.04.2012 wg faktury korygującej. Właściciel sklepu lub osoba podająca się na właściciela Pan Paweł M. utrzymywał cały czas kontakt mailowy i wmawiał mi ze nie dostal faktury korygującej od swojego dystrybutora oraz zwrotu pieniedzy, i mi tez nie odda pieniedzy póki nie dostanie sam pieniedzy od dystrybutora. Od 2 dni nie ma Pana Pawła w sklepie i nie odpowiada na e-maile. Zamówienie skladalem w Lider24 a nie u dystrybutora i żądam natychmiastowego zwrotu pieniędzy jak narazie bez skutecznie.

Komentarz

• darecky
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 256

Lukasz57-90, czy ty prowadzisz działalność gospodarczą? Pytam w kwestii faktur bo włos na głowie się jeży. Jeżeli tak to poczytaj choćby w necie coś na temat faktur. Choć odrobinę.
                          Raz wystawionej faktury się nie oddaje. To święty dokument przed US.
                          Druga sprawa. To jeżeli rezygnujesz z usługi to po wystawieniu faktury a przed dokonaniem czynności związanych z finalizacją transakcji, wystawca dokonuje korekty faktury do '0" i przesyła ją tobie. Ty to podpisujesz i jeden egz. odsyłasz wystawcy (tak było kiedyś, nie wiem czy teraz też musisz podpisać ją czy tylko ją otrzymujesz). Żadnych faktur (podstawowych) się nie odsyła. To jest niezgodne z zasadami księgowości. Nawet ty możesz zrobić do faktury notę księgową i przesłać kontrahentowi jak znajdziesz w niej mało istotne nieścisłości.
                          W życiu zdarzają się przypadki jeżeli dwóch kontrahentów się zna, to może jeden oddać drugiemu, ale to już jest nie teges z punktu księgowego.
                          Trzecia sprawa skontaktuj się z innymi z tego wątku, może ci coś pomogą.
                          pozdrawiam

Komentarz

• lukasz57-90
                            Coś już napisał
                            • 2011
                            • 51

Fakturę oraz fakturę korektę w orginale również pocztą dostałem.

__________________________________________________ _________
                            Skontaktował się ze mną człowiek który jest zainteresowany pomocą prawną nam, jeśli zdecydujemy się na pozew zbiorowy. Cena takiej usługi będzie znana w momencie kiedy określimy ilość osób i kwotę jaką należy odzyskać. SZUKAM RÓWNIEŻ OSOBY Z POZNANIA KTÓRA BĘDZIE W STAŁYM KONTAKCIE Z MECENASEM.

Zainteresowane osoby proszę aby kontaktowały się ze mną na priv i podały:

Imię i Nazwisko:
                            Telefon:
                            Mail:
                            Miejscowość z kodem pocztowym:
                            Datę zamówienia sprzętu:
                            Datę od której ubiegamy się od zwrot pieniędzy:
                            Kwotę brutto:

Uważam, że trzeba walczyć o swoje i nie odpuszczać. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości.

Komentarz

• foto-grafika
                              Dopiero zaczyna
                              • 2012
                              • 37

Czy ktoś ostatnio był w sklepie w Pruszczu? Bo zdaje się że juz jest zamknięty a odzyskanie pieniędzy graniczy z cudem!

Komentarz

• lukasz57-90
                                Coś już napisał
                                • 2011
                                • 51

Zamieszczone przez foto-grafika
                                Czy ktoś ostatnio był w sklepie w Pruszczu? Bo zdaje się że juz jest zamknięty a odzyskanie pieniędzy graniczy z cudem!
                                otwarty, ale wycieczka do sklepu bez sensu - szkoda robienia sobie kosztów dodatkowych.

Komentarz

Pracuję...