Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
dla mnie lider24.media.pl jest również sklepem, z którego jestem zadowolony.
Owszem, czekałem na 550d trochę, ale z terminu się wywiązali i informowali o wszystkim.
Nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.
pozdrawiam PawGaw ============================ EOS 550d + T17-50 f/2.8 + 50 f/1.8 + T18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD (B008) + 580EX II
Skuszony możliwością zostawienia w rozliczeniu używanego przez siebie sprzętu zdecydowałem się na zakupy w tym sklepie.
21.10 złożyłem zamówienie (zostawiając 2 obiektywy jako część rozliczenia)
przez kolejne cztery tygodnie obsługa zamówienia wygląda w następujący sposób:
1. dzwonię lub piszę z prośbą o informacje o stanie realizacji zamówienia
2. pracownik sklepu informuje mnie, że obiektyw będzie za 2-3 dni do odbioru o czym zostanę poinformowany
3. mijają 3 dni - nikt się nie odzywa
4. (wróć do punktu 1)
zniechęcony ciągłym niedotrzymywaniem terminów/obietnic poprosiłem o anulowanie zamówienia (16.11) i zwrot obiektywów
jeden z obiektywów wrócił do mnie bez dekli, drugi ... okazało się, że został sprzedany
teraz powtórka z rozrywki:
1. przypomnij o pieniądzach i deklach
2. informacja ze sklepu "już wysyłamy"
3. (wróć do punktu 1)
po trzech tygodniach pieniądze trafiają na konto
dekli nie otrzymałem do tej pory (1,5 miesiąca od anulowania zamówienia)
wymiotować mi się już chce na samą myśl o tym, że muszę znowu przypominać się o zwrot swojej własności
to są fakty, to co myślę o profesjonaliźmie firmy pozostawię do swojej wiadomości.
Zamówiłem 5Dmk2 w lider24 i "wstrzeliłem się" w okres totalnego braku tego body na rynku i gwałtownego wzrostu cen. Poczekałem swoje ale atrakcyjną cenę ocaliłem dzięki przedpłacie. Mogłem oczywiście anulować zamówienie ale się uparłem bo ceny wzrosły niebezpiecznie w innych sklepach a z dostępnością i tak było marnie. Kontakt oceniam jako bardzo dobry.
Zmartwiło mnie natomiast to stwierdzenie:
Zamieszczone przez model
...Byłem w sklepie w Pruszczu, potwierdzam jego istnienie ...
Przy zakupie sprzętu foto, zwłaszcza obiektywów, staram się wybierać sklep internetowy, który jest w małej miejscowości, nie ma sklepu z możliwością zakupu osobistego i nie ma towaru na stanie. Myślałem, że lider24 to taki właśnie sklep a tu masz ci los...
Przy zakupie sprzętu foto, zwłaszcza obiektywów, staram się wybierać sklep internetowy, który jest w małej miejscowości, nie ma sklepu z możliwością zakupu osobistego i nie ma towaru na stanie.
A jeśli można wiedzieć to dlaczego? Chodzi o to żeby nikt poza pracownikami nie przebierał w obiektywach?
Dla pocieszenia dodam, że lider24 to malutki sklepik i obiektywów raczej nie mają na stanie, bo zamawiają je u dystrybutora (stąd długi czas oczekiwania). Ale za to na szczęście istnieje opcja odbioru osobistego. Ja w życiu nie zdecydowałbym się na wysyłkę szkła kurierem czy inną pocztą...
A myślisz, że jak one dochodzą do punktów z których je odbierasz?
No jak to? Właściciel sklepu zakłada trampki. Na plecy zarzuca plecak (oczywiście z usztywnieniami i piankowymi zabezpieczeniami) i dyga na piechotę do fabryki. Stad nieraz takie długie czasy oczekiwania, bo blisko nie jest...:grin:
A jeśli można wiedzieć to dlaczego? Chodzi o to żeby nikt poza pracownikami nie przebierał w obiektywach?
Dla pocieszenia dodam, że lider24 to malutki sklepik i obiektywów raczej nie mają na stanie, bo zamawiają je u dystrybutora (stąd długi czas oczekiwania). Ale za to na szczęście istnieje opcja odbioru osobistego. Ja w życiu nie zdecydowałbym się na wysyłkę szkła kurierem czy inną pocztą...
Niestety, tak jak zauważyłeś chodzi mi o to żeby do sprzedaży wysyłkowej nie szły wyłącznie sztuki niesprzedawalne w sklepie "normalnym", odrzucane w czasie tak cenionego na CB testowania osobistego. O żadnym swoim obiektywie nie mogę powiedzieć, że był "wybierany spośród n sztuk". Wszystkie kupowałem wysyłkowo. Po prostu chciałbym uczestniczyć w uczciwym losowaniu.
Starałem się kupić od nich 7d. Efekt: ponad 2 miesiące wysłuchiwania kłamstw i mydlenia oczu. Ceny atrakcyjne ale nic nie mają w magazynie. Przygoda moja po wysłaniu dziesiątków maili zakończyła się na szczęście zwrotem pieniędzy. Podczas całego zajścia i walki o zwrot pieniędzy ceny aparatu urosły do prawie 5000zł.
Absolutnie nie polecam, chyba ,że ktoś ma nerwy ze stali i może sobie pozwolić na wielomiesięczne oczekiwanie na zakupiony i zapłacony sprzęt.
Porażka.
Lider24... bez komentarza... Zamówiłam u nich w maju zeszłego roku, Eosa 550 D. Historia powtórzyła się jak u kolegów, miał być w 3 dni, a skończyło się ponad miesięcznym użeraniem o zwrot kasy. Dopiero wypowiedzenie umowy na piśmie i telefoniczna rozmowa z właścicielem i powoływanie się na konkretne przepisy prawne poskutkowały zwrotem kasy. (Najlepsze jest to, że w momencie tej rozmowy, Pan właściciel oznajmił, że niestety ale właśnie akurat w tym dniu rano aparat został do mnie wysłany, co okazało się oczywiście bzdurą).
Co ciekawe, w internecie chodzą pogłoski, że firma działa w ten sposób, że kasę od klientów wpłaca na różne dziwne lokaty i w ten sposób generuje zyski (to tłumaczy opieszłość w wysyłce sprzętu), a jego sprzedaż, jest tylko "ubocznym procesem" kiedy klient za bardzo się piekli o kasę (część klientów obsługują normalnie, żeby nie mieć samych negatywnych opinii)
Kupiłem u nich 400d za 700 pln . Najpierw dostałem body bez muszli ocznej i znaczka 400d, lecz całość w stanie BDB. Napisałem e-maila, że brakuje mi tych dwóch elementów. Po dwóch dniach kurier przywiózł mi inne body praktycznie bez śladów użytkowania, w stanie idealnym. Z dostawą i kontaktem nie było najmniejszych problemów. Ze swojej strony polecam.
C40d + 400d + 17-55 IS + 50 f1.8 + 85 f1.8 + Falcon 8 mm + 70-200 f4 L 430 EX
witam!!! ja również dorzuce swoje 3 grosze. W połowie kwietnia tj 16 kwietnia bodajże zakupiłem w lider24 canona 7d+17-55 czekałem miesiąc (jestem cierpliwy). Po miesiącu tj okolice 15 maja 2011 spytano mailowo czy dalej będę oczekiwał na sprzęt czy zwrot kasy, poprosiłem o zwrot. Do dziś pieniędzy nie ma na koncie. Około tydzień po mailu o zwrocie kasy zaczałem dzwonić, tłumaczenie, że księgowa zawaliła, przepraszamy pana za sytuacje, wydawało mi się, że sprawa już będzie załtwiona, kolejny tydzień kasy nie ma. Postanowiłem wezwać pisemne wezwanie do zwrotu pieniędzy. Lider 24 odebrał pismo tydzień temu (dałem im 7 dni na zwrot pieniędzy). Jutro wale na policje, ponieważ jest to skrajna bezczelność i chamstwo. Dodam, że w czwartek tj 9 czerwca rozmawiałem z gościem ze sklepu telfonicznie - jaki zdziwiony!!! Miał za chwilkę oddzwonić, żeby wyjaśnić - myślicie, że oddwonił??? To utwierdza mnie w tym, że z takim buractwem trzeba walczyć. Ja ze swojej strony postaram się, żeby w sieci było możliwie dużo informacji, żę ten sklep i obsługa pozostawiają wiele do życzenia, pozdrawiam
postaram się, żeby w sieci było możliwie dużo informacji, żę ten sklep i obsługa pozostawiają wiele do życzenia, pozdrawiam
Co z tego, że się postarasz? To tak samo jak na autostradzie zgłasza się wariatów lecących ponad 200 i trąbiących na wszystkich - daje to tyle ile nic.
W PL brakuje organu, który by kontrolował takie sklepy. Podobne historie zdarzają się ludziom kupujących na allegro w sklepach o zaznaczonej miejscowości: INTERNET. Dzieje się tak samo. Natomiast organy ścigania nic sobie z tego nie robią.
W lider 24 zamówiłem kartę pamięci, skusiła mnie wyjątkowo niska cena i szybkość gdyż potrzebowałem jej na sesję. Karta przyszła nie w przeciągu trzech dni, ale tygodnie w dodatku miałem wpłatę na konto, a kurier chciał zapłaty...
Użeranie się z nimi poskutkowało zgłoszeniem na policję. Minęło już pół roku, a pieniądze znalazły się na koncie dopiero w kwietniu. Policja zareagowała tak jak się spodziewałem - cisza... Nic więcej.
Użeranie się z nimi poskutkowało zgłoszeniem na policję. Minęło już pół roku, a pieniądze znalazły się na koncie dopiero w kwietniu. Policja zareagowała tak jak się spodziewałem - cisza... Nic więcej.
A co miała zrobić Policja? Pojechać i ich spałować? Takie sprawy się raczej do Proroka zgłasza...
a co do instytucyj - właśnie mamy ich za dużo - np. PIH, Rzecznik Konsumentów...
Komentarz