moja opinia o lider 24

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawgaw
    • 2006
    • 14

dla mnie lider24.media.pl jest również sklepem, z którego jestem zadowolony.
    Owszem, czekałem na 550d trochę, ale z terminu się wywiązali i informowali o wszystkim.

Nie mogę złego słowa o nich powiedzieć.
    pozdrawiam
    PawGaw
    ============================
    EOS 550d + T17-50 f/2.8 + 50 f/1.8 + T18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD (B008) + 580EX II

Komentarz

• Teutates
      • 2008
      • 2

Skuszony możliwością zostawienia w rozliczeniu używanego przez siebie sprzętu zdecydowałem się na zakupy w tym sklepie.
      21.10 złożyłem zamówienie (zostawiając 2 obiektywy jako część rozliczenia)

przez kolejne cztery tygodnie obsługa zamówienia wygląda w następujący sposób:
      1. dzwonię lub piszę z prośbą o informacje o stanie realizacji zamówienia
      2. pracownik sklepu informuje mnie, że obiektyw będzie za 2-3 dni do odbioru o czym zostanę poinformowany
      3. mijają 3 dni - nikt się nie odzywa
      4. (wróć do punktu 1)

zniechęcony ciągłym niedotrzymywaniem terminów/obietnic poprosiłem o anulowanie zamówienia (16.11) i zwrot obiektywów
      jeden z obiektywów wrócił do mnie bez dekli, drugi ... okazało się, że został sprzedany

teraz powtórka z rozrywki:
      1. przypomnij o pieniądzach i deklach
      2. informacja ze sklepu "już wysyłamy"
      3. (wróć do punktu 1)

po trzech tygodniach pieniądze trafiają na konto
      dekli nie otrzymałem do tej pory (1,5 miesiąca od anulowania zamówienia)

wymiotować mi się już chce na samą myśl o tym, że muszę znowu przypominać się o zwrot swojej własności

to są fakty, to co myślę o profesjonaliźmie firmy pozostawię do swojej wiadomości.

Komentarz

• marfot
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 4605

Zamówiłem 5Dmk2 w lider24 i "wstrzeliłem się" w okres totalnego braku tego body na rynku i gwałtownego wzrostu cen. Poczekałem swoje ale atrakcyjną cenę ocaliłem dzięki przedpłacie. Mogłem oczywiście anulować zamówienie ale się uparłem bo ceny wzrosły niebezpiecznie w innych sklepach a z dostępnością i tak było marnie. Kontakt oceniam jako bardzo dobry.
        Zmartwiło mnie natomiast to stwierdzenie:
        Zamieszczone przez model
        ...Byłem w sklepie w Pruszczu, potwierdzam jego istnienie ...
        Przy zakupie sprzętu foto, zwłaszcza obiektywów, staram się wybierać sklep internetowy, który jest w małej miejscowości, nie ma sklepu z możliwością zakupu osobistego i nie ma towaru na stanie. Myślałem, że lider24 to taki właśnie sklep a tu masz ci los...
        https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
        EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• model
          Początki nałogu
          • 2008
          • 346

Zamieszczone przez marfot
          Przy zakupie sprzętu foto, zwłaszcza obiektywów, staram się wybierać sklep internetowy, który jest w małej miejscowości, nie ma sklepu z możliwością zakupu osobistego i nie ma towaru na stanie.
          A jeśli można wiedzieć to dlaczego? Chodzi o to żeby nikt poza pracownikami nie przebierał w obiektywach?

Dla pocieszenia dodam, że lider24 to malutki sklepik i obiektywów raczej nie mają na stanie, bo zamawiają je u dystrybutora (stąd długi czas oczekiwania). Ale za to na szczęście istnieje opcja odbioru osobistego. Ja w życiu nie zdecydowałbym się na wysyłkę szkła kurierem czy inną pocztą...
          Podpisy kłamią

Komentarz

• allxages
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2549

Zamieszczone przez model
            Ja w życiu nie zdecydowałbym się na wysyłkę szkła kurierem czy inną pocztą...
            A myślisz, że jak one dochodzą do punktów z których je odbierasz?

Komentarz

• mc_iek
              Uzależniony
              • 2008
              • 790

Zamieszczone przez allxages
              A myślisz, że jak one dochodzą do punktów z których je odbierasz?
              No jak to? Właściciel sklepu zakłada trampki. Na plecy zarzuca plecak (oczywiście z usztywnieniami i piankowymi zabezpieczeniami) i dyga na piechotę do fabryki. Stad nieraz takie długie czasy oczekiwania, bo blisko nie jest...:grin:
              Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• model
                Początki nałogu
                • 2008
                • 346

Oj tam, marudzicie :P z każdą kolejną wysyłką ryzyko uszkodzenia wzrasta :P
                Podpisy kłamią

Komentarz

• marfot
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 4605

Zamieszczone przez model
                  A jeśli można wiedzieć to dlaczego? Chodzi o to żeby nikt poza pracownikami nie przebierał w obiektywach?

Dla pocieszenia dodam, że lider24 to malutki sklepik i obiektywów raczej nie mają na stanie, bo zamawiają je u dystrybutora (stąd długi czas oczekiwania). Ale za to na szczęście istnieje opcja odbioru osobistego. Ja w życiu nie zdecydowałbym się na wysyłkę szkła kurierem czy inną pocztą...
                  Niestety, tak jak zauważyłeś chodzi mi o to żeby do sprzedaży wysyłkowej nie szły wyłącznie sztuki niesprzedawalne w sklepie "normalnym", odrzucane w czasie tak cenionego na CB testowania osobistego. O żadnym swoim obiektywie nie mogę powiedzieć, że był "wybierany spośród n sztuk". Wszystkie kupowałem wysyłkowo. Po prostu chciałbym uczestniczyć w uczciwym losowaniu.
                  https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                  EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Błajo
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 473

Czy ktoś ostatnio kupował u nich 5tkę? Chcę kupić dwie sztuki i wynegocjowałem cenę 14000 PLN. Jedyne co mnie martwi, że mam wpłacić całość przed...
                    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Komentarz

• agupio
                      • 2010
                      • 7

Starałem się kupić od nich 7d. Efekt: ponad 2 miesiące wysłuchiwania kłamstw i mydlenia oczu. Ceny atrakcyjne ale nic nie mają w magazynie. Przygoda moja po wysłaniu dziesiątków maili zakończyła się na szczęście zwrotem pieniędzy. Podczas całego zajścia i walki o zwrot pieniędzy ceny aparatu urosły do prawie 5000zł.
                      Absolutnie nie polecam, chyba ,że ktoś ma nerwy ze stali i może sobie pozwolić na wielomiesięczne oczekiwanie na zakupiony i zapłacony sprzęt.
                      Porażka.

Komentarz

• jamaicaaroma
                        • 2011
                        • 1

Lider24... bez komentarza... Zamówiłam u nich w maju zeszłego roku, Eosa 550 D. Historia powtórzyła się jak u kolegów, miał być w 3 dni, a skończyło się ponad miesięcznym użeraniem o zwrot kasy. Dopiero wypowiedzenie umowy na piśmie i telefoniczna rozmowa z właścicielem i powoływanie się na konkretne przepisy prawne poskutkowały zwrotem kasy. (Najlepsze jest to, że w momencie tej rozmowy, Pan właściciel oznajmił, że niestety ale właśnie akurat w tym dniu rano aparat został do mnie wysłany, co okazało się oczywiście bzdurą).

Co ciekawe, w internecie chodzą pogłoski, że firma działa w ten sposób, że kasę od klientów wpłaca na różne dziwne lokaty i w ten sposób generuje zyski (to tłumaczy opieszłość w wysyłce sprzętu), a jego sprzedaż, jest tylko "ubocznym procesem" kiedy klient za bardzo się piekli o kasę (część klientów obsługują normalnie, żeby nie mieć samych negatywnych opinii)

Komentarz

• jimmibaton
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 26

Kupiłem u nich 400d za 700 pln . Najpierw dostałem body bez muszli ocznej i znaczka 400d, lecz całość w stanie BDB. Napisałem e-maila, że brakuje mi tych dwóch elementów. Po dwóch dniach kurier przywiózł mi inne body praktycznie bez śladów użytkowania, w stanie idealnym. Z dostawą i kontaktem nie było najmniejszych problemów. Ze swojej strony polecam.
                          C40d + 400d + 17-55 IS + 50 f1.8 + 85 f1.8 + Falcon 8 mm + 70-200 f4 L 430 EX

Komentarz

• przemasban
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 33

witam!!! ja również dorzuce swoje 3 grosze. W połowie kwietnia tj 16 kwietnia bodajże zakupiłem w lider24 canona 7d+17-55 czekałem miesiąc (jestem cierpliwy). Po miesiącu tj okolice 15 maja 2011 spytano mailowo czy dalej będę oczekiwał na sprzęt czy zwrot kasy, poprosiłem o zwrot. Do dziś pieniędzy nie ma na koncie. Około tydzień po mailu o zwrocie kasy zaczałem dzwonić, tłumaczenie, że księgowa zawaliła, przepraszamy pana za sytuacje, wydawało mi się, że sprawa już będzie załtwiona, kolejny tydzień kasy nie ma. Postanowiłem wezwać pisemne wezwanie do zwrotu pieniędzy. Lider 24 odebrał pismo tydzień temu (dałem im 7 dni na zwrot pieniędzy). Jutro wale na policje, ponieważ jest to skrajna bezczelność i chamstwo. Dodam, że w czwartek tj 9 czerwca rozmawiałem z gościem ze sklepu telfonicznie - jaki zdziwiony!!! Miał za chwilkę oddzwonić, żeby wyjaśnić - myślicie, że oddwonił??? To utwierdza mnie w tym, że z takim buractwem trzeba walczyć. Ja ze swojej strony postaram się, żeby w sieci było możliwie dużo informacji, żę ten sklep i obsługa pozostawiają wiele do życzenia, pozdrawiam
                            https://plus.google.com/photos/10969...0637843/albums

Komentarz

• N00bek
                              Zablokowany
                              • 2010
                              • 734

Zamieszczone przez przemasban
                              postaram się, żeby w sieci było możliwie dużo informacji, żę ten sklep i obsługa pozostawiają wiele do życzenia, pozdrawiam
                              Co z tego, że się postarasz? To tak samo jak na autostradzie zgłasza się wariatów lecących ponad 200 i trąbiących na wszystkich - daje to tyle ile nic.

W PL brakuje organu, który by kontrolował takie sklepy. Podobne historie zdarzają się ludziom kupujących na allegro w sklepach o zaznaczonej miejscowości: INTERNET. Dzieje się tak samo. Natomiast organy ścigania nic sobie z tego nie robią.

W lider 24 zamówiłem kartę pamięci, skusiła mnie wyjątkowo niska cena i szybkość gdyż potrzebowałem jej na sesję. Karta przyszła nie w przeciągu trzech dni, ale tygodnie w dodatku miałem wpłatę na konto, a kurier chciał zapłaty...

Użeranie się z nimi poskutkowało zgłoszeniem na policję. Minęło już pół roku, a pieniądze znalazły się na koncie dopiero w kwietniu. Policja zareagowała tak jak się spodziewałem - cisza... Nic więcej.

Komentarz

• HuleLam
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1641

Zamieszczone przez N00bek
                                Użeranie się z nimi poskutkowało zgłoszeniem na policję. Minęło już pół roku, a pieniądze znalazły się na koncie dopiero w kwietniu. Policja zareagowała tak jak się spodziewałem - cisza... Nic więcej.
                                A co miała zrobić Policja? Pojechać i ich spałować? Takie sprawy się raczej do Proroka zgłasza...

a co do instytucyj - właśnie mamy ich za dużo - np. PIH, Rzecznik Konsumentów...

zdRAWki
                                Fotograf platoniczny

Komentarz

Pracuję...