Passport Color Checker

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • conti
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 36

Passport Color Checker

Witam, pozwolę się jeszcze raz przywitać z szacownym gronem użytkowników marki Canon.
    No dobra, a teraz wracając do tematu oraz wątku który jest w Tips & Tricks #68 i odpowiedzi Janusza w kwestii Passport Color Checker to się zastanawiam czy nie taniej byłoby kupić to cudo za oceanem za niecałe 100$ a może gdzieś w Europie jest porównywalna cena. W naszej ojczyźnie nie dość, że naród biedny to jeszcze ten sprzęt skalkulowany jest na 400 zł.
    Może ma ktoś możliwości zakupu i przyznałby się do tego na forum :wink: to podejrzewam, że znalazłoby się parę osób chętnych do nabycia.
    Pozdrawiam
  • allxages
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2549

Tylko, że jak rzuciłem okiem z ciekawości to w USA też wychodziło prawie 400 zł więc to nie ma sensu. Chyba, że źle szukałem...

Komentarz

• wojkij
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1915

W Anglii można sprzęt do kalibracji kupić taniej o jakieś 30%. Tyle że przy takiej drobnicy koszty wysyłki zjadają cały zysk.
      www.kwapisz.org

Komentarz

• conti
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 36

Zamieszczone przez allxages
        Tylko, że jak rzuciłem okiem z ciekawości to w USA też wychodziło prawie 400 zł więc to nie ma sensu. Chyba, że źle szukałem...
        Na myśli miałem tę pozycję http://www.bhphotovideo.com/c/produc..._Passport.html

Komentarz

• wojkij
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1915

Tyle że 55$ za wysyłkę trochę zmienia postać rzeczy. By się opłacało musiał byś znaleźć z 3-5 chętnych a to logistycznie raczej niemożliwe.
          www.kwapisz.org

Komentarz

• Mellan
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1851

Zamieszczone przez wojkij
            Tyle że 55$ za wysyłkę trochę zmienia postać rzeczy. By się opłacało musiał byś znaleźć z 3-5 chętnych a to logistycznie raczej niemożliwe.
            Tak uważasz? Ja chętnie się dopiszę do takiej listy
            C-F-K - forever

Komentarz

• allxages
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2549

Szczerze mówiąc to pewnie ktoś mógłby to przywieźć. Wysyłka po USA jest za darmo.
              Nawet za kilka dni ktoś mi przywozi jakis towar z BH, ale już raczej za późno na złożenie pieniążków i zamówienia, a ja zakładać nie będe.

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

Zamieszczone przez wojkij
                By się opłacało musiał byś znaleźć z 3-5 chętnych a to logistycznie raczej niemożliwe.
                Ja przyznam, że miałem i ten gadżet w planach, ale mi się zapomniało, jakby co to się piszę.
                the silence is deafening

Komentarz

• deeppy
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 36

Ja również jestem chętny, jeżeli udałoby się ustalić cenę na poziomie 300zł. Nie wraca jakiś wujek albo ciocia zza oceanu :-D ?

Komentarz

• wojkij
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1915

Wychodzi jakieś 561usd za 5 sztuk z najtańszą przesyłką. Przy 2,95 wychodzi 330zł, z vatem i cłem wyjdzie ponad 400pln. Tak więc jeśli ktoś się waha a nie ma rodzinki w usa to raczej darował bym sobie i zamówił w polskim sklepie.
                    www.kwapisz.org

Komentarz

Pracuję...