Czy to nie refurbished?
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Zadzwoniłem do sklepu (pisząc pierwszego posta juz było nieczynne) i powiedzieli ze dostali zestawy canona z lampą i akcesoriami, wszystko było w dużym oznakowanym pudle, a w środku białe pudełka.
Jak by ktoś szukał w przyszłości to już wie ;-)Komentarz
-
ło matko, co drugi to lepsze pomysły
Canon sprzedaje sprzęt w różnych konfiguracjach - często są to zestawy zbiorcze/kitowe, zapakowane w jeden duży, oryginalny karton (takie wielkie czerwone pudła ładowane od góry). Korpusy z kitami są w nich zawsze pakowane w zwykłe białe pudełko bez naklejek. Podobnie ze szkłami, choć nie wszystkimi. Jako, że rzadko kto takie zestawy kupuje to sprzedawcy rozdzielają te komplety sprzedając każdą rzecz osobno. Dlatego dla przykładu nie uświadczymy raczej na naszym rynku szkła 24-105L w oryginalnym pudle - większość to białe pudła rozdzielone z 5D. Zakup osobno tego szkła jest kompletnie nieopłacalny.
Różnie też bywa z takimi boxami - czasem Canon pakuje wszystko o oryginalnych pudłach do tego zbiorczego, czasem pakuje je w białe bez napisów, na to nie ma reguły zauważyłem... ale np. lampy nigdy w boxie nie widziałem w białym pudełku - taka ciekawostka w razie "W"
Nie ma się co bać takich opakowań - wszystko w jak najlepszym porządku.Ostatnio edytowany przez nowart; 12039.Komentarz
-
Nawet gdyby było to sprzęt refurbished, to czy jego wartość jest niższa ? Jest to gorszy sprzęt i w ogóle nie warto zawracać sobie niem głowy ?Komentarz
-
A to już zupełnie inna sprawa. Produkt który został oficjalnie "refurbished" i tak wyszedł z zakładów Canona. O ile mi wiadomo w takim sprzęcie wymienia się wszystkie newralgiczne elementy - zaczynając od migawki. Dostaje się więc sprzęt właściwie nowy i z pełną gwarancją (a widziałem już szkło z gwarancja dłuższą niż w sklepowo "nowym" egzemplarzu), a jedyną szkodą dla kupującego jest "rysa". Na psyche...
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350Komentarz
-
Pozostaje tylko kwestia poinformowania nas przez sprzedawce, ze kupujemy sprzet "refurbished", no i jego ceny...CANON EOS 40D z dodatkamiKomentarz
-
Mam Canona 40D, dostałem go w wielkim kolorowym pudle, na dnie którego był cały biały karton z body 40D. A na kolorowym rysunki że zestaw z lampą, której nie było (puste miejsce w opakowaniu zbiorczym). Moim zdaniem nie masz się czym przejmować
Canon 40DKomentarz
-
To nie jest refurbished. Canon pakuje takie boxy w wieksze boxy (juz ladne, kolorowe z logami itd) gdy sa zestawy. Np. mamy wielkie ładne pudło z logami EOS 450D, fotka body, fotka szkła i lampki. W srodku sa juz tylko czyste białe boxy z BODY, LAMPA i dodatkowe szkło. Widocznie sklep rozkompletował zestaw, sprzedajac osobno lampke, body i wszystko inne co bylo razem.Komentarz
-
Komentarz