Rozważam zakup szkła 24-105 i od kilku tygodni obserwuję systematyczny spadek jego ceny. Kurs waluty jest porównywalny, co zatem sprawia, że jest tańszy? Czy wysyp zestawów: 5-tka z tym obiektywem jako kitem, czy też może ma niebawem wyjść jego zamiennik. Wiecie coś może, czy szykuje się następca tego zooma?
24-105 spadek cen?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Komentarz
-
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Komentarz
-
Spadek cen wynika zapewne z małego zainteresowania. 4,5 kzł to. moim zdaniem, stanowczo za dużo za ten obiektyw.
Podrożał generalnie cały sprzęt, wiadomo dlaczego, ale 24-105 skoczył przez kilkanaście miesięcy o około 70% i jak widać chętnych do jego nabywania zabrakło.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
tak będzie następca 24-105/2.8 IS mój wyśniony
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
-
-
ostatnio cykałem 50D+grip+70-200/2.8+580EX przez dwie godziny i nie narzekałem,
niech powstanie dam radęA może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
-
natomiast sądząc po gabarytach (ø87 x 112mm) i masie (880g) Tamrona 28-105/2,8 wydaje mi się, że nie byłoby to konieczne... ;-)Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
z tym ze to jest 28-105/2.8 a szulerowi marzyl sie 24-105/2.8, co jednak moze robic troche roznicy.natomiast sądząc po gabarytach (ø87 x 112mm) i masie (880g) Tamrona 28-105/2,8 wydaje mi się, że nie byłoby to konieczne... ;-)
obstawiam, ze takowyz Canon w wykonczeniu elzbietowym mialby jakis 1,2 kB zywej wagi i oby bozia dala gwint filtra na poziomie 82mm zamiast wkladu od d* strony.
troche mi z tym wychodzi konflikt interesow. z jednej strony szufladka na filtry bylaby nieakceptowalny dla landszafciarzy. inna kwestia, ze ani f/2.8 ani IS do niczego im nie sa potrzebne.
z drugiej - bez odpowiednio duzych, ale to naprawde duzych soczewek (zwlaszcza przedniej) takie szklo dostawaloby solidnie w tylek przez kome, a w konsekwencji i bokeh bylby pewnie brzydszy. a do portretu to tez ni przypial ni przylatal.
pozostaje jeszcze kwestia ceny...Komentarz
-
-
Komentarz
Komentarz