Części do Canona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • halag

witam,
    pisałam wcześniej ,ad.uszkodzonego gniazda karty sd w canonie S5 IS i za poradą innych forumowiczów -dzięki wszystkim za posty!!!!-znalazłam ten wpis. Moje pytanko brzmi czy jest dostępne u pana gniazdo do tego modelu ,jeśli tak to za ile ...? i 2)czy jakiś serwis który zajmuje się aparatami może mi to wymienić, czy tylko pan lub autoryzowane canona mogą to zrobić!!!

Komentarz

• eonic

mam 400d i wysiadła mi płyta główna. Ile może ona kosztować? Czy warto naprawiać?

Komentarz

• eonic

Zamieszczone przez Naprawiacz
        Witam użytkowników Canonów.
        Mam prośbę do Was. Zajmuję się naprawami kompaktów Canona, lustrzanki czy lampy dotąd traktując po macoszemu. Obecnie zamierzam nieco głębiej wejść w ten segment i dlatego pytam się Was, w jakie części mam się zaopatrzyć, by móc Wam ułatwić życie, zaś sam mieć części psujące się najczęściej.
        Proszę o sugestie do którego modelu i jaka część Waszym zdaniem winna być w stałej ofercie.
        Proszę o model i nazwę tej części (lub numer katalogowy).
        Z tego co zauważyłem piętą achillesową jest np. zaopatrzenie w takie "drobiazgi" jak palniki i stopki do lamp, czy migawki czy spusty do lustrzanek (proszę oczywiście pisać do których).
        Nie zamierzam posiadać u siebie wszystkich części do wszystkich modeli, lecz tylko te, które najczęściej podlegają wymianie z powodu zużycia lub wady konstrukcyjnej.
        Dziękuję z góry za sugestie i pozdrawiam.
        potrzebuję do canona eos 400D płytę główną
        eonic

Komentarz

• arcimek

Witam!

Chyba nici z tych części będą... wysłałem do Naprawiacza PW w zeszłym roku i bez odpowiedzi....
          Czy ktoś z forumowiczów może podpowiedzieć gdzie jeszcze można się zaopatrzyć w części zapasowe do Canona ?

Komentarz

• Naprawiacz
            Początki nałogu
            • 2009
            • 256

Witam.
            Przepraszam, rzeczywiście dawno nie zaglądałem tutaj.
            Do EOSA 400D płytę główną znajdę - proszę o kontakt na PW.
            Do PowerShota S5 nie ma samodzielnych gniazd karty pamięci - trzeba wymienić całość. Chyba, że ktoś ma takiego magika, co potrafi przełożyć gniazdo karty z jednaj płyty na drugą.

Komentarz

• Bachman
              Bywalec
              • 2005
              • 147

Poszukuje tej części obudowy do 5D classic:

Komentarz

• Naprawiacz
                Początki nałogu
                • 2009
                • 256

Niestety nie mam tej obudowy.

Komentarz

• Bachman
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 147

a szansa zdobycia?

Komentarz

• Cordant
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 85

@Naprawiacz

A posiadasz może podkładki dystansowe pod matówkę do EOSa 350D?
                    Gdzieś czytałem, że wchodzą tam dwie, a ja u siebie mam tylko jedną
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    O i przy okazji zapytam jeszcze - posiadasz może muszle oczną do 350D?

Jeśli można to podaj ceny za te części
                    pozdrawiam!
                    Ostatnio edytowany przez Cordant; 21044. Powód: Automerged Doublepost
                    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Komentarz

• Naprawiacz
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 256

@Bachman
                      Nadzieje słabe - lustrzanki to dziedzina dla mnie świerza i nie chcę w nią tak głęboko wchodzić.
                      @Cordant
                      Nie mam żadnej z części.

Komentarz

• meus
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 37

Ma ktos moze do sprzedania wyswietlacz od 350D? Z gory dzieki
                        30D | BG-E2 Pro | Sigma 18-50/2.8 EX DC | Canon 55-250 IS STM | Helios 58/2 MC | Auto Chinon 135/2,8 | Falcon 650-1300/8-16

Komentarz

• sbogdan1
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 359

Witam
                          Czy ma ktoś namiary gdzie można kupić taśmę klejącą dwustronną do przyklejenia
                          tylniej szybki wyświetlacza w C 40D. Udało mi się tylko znaleźć nr katalogowy
                          CB3-3764-000. Za pomoc z góry dziękuję.
                          EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• zbirr
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 206

Tutaj o wymianie w 20D http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=10852446, można napisać do gościa, może pomoże w namierzeniu tej taśmy.

może to wam w czymś pomoże. Z góry uprzedzam że nie znam sklepu, nie ma żadnych udziałów itp. ale jak widać ma sporo gratów http://fototech-serwis.pl/7-rozne?n=10&id_category=7

Komentarz

• sbogdan1
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 359

Dzięki bardzo za info, gdyby ktoś jeszcze miał jakieś namiary będę wdzięczny.
                              fototech - nie posiada ale być może będzie miał, zobaczymy.
                              EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

Pracuję...