Współpraca z Canon Polska

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Quechua
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 45

Współpraca z Canon Polska

Witam,

Zakładam właśnie firmę, chciałbym prowadzić także sprzedaż sprzętu Canona. Jak można nawiązać współpracę z Canon Polska, tak aby zaopatrywać się w towar prosto od polskiego dystrybutora?

Z tego co się orientuję na forum jest jakiś przedstawiciel Canona, więc jeśli to możliwe proszę o wyjaśnienie jak można nawiązać taką współpracę? No chyba, że się mylę

pozdrawiam
    6d + 24-105 4 L + 85mm 1.8 + 40MM F/2.8 + 50d + 055XPROB + 804RC2
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Zamieszczone przez Quechua
    Witam,

Zakładam właśnie firmę, chciałbym prowadzić także sprzedaż sprzętu Canona. Jak można nawiązać współpracę z Canon Polska, tak aby zaopatrywać się w towar prosto od polskiego dystrybutora?

Z tego co się orientuję na forum jest jakiś przedstawiciel Canona, więc jeśli to możliwe proszę o wyjaśnienie jak można nawiązać taką współpracę? No chyba, że się mylę

pozdrawiam
    Chyba się mylisz. Sprzedając laptopy asusa nie trzeba się kontaktować przecież z asusem. Dowiedz się jakie firmy prowadzą hurtową sprzedaż canona i po sprawie.

Komentarz

• Quechua
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 45

Wiem, że nie trzeba się kontaktować...
      Ale tak jest chyba o wiele taniej - oczywiste
      Wiem, że Canon prowadzi taką współpracę - kupując ostatnio 400mm sprzedawca wydzwaniał i do Canon Poland i do czeskiego Canona szukając mi tego szkła na "teraz, zaraz". Po co płacić hurtowni marżę?
      pozdrawiam!

Komentarz

• aptur
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3837

Zamieszczone przez Quechua
        Wiem, że nie trzeba się kontaktować...
        Ale tak jest chyba o wiele taniej - oczywiste
        Wiem, że Canon prowadzi taką współpracę - kupując ostatnio 400mm sprzedawca wydzwaniał i do Canon Poland i do czeskiego Canona szukając mi tego szkła na "teraz, zaraz". Po co płacić hurtowni marżę?
        pozdrawiam!
        Jesteś pewien, że on to szkło kupił bezpośrednio z canon-polska? Sądzę, że tylko pomogli w namierzeniu tego szkła.

Komentarz

• Quechua
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 45

Tak, tak jak pisałem próbował to ściągnąć także z Canon Czechy.
          A teraz znalazłem coś takiego:

Komentarz

• magart
            Początki nałogu
            • 2008
            • 378

Nie wiem kalk jest z Canon Polska, ale np. filtry firmy Filtron możesz kupić wyłącznie od jego przedstawicieli (cos jak autoryzowani dystrybutorzy) nawet jak masz hurtownię motoryzacyjną. No chyba że ta hurtownia jest za granicą

Więc różnie to jest z określonymi towarami i umowami między firmami.
            EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
            www.magaczewski.blogspot.com
            www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• MM-architekci
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2227

a nie prosciej zadzwonic/napisac do Canon Polska ?...
              no comment...

Komentarz

• tomekde
                Bywalec
                • 2006
                • 159

Zakładam właśnie firmę, chciałbym prowadzić także sprzedaż sprzętu Canona.
                wiesz co, normalnie raczej nie jestem niegrzeczny i stronię od złośliwych komentarzy, ale może przemyśl jeszcze raz swoją decyzję o zakładaniu tej firmy skoro zamierzasz załatwiać takie sprawy na forum internetowym
                pozdrawiam
                Tomek

Komentarz

Pracuję...