Ceny Canona w Media Markt...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koziar1
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 21

Ceny Canona w Media Markt...

Cześć,
    przechodziłem wczoraj przypadkiem koło Media Markt i z ciekawości wpadłem sprawdzić co tam nowego. Przede wszystkim w salonie w Czeladzi do dłuugiej nieobecności pojawiły się m.in. body 40D i 50D. Ale ceny mnie zszokowały, dla przykładu:

- body 40D - 3499zł
    - EF 50mm 1:1,8 - 599zł (!)

Mam tylko nadzieję, że do nie nowe ceny z nowych dostaw Canona, tylko brak rozeznania MM... Ciekawe ile osób się nabierze?
  • zmaku
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 24

To nie jest odosobniony przypadek - kilka tygodni temu, z ciekawości w gorzowskim MM spojrzałem na regał Canona, asortyment niezbyt imponujący: ze dwie lampy, jakieś podstawowe obiektywy. Ceny zdecydowanie wyższe. Przykładowo 70-200 f/4 L o ile dobrze pamiętam to 3199 zł - jeśli nie więcej.
    Pozdrawiam, Zmaku.
    Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratów

Komentarz

• MM-architekci
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2227

MM jest rozeznane , ma gdzies po ile co jest gdzie indziej , dadza promocje dla "idiotow" w stylu bez VAT itp i beda normalne ceny , a ludzie rzuca sie jak na darmowe kielbaski i piwko... taki marketing juz
      no comment...

Komentarz

• d0kt0r
        • 2009
        • 13

Ja wczoraj widziałem w Euro rtv body 40D za 2999zł więc nieźle przycinają z tymi cenami...

Ale wiadomo- więcej tam ludzi przychodzi/przyjeżdża więc i większa szansa jest, że Tatuś kupi synkowi na 15 urodziny takie lustro a MM się tylko z tego cieszy

Komentarz

• koziar1
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 21

Zamieszczone przez d0kt0r
          Ja wczoraj widziałem w Euro rtv body 40D za 2999zł więc nieźle przycinają z tymi cenami...
          Taką cenę w Euro widziałem już wcześniej. Jeszcze jakieś dwa miesiące temu widziałem body 40D w Fotojokerze po 2899, ale teraz tez po 2999... W internetowych sklepach w Niemczech ceny kształtują się na poziomie 2600-2700zł (przy dzisiejszym kursie euro). Czyżby zakupy w Niemczech znowu tańsze?

Komentarz

• Reason
            Bywalec
            • 2006
            • 105

W MM w Markach Cena 24-105 4.0 L - 5500 zł

Komentarz

• zbyszekjan
              Początki nałogu
              • 2007
              • 348

50D w MM 4999 PLN (samo body)
              pozdrawiam

Komentarz

• magart
                Początki nałogu
                • 2008
                • 378

Co tu się rozwodzić na ten temat, muszą zarobić na pracowników i czynsz.
                Markety tak mają i to wszystkie.
                EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
                www.magaczewski.blogspot.com
                www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• ewg
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1079

Zamieszczone przez magart
                  muszą zarobić na pracowników i czynsz.
                  - Biedaczki... :rolleyes:

Komentarz

• koziar1
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 21

Zamieszczone przez magart
                    Co tu się rozwodzić na ten temat, muszą zarobić na pracowników i czynsz.
                    Markety tak mają i to wszystkie.
                    Idea marketów była jednak inna - miały być tańsze, bo miały zarabiać na ilości (obrocie). Przy takich cenach MM obrotu chyba nie zrobi...

Komentarz

• AMMarshall
                      Uzależniony
                      • 2009
                      • 671

Zamieszczone przez koziar1
                      Idea marketów była jednak inna - miały być tańsze, bo miały zarabiać na ilości (obrocie). Przy takich cenach MM obrotu chyba nie zrobi...
                      ...markety nie robią obrotu lustrzankami...
                      Bardziej kompaktami i różnej maści małą i dużą elektroniką (np. TV).

Lustra, optyka są, bo być muszą na półce.
                      Bez problemu sprzedadzą to za jakiś czas np. 30% taniej nawet ze stratą...
                      Adam Marczak Marshall
                      Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• magart
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 378

Zamieszczone przez koziar1
                        Pierwsze słyszę, idea marketów to dowolny dostęp do nich i duży wybór, a tylko reklama mówi że taniej. Wystarczy porównać sobie kilka produktów spoza tzw gazetki...
                        A obrót to oni i mają, bo ludziom jest wygodniej tam kupować.
                        EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
                        www.magaczewski.blogspot.com
                        www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• Mellan
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1851

W MM ceny dla idiotów są, niestety. Rok temu kupowałem lapka dla córki, jakiś HaPet nie pamiętam modelu-3200zł. Na drugi dzień w Vobisie widziałem identyczny model-3000zł.
                          Jak to się mówi "Reklama dźwignią handlu", a klienci się znajdą. Taką politykę widać mają.
                          C-F-K - forever

Komentarz

• tomekde
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 159

...markety nie robią obrotu lustrzankami...
                            Bardziej kompaktami i różnej maści małą i dużą elektroniką (np. TV).
                            i po temacie ...
                            jest dokładnie tak jak pisze kolega AMMarshall, takie molochy zarabiają głównie na obrocie towarem, zatem wybitnie pielęgnują te obszary w których jest to możliwe na dużą skalę
                            pozdrawiam
                            Tomek

Komentarz

• h4ry
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 155

Oj tam macie wielki problem do głowy. Jest wolny rynek i jak wam coś nie pasuje to nie kupujcie w MM. Ja się cieszę że są takie MM bo przynajmniej robią jakąś konkurencję dla innych sklepów i co za tym idzie jest szansa gdzieś kupić taniej. Czy wy potraficie się z czegoś cieszyć czy tylko marudzić jak "stare baby".
                              5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

Pracuję...