Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kaindox
    Uzależniony
    • 2009
    • 598

Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Zamieszczone przez Tom01
    Nie porównujmy proszę specyfiki biznesu, ilości "przewalanego" sprzętu, trudności jakie występują po drodze.
    Niby dlaczego mamy nie porównywać? Skąd Pan wie ile sprzętu "przewala" Cichy i jakie ma trudności po drodze?

Ja wiem jedno - nie spotkałem się z żadną negatywną opinią na temat prowadzonej przez niego działalności, a wręcz przeciwnie. Same pochwały a często pojawiający się ogłoszeniach sprzedaży sprzętu używanego zwrot "kupiony u Cichego" jest chyba wystarczającym podsumowaniem jego wiarygodności. Więc da się a pitolenie głodnych smutków że "wprowadziliśmy nowe procedury" i inne tego typu głodne kawałki może Pan sobie wsadzić do toalety i używać do podcierania czterech liter.

Gdyby rzeczywiście wprowadzono w Pańskiej Firmie jakiekolwiek procedury naprawcze to od kilku lat nie powinien już się pojawić żaden niezadowolony klient który musi czekać na SWOJE pieniądze dłużej niż tydzień.
    A niestety co widać po tym wątku, wpisach na opineo.pl i innych forach w sieci ciągle żerujecie na ludziach, którzy zwiedzeni Pańska wiedzą muszą miesiącami czekać na odzyskanie pieniędzy z różnym niestety skutkiem.

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Akurat nie porównywałbym tutaj mojej działalności, bo nie jesteśmy konkurencją i być może inaczej pozyskujemy towary. Jednak pisząc, że można prowadzić działalność ponad 10 lat i nie oszukać ani jednego klienta nie pisałem tylko o sobie, bo mam sporo znajomych pracujących w handlu wyznających pewne nieprzekraczalne zasady.

Też bym sobie życzył, żeby wszystkie firmy reklamujące się na naszym (i nie tylko) forum były godne zaufania i by można je było z czystym sumieniem polecać klientom pytającym o konkretne towary / usługi. Jednak pisząc:

Zamieszczone przez Tom01
      To tak jak ja.
      pracownik spółki M. najwyraźniej nie widzi żadnego problemu, skoro według niego żaden z dotychczasowych klientów zapewne bezpodstawnie szkalujący wizerunek spółki nie został oszukany. Może mamy różne definicje tego słowa, bo dla mnie jeśli dla przykładu sprzedawca mówi klientowi, że towar wyśle jutro, a doskonale wie, że tego nie zrobi, to w ten właśnie sposób świadomie oszukuje. I patrząc z perspektywy negatywnych komentarzy to jest raczej łagodny przykład.
      Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Yaru
        Początki nałogu
        • 2010
        • 256

Ale wątek! masakra, nie widziałem jeszcze takiej zbiorowej nagonki na "biednego pana sprzedającego", a ja w zeszłym roku dałem dwa polecenia zakupu monitora u tego sprzedawcy, jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów. Obecnie sam jestem na etapie poszukiwań, po przeczytaniu wątku, już wiem gdzie nie szukać.
        Sprzedałem Canony poszedłem do Sony

Komentarz

• Merde
          Grzeczny i układny podpis
          • 2008
          • 7756

Zamieszczone przez Yaru
          jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów.
          A drugie?
          I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Yaru
            Początki nałogu
            • 2010
            • 256

Zamieszczone przez Merde
            A drugie?
            Znajomy zrezygnował, w szczegóły nie wnikałem. Z tego co pamiętam skończyło się jedynie na wstępnych ustaleniach.
            Ostatnio edytowany przez Yaru; 37932.

Komentarz

• Tom01
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 2600

Zamieszczone przez Yaru
              Ale wątek! masakra, nie widziałem jeszcze takiej zbiorowej nagonki na "biednego pana sprzedającego"
              Może dlatego, że nie podkuliłem ogona jak zbity pies, tylko mam czelność polemizować? Ale może trzeba by było, dla świętego spokoju? Większość tego właśnie oczekuje. Typową reakcją tłumu jest jechanie z mordą na sklep, prawda? Nieważne czy jest słuszność czy nie. A najbardziej agresywna jest publiczność, bardziej niż sami zainteresowani. No i jest problem, bo trafiła kosa na kamień. Ci, którzy mnie znają, wiedzą, że od dawna przeciwstawiam się typowemu stereotypowi "klient-pan", "sprzedawca-sługa". Obie strony są równorzędnymi i obie mają mieć korzyść z wzajemnego kontaktu. Zdecydowanie nie zaakceptuję w pokorze pyskowania, jakie się kilkukrotnie przewinęło na ostatnich kilku stronach. Jest problem to się dąży do jego rozwiązania. To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę, cyt: "rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka" to brak mi słów.

Zamieszczone przez Yaru
              a ja w zeszłym roku dałem dwa polecenia zakupu monitora u tego sprzedawcy, jedno z nich zostało sfinalizowane na szczęście bez większych kłopotów.
              Nie wiem o kogo chodzi, ale dziękuję. Nadmieniam tylko, że nie "na szczęście bez kłopotów", a było to zapewne najnormalniejsze zlecenie, które zostało równie normalnie zrealizowane.
              Masz problem z kolorem, wal śmiało!
              e-mail: [email protected]

Komentarz

• kaindox
                Uzależniony
                • 2009
                • 598

Nikt nie oczekuje podkulania ogona tylko uczciwego traktowania klienta. Umawialiście się że będzie można zwrócić monitor jestli coś by nie pasowało? To trzeba grzecznie zwrócić pieniążki i głupio nie dyskutować. Wtedy nie byłoby problemu.

Traci Pan pieniądze jeśli klient decyduje się na zwrot? To trzeba się było nie umawiać na takie warunki transakcji.
                Jeśli z góry Pan wie, że "umoczy" jak klient zdecyduje się oddać sprzęt to albo jest Pan za przeproszeniem głupi decydując się na takie warunki, albo lubi Pan ryzyko. Pierwszą możliwość skreślam więc szkoda tylko że koszty związane z tym ryzykiem przerzuca Pan na klienta. Śmiem twierdzić że klient decydujący się na oddanie towaru nie zobaczy kasy, dopóki nie wciśnie Pan go komuś innemu.

Zamieszczone przez Tom01
                Nadmieniam tylko, że nie "na szczęście bez kłopotów", a było to zapewne najnormalniejsze zlecenie, które zostało równie normalnie zrealizowane.
                Nie było problemów bo nie było zwrotu towaru.

Komentarz

• becekpl
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 4318

Zamieszczone przez Tom01
                  To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę, cyt: "rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka" to brak mi słów.
                  problem w tym ze nie twoje
                  fajnie się rozporządza cudzymi pieniędzmi, no nie? kowalskiemu potrzymam pol roku a nowakowi rok ,to tylko pieniądze, co tam
                  mogę być wirtualna szmatą ale ty jesteś realnym oszustem
                  Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                  Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• zysk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2013
                    • 1120

Zamieszczone przez Tom01
                    To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze
                    Panie:Tom01
                    -ależ pięknie niedpowiada Pan na pytania
                    -ależ pięknie unika pan odpowiedzi na konkretne pytania
                    -ależ pięknie odnosi się się Pan do spraw finansowych
                    Po prostu "piękny umysł"
                    I ta chęć odpowiedzi i odpowiedzi na każdy zarzutokrętna i niekonkretna i za każdym razem podobna w treści.
                    I jednocześnie współczuję:są setki ,jeśli nie tysiące firm,a tu garstka leszczy uwzięła się na taką przyjazną klientowi firmę jak mastiff.
                    Mam nadzieję,że nie zaprzestanie Pan odpowiedzi, bo to będzie dalej utrwalało negatywny odbiór pańskiej firmy,
                    do czego jak widać Pan bezmyślnie dąży.
                    btw:
                    Pan :Joseph Goebbels-inteligentny człowiek
                    powiedział:
                    Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.Joseph Goebbels
                    Panie Tom,niech pan nie idzie tą drogą.
                    Ostatnio edytowany przez zysk; 49586.
                    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
                    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• zoomi
                      Uzależniony
                      • 2012
                      • 551

Zamieszczone przez Tom01
                      Jest problem to się dąży do jego rozwiązania. To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze.
                      to prawda, najprościej - odsyłając pieniądze należne klientowi
                      tylko biznes - może dla prowadzącego tylko, dla klienta to tylko zakup i zadowolenie lub jego brak
                      to że nie doszło do zabójstwa to w sumie plus
                      skoro "TYLKO" - jak na wstępie, najprościej je odesłać bez przeciągania

Komentarz

• Yaru
                        Początki nałogu
                        • 2010
                        • 256

Zamieszczone przez Tom01
                        ....Nie wiem o kogo chodzi, ale dziękuję. Nadmieniam tylko, że nie "na szczęście bez kłopotów", a było to zapewne najnormalniejsze zlecenie, które zostało równie normalnie zrealizowane.
                        Z tego co pamiętam to kolega jedynie musiał dłużej czekać na kalibrację niż to było wcześniej ustalone.

Po przeczytaniu tego wątku swoje zdanie sobie wyrobiłem, pana "sprzedającego" polecał już nie będę.

Komentarz

• Yoshitaka
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 585

Niestety za późno trafiłem na ten wątek. Zasugerowany wątkami, które znalazłem w sieci, w których Tom01 fachowo wypowiada się w sprawach monitorów wzbudziły moje zaufanie i uśpiły czujność. Złożyłem zamówienie i wykonałem przelew.
                          Sposób zwodzenia klienta nadal jest taki sam.
                          Przeciągający się czas realizacji zamówienia wzbudził moją ciekawość i skontaktowałem się ze sklepem. Otrzymałem informację, że opóźnienie realizacji zamówienia spowodowane jest urlopem i otrzymałem termin wysłania towaru. Niestety czas minął, przesyłki jak nie było, tak nie ma. Na kolejne emaile nie otrzymuję już odpowiedzi.
                          Teraz już wiem, czemu nie działa opcja płatności kartą w tym sklepie.
                          Canon 50D + dodatki

Komentarz

• kaindox
                            Uzależniony
                            • 2009
                            • 598

Zamieszczone przez Yoshitaka
                            Niestety za późno trafiłem na ten wątek. Zasugerowany wątkami, które znalazłem w sieci, w których Tom01 fachowo wypowiada się w sprawach monitorów wzbudziły moje zaufanie i uśpiły czujność. Złożyłem zamówienie i wykonałem przelew.
                            Sposób zwodzenia klienta nadal jest taki sam.
                            Przeciągający się czas realizacji zamówienia wzbudził moją ciekawość i skontaktowałem się ze sklepem. Otrzymałem informację, że opóźnienie realizacji zamówienia spowodowane jest urlopem i otrzymałem termin wysłania towaru. Niestety czas minął, przesyłki jak nie było, tak nie ma. Na kolejne emaile nie otrzymuję już odpowiedzi.
                            Teraz już wiem, czemu nie działa opcja płatności kartą w tym sklepie.
                            Wygląda na to, że sfinansował Pan urlop pracownikom firmy, ciekawe jakie wytłumaczenie przeczytamy tym razem

Komentarz

• becekpl
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 4318

to proste
                              jemu tez należy się urlop, którego sponsorem miał zaszczyt stać się Yositaka
                              gratulujemy
                              a i jak będziesz podskakiwał to zyskasz miano "szmaty"
                              niebieskiemu wolno takie rzeczy
                              Ostatnio edytowany przez becekpl; 27958.
                              Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                              Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• jpyt
                                • 2014
                                • 11

Nie no pewnie będzie "klient beton nie rozumie, że są wakacje"
                                A poważnie mówiąc to jest to przekręt, gość działa tak od lat. Współczuję Yoshitaka, jak już pewnie wiesz z wątku, sam też to przechodziłem.

Komentarz

Pracuję...