O maila i telefon wystarczy zapytać, ja też tych danych nie podaję ot tak każdemu. Rozumiem, że jesteś ostrożny bo niestety na oszusta mozna trafić i przeciętnie raz na pół roku naszymi mass mediami "wstrząsają" informacje o jakimś większym przekręciarzu z allegro. mimo wszystko życzę samych udanych transakcji :-D
Sprzedawca z allegro bcich80
Zwiń
X
-
-
Tego to ja nie wiem - nie znam sprzedającego i nic nie mogę na jego/jej temat powiedzieć. Skoro preferuje odbiór osobisty to można śmiało licytować, nie widzę przeszkód. Sprzedaje z terenu PL więc nie ma obaw o formalności, które wymieniłem w pierwszym poście tego wątku a które to powinny budzić najwięcej obaw i wątpliwości. I to bez znaczenia kto sprzedaje.Rozumiem że tego też bezpieczniej będzie odpuścić:
http://www.allegro.pl/item694119413_..._realfoto.html
No ale co ja tam mogę dyskutować - pewnie kłamię lub jestem nieobiektywny...
Komentarz
-
Ja w swoich aukcjach nie podaję nigdy maila i telefonu. Mail = spam. Telefon = spam smsowy i ewentualne nadużywanie go przez dzieciaki/dowcipnisiów/złośliwców/spamerów itd. Nick mam taki sam jak tu. To od razu stawia mnie w kręgu podejrzanych? Że dbam o swoje dane osobowe?
Jeśli ktoś nie jest firmą, to zupełnie rozumiem nie podawanie pełnych danych osobowych w treści aukcji - te są do wglądu tego, kto wygrywa aukcję. Natomiast firmy/sklepy powinny podawać adres, NIP, REGON, tel stacjonarny.Komentarz
-
A to celna uwaga.
Dotąd stawiałem te same wymagania przed firmami i przed osobami prywatnymi.
Dzięki Vitez.Komentarz
-
Robię dokładnie tak samo. Raz nieopatrznie podałem nr. telefonów i natychmiast miałem 15 rozmów w stylu "Ile Pan za to chce...".Komentarz
-
No wlasnie czy u Tipow mozna otrzymac fakture vat? Jak to wyglada z waszego doswiadczenia, bo od kolesia z usa to na pewno BRAK podobnie jak GWARANCJI
pozdrawiamKomentarz
-
O pojawił sie kolejny argument za niepodawaniem publicznie swojego emaila/gg/nr tel: http://canon-board.info/showpost.php...6&postcount=34 . Jak gdzieś to podasz (a szczególnie na stronie 'O mnie' ) i coś kupisz to trzeba uważać na wałek z fałszywymi numerami kon słanymi na Twojego maila/gg/smsem na tel.
I dlatego ja lubię sklepy na Allegro z opcją 'Płatności Allegro' - parę klików po skończonej transakcji i z głowy, bez uważania na przekręty.Komentarz
Komentarz