EMS Pocztex za granicę

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomdz
    Uzależniony
    • 2007
    • 637

EMS Pocztex za granicę

Czy ktoś korzystał z ich usług? Jak tam wygląda z uczciwością? Potrzebuję wysłać sprzęt do serwisu w Berlinie a wszyscy inni kurierzy mają dla klienta indywidualnego cennik całkowicie zaporowy (ok. 400zł!). Pocztex zaś nie ma ubezpieczenia przesyłki... Boję się, że w takim układzie kurier patrzy na adres, od razu widzi, że to foto, nie ubezpieczone, sami rozumiecie...
    Body, stałki, zoomik
  • dgcracker
    Coś już napisał
    • 2005
    • 88

Nie dalej jak w poprzedni poniedzialek wysylalem pocztexem paczke do USA. Nie bylo w niej sprzetu foto ani innych cennych przedmiotow. Doszla bez najmniejszych problemow po 7 dniach w stanie nienaruszonym (z opisu odbiorcy wynika, ze nie byla otwierana na cle). Takze jak dla mnie pocztex OK zwlaszcza, ze za te sama paczke DHL zaspiewal 5x (slownie piec razy) wiecej kasy.
    Pozdrowienia,
    D.C.

Komentarz

• dariog
      Coś już napisał
      • 2005
      • 55

Czesc,

jesli do niemiec to polecam europaczke z zielonej gory: http://www.europaczka.pl/, sprawdzona firma, trzeba do niej wyslac albo normalna paczka albo pocztexem a oni jada do niemie ci nadaja na niemiecki DHL, wielokrotnie tak wysylalem do niemiec i 100% zadowolenia a do tego 1 dzien na terenie niemiec + 1 dzien na terenie polski szybciej sie nie da, placisz przelewem!

pozdrawiam
      dariog

Komentarz

• kinimodgdynia
        Bywalec
        • 2008
        • 106

najbardziej obawiałbym się polskiego ogniwa EMS, poczty polskiej. Czekam na przesyłkę z japonii, w poniedziałek wieczorem wysłana spod tokio, w środę o 8 rano była w sortowni w warszawie. i leży tam od 6 dni
        Ostatnio edytowany przez kinimodgdynia; 17671.
        blog

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

Zamieszczone przez kinimodgdynia
          najbardziej obawiałbym się polskiego ogniwa EMS, poczty polskiej. Czekam na przesyłkę z japonii, w poniedziałek wieczorem wysłana spod tokio, w środę o 8 rano była w sortowni w warszawie. i leży tam od 6 dni
          Cło ?
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• kinimodgdynia
            Bywalec
            • 2008
            • 106

za gift? mam nadzieję, że nie..
            Ostatnio edytowany przez kinimodgdynia; 17671.
            blog

Komentarz

• pawelira

Zamieszczone przez kinimodgdynia
              ......... Czekam na przesyłkę z japonii, w poniedziałek wieczorem wysłana spod tokio, w środę o 8 rano była w sortowni w warszawie. i leży tam od 6 dni
              z tego samego miejsca (jakiś czas temu) aparat kupiony w niedzielę, miałem już w czwartek

Komentarz

• dariog
                Coś już napisał
                • 2005
                • 55

to samo miesce nie koniecznie oznacza dokladnie to samo i tego samego czlowieka, wystarczy ze ktos poszedl na poczte nieco pozniej i juz jest pewne przesuniecie, gdy ja kiedys kupowalem cos z japonii to mimo iz byl gift to wyladowalo na cle w Poznaniu, do tego calosc trwala bardzo dlugo - mialem nr przesylki i moglem ja sledzic w necie ale utknela w warszawie

pozdrawiam
                dariog

Komentarz

• mor_feusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1370

Zamieszczone przez tomdz
                  Czy ktoś korzystał z ich usług? Jak tam wygląda z uczciwością? Potrzebuję wysłać sprzęt do serwisu w Berlinie a wszyscy inni kurierzy mają dla klienta indywidualnego cennik całkowicie zaporowy (ok. 400zł!). Pocztex zaś nie ma ubezpieczenia przesyłki... Boję się, że w takim układzie kurier patrzy na adres, od razu widzi, że to foto, nie ubezpieczone, sami rozumiecie...
                  To ja sie wypowiem. Wysylano mn paczki POCZTEXem do LONDYNU i nie bylo problemu. Kilka dni - ze 4, o ile pamietam. I paczka byla u drzwi. Telefon zadzwonil i po klopocie. Nie jestem pewien czy nie ma ubezpieczenia - zadzwon do nich. Wydaje mi sie ze jest ubezpieczenie.

Komentarz

• kinimodgdynia
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 106

śledzenie przesyłek ems w polsce zatrzymuje się w warszawie 3. moja paczka na cle leżała 6 dni.
                    blog

Komentarz

• tomdz
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 637

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Ostatecznie spękałem, bo Pocztex na 100% nie miał ubezpieczenia (dzwoniłem i pytałem), a ja mam zwykle cholernego pecha w takich przypadkach. Ponieważ reszta kurierów była zupełnie nieopłacalna odżałowałem dzień urlopu i jakiś czas temu udałem się osobiście...
                      Body, stałki, zoomik

Komentarz

• dariog
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 55

Zamieszczone przez tomdz
                        Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Ostatecznie spękałem, bo Pocztex na 100% nie miał ubezpieczenia (dzwoniłem i pytałem), a ja mam zwykle cholernego pecha w takich przypadkach. Ponieważ reszta kurierów była zupełnie nieopłacalna odżałowałem dzień urlopu i jakiś czas temu udałem się osobiście...

trzeba bylo skorzystac z europaczki, naprawde dzialaja szybko i pewnie

pozdrawiam
                        dariog

Komentarz

Pracuję...