ile za zdjęcia?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dancio
    Bywalec
    • 2008
    • 104

Kwestia ceny i klienta to dwie rozne sprawy... ogolnie sprzet jest drogi nie ma co jesli ktos placi podatki wystawia rachunki i traktuje to jako jednorazowy srodek na zycie to nie ma co sie dziwic ze trzeba sie cenic.. podam dla przykladu ze moim hobby jest fotografia i w tym roku zaczalem dopiero sie w tym realizowac jako dodatkowe zajecie.. bo fajne przy tym co sie ma zarobic na cos czego sie nie ma a i ludzie czasami dobre slowo powiedza.. powiem tak na tyle gratow co mam ja dla przykladu w Szczecinie biore 2300 z fotoksiazka uwazam ze to jest za malo dla amortyzacji wydanych przezemnie pieniedzy.. ale zeby ktos dal wiecej trzeba troche poczekac i sie nagimastykowac .. albo miec dobry marketing etc kalina .. pzdr
    2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• MM-architekci
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2227

trudno że od tak teraz taką ilość sprzętu amortyzować ;] , to trzeba by na lata rozłożyć , poza tym w ten sposób do tego też nie ma co podchodzić , kupowałeś sprzęt jako amator więc i tak dobrze że teraz masz opcje na tym zarobić ;]
      no comment...

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Zamieszczone przez dancio Zobacz wpis
        .. albo miec dobry marketing etc kalina .. pzdr
        Kalina jeszcze zdjęcia ma dobre, sam marketing możesz sobie w buty włożyć.
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• dancio
          Bywalec
          • 2008
          • 104

Dlatego tak napisalem w sumie duzo radosci jest z tego jak uda sie cos zarobic a ludzie cie poleca innym .. sprzet napewno pomaga chodz doswiadczenie tez jest bardzo wazne .. Masz fajna obrobke MM .. niezle mieszasz krzywymi i maskami ale to sie ceni ..
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Kalina marketin ma dobry i poleca Julke Molner a ja bym na wesele za ta kase dla przykladu nie wzial... chodz bierze podobnie.. wiec jak powiedzialem marketing wazna sprawa..

fotografia krytukuja inni fotografowie a ludzie czesto na zdjeciach sie nie znaja.. i wybieraja fotografa z polecenia jak jest z wyzej wymieniona osoba bo dla mnie Kalina faktycznie robi dobra robote i tego nie powiedzialem

Zamieszczone przez pank Zobacz wpis
          Kalina jeszcze zdjęcia ma dobre, sam marketing możesz sobie w buty włożyć.
          Ostatnio edytowany przez dancio; 18983. Powód: Automerged Doublepost
          2x 5D Mark III : 15mm fish, 14 2.8 II,; 24L 1.4 II ; 35 1.4 ; 85 1.2 II ; 100 2.8 Macro IS ; 135L 2.0 70-200 2.8 IS II 2x600EX ST-E3 www.fotoroko.pl

Komentarz

• chyrus
            Początki nałogu
            • 2005
            • 436

...powiem tak na tyle gratow co mam ja dla przykladu w Szczecinie biore 2300 z fotoksiazka uwazam ze to jest za malo dla amortyzacji wydanych przezemnie pieniedzy.. ...
            To i tak masz dobrze, bo na "moim rynku" mało kto by tyle zapłacił. W miarę akceptowalna cena w JG za całość (repo, plener, książka czy album - koszty), to ~1600zł.
            Podobne zabawki i koszty, a rynek jednak ludzi biedniejszych, nasycony "fotografami" z wydmuszkami-lustrzankami-kitami i wymusza tak niskie stawki.
            To jest kurna ból.
            digart

Komentarz

• pank
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1502

A kto Wam zabrania szukania zleceń tam gdzie lepiej płacą?
              Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• dancio
                Bywalec
                • 2008
                • 104

Mi w sumie nie chodzi tak bardzo o kase.. i to mowie szczerze.. ale dla wyzej podanego przykladu marketing jest wazny.. zobaczcie u mnie na blogu sesje Bony Clyde.. zrobilem ja za free moim znajomym oni do zdjec slubnych wzieli Julke i zaplacili cos kolo 5k... pytanie czy u mnie przeplacili czy moze tylko mi sie tak wydaje

Komentarz

• pank
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

Ale co ma ta sesja wspólnego z tym że do zdjęć wzięli JM, i jak mogli przepłacić za Twoje zdjęcia skoro robiłeś je za darmo?

Komentarz

• dancio
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 104

No wlansie .... moze nie koniecznie kasa jest najwazniejsza

Komentarz

• pank
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1502

Może i nie, ale dalej nie kumam co co Ci chodzi.

Komentarz

• dancio
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 104

O to ze caly temat rozbija sie o to ile wziac itp...

Komentarz

• pank
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1502

Ale to chyba wszyscy wiedzą, przynajmniej ci którzy przeczytali temat wątku?

Komentarz

• Pawel_G
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 527

O to ze caly temat rozbija sie o to ile wziac itp...
                            Moim zdaniem bierzesz stanowczo za mało.
                            Pozdrawiam

Komentarz

• pank
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1502

To prawda, strasznie psujesz rynek, Michał Sokołowski Cię odwiedzi i wleje na goły tyłek

Komentarz

• Pawel_G
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 527

Zamieszczone przez pank Zobacz wpis
                                To prawda, strasznie psujesz rynek, Michał Sokołowski Cię odwiedzi i wleje na goły tyłek
                                Ja biorę mniej więc dostanę pewnie na oba pośladki

Komentarz

Pracuję...
                                X