Zamieszczone przez il Dottore
Zobacz wpis
ile za zdjęcia?
Zwiń
X
-
no comment...
-
-
Panowie, proszę i mi pomóżcie...
Ile przyjmuje się "krzyknąć" za oprawę 2-3 godzinnej imprezy kulturalnej w Warszawie?
Pokaz filmu, wywiad z autorką, promocja fundacji, mały bankiecik? Wszystko w teatrze.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Komentarz
-
To już drugi raz gdy ktoś wykorzystuje moje zdjęcia z tej stronki.
Pierwszy raz zrobił to jakiś internetowy przewodnik, też jedna fotka z Temple Bar, ale od razu zastrzegli się że nie płacą grosza, tylko podają personalia autora.
Zgodziłem się jednorazowo.
Jednak zachodnie strony foto w internecie są pełne apeli by się nie prostytuować i za każdą publikację swoich zdjęć żądać pieniędzy. Po prostu dla zasady, bo oddawanie zdjęć do publikacji za free lub na stocki psuje rynek zdolnym i ciężko pracującym ludziom, którzy z tego żyją.
I ja się z tym zgadzam. Mi ta zapłata nie jest konieczna do życia ale inni z tego żyją więc psuć rynku nie wolno.
Komentarz
-
Komentarz
-
-
imho zerknij na stawki zpaf-u http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php
Później wejdź na http://www.photographers.ie/photogra...e/documentary/
i zapytaj o stawki za zdjęcie kilku fotografów z listy. Za swoje poproś o 15% mniej biorąc pod uwagę stawki innych.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez dinderi Zobacz wpisPanowie, proszę i mi pomóżcie...
Ile przyjmuje się "krzyknąć" za oprawę 2-3 godzinnej imprezy kulturalnej w Warszawie?
Pokaz filmu, wywiad z autorką, promocja fundacji, mały bankiecik? Wszystko w teatrze.
Imho 500zł netto.Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.
Komentarz
-
Zamieszczone przez dinderi Zobacz wpisPanowie, proszę i mi pomóżcie...
Pokaz filmu, wywiad z autorką, promocja fundacji, mały bankiecik? Wszystko w teatrze.
Komentarz
-
Zamieszczone przez airhead Zobacz wpis100zł/godz. to absolutne minimumno comment...
Komentarz
-
Bardzo dziękuję, już mi się wyklarowało.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Komentarz
-
Imprezy
Ostatnio znalazłem ogłoszenie o pracę dla studenta. Ogłasza się klub xyz. Wymagania własny sprzęt, punktulaność i inne pier.... Podejrzewam, że maja to być zdjęcia z imprez... i tu pytanie... Czy opłaca się ryzykować własnym sprzętem za ... hmm no właśnie ile można zarobić za takie fotki? Orientuje się ktoś?www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Komentarz
-
Zamieszczone przez bartosztroch89 Zobacz wpisOstatnio znalazłem ogłoszenie o pracę dla studenta. Ogłasza się klub xyz. Wymagania własny sprzęt, punktulaność i inne pier.... Podejrzewam, że maja to być zdjęcia z imprez... i tu pytanie... Czy opłaca się ryzykować własnym sprzętem za ... hmm no właśnie ile można zarobić za takie fotki? Orientuje się ktoś?
Komentarz
-
Komentarz
-
Łeee szkoda... myślałem, że chociaż warto wysłać CV
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ejj Panowie a "warunki zatrudnienia: Umowa zlecenie" nie wiążę się z jakimś wynagrodzeniem?www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Komentarz
-
Komentarz