Czasopismo Lustrzanka

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • igor58
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1872

Sięgnąłem po "Lustrzankę" z ciekawości w krakowski empiku i... wystarczy. Pismo wybitnie amatorskie, szata graficzna b. słaba, nieciekawe zdjęcie... No i te kolory (jak po desaturacji). Nie rozumiem, po co naśladować "profesjonalne" pisma, skoro brak budżetu, doswiadczenia i smaku... Może Sergiusz (kto ciekaw jego wyglądu, zachęcam do lektury) ma po prostotu ochotę być naczelnym? Lepiej było założyć jakieś zgrzebne, czarno-białe pismo i zamieszczać w nim artystyczne fotografie, niż produkować to samo, co inni, tyle, że gorszej jakości.

Komentarz

• zuczek
      Początki nałogu
      • 2008
      • 282

Może wystarczy już Panowie.. na pewno są ludzie którym wystarcza "Lustrzanka" do życia i wnosi w ich życie uśmiech i odpowiednią ilość wiedzy.

Każdy kiedyś zaczynał .. nie zapominamy jak wół był cielęciem
      www.fotoadam.eu
      FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez zuczek
        Każdy kiedyś zaczynał .. nie zapominamy jak wół był cielęciem
        Goili ścisłości to Lustrzanka nie jest 'zaczęciem' .
        Podsunę inne tytuły: "Twoje Studio" "Twój Magazyn Fotograficzny" .

Podpiszę się pod słowami Sergiusza, że nie ma złotego środka, niniejszym powiedzeniem: "Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził" .

Komentarz

• Dzygit-Dublin
          Uzależniony
          • 2005
          • 754

Sergiusz

A ja z ciekowosci poczytał bym nawet pdf`a , może wsadził byś stare numery na jakiegoś ftp`a oczywiście dostęp płatny.

Pozdrawiam Dariusz
          pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• mamut9
            Bywalec
            • 2008
            • 119

dotarł do mnie nr 1/2009 i jestem bardzo mile zaskoczony jakością papieru wewnątrz numeru - to jest papier do zdjęć , a nie do zawijania kotletów:rolleyes:
            Artykuły - różnorodnośc ich poziomu jest zaletą, a nie wadą - moja córka, która z trudem oswaja swój pierwszy kompakt, też z chęcia poczyta.
            Wszystkim super zawodowcom i zaawansowanym fotoamatorom chyba trzeba przypomnieć, że też kiedyś zaczynali . "I zapomnial wół jak cielęciem był."
            Brawa dla całego Zespołu Lustrzanki.
            P.S. nie mam nic przeciw, aby powstała "Lustrzanka dla superzaawansowanych" - kto z malkontentów stworzy konkurencję - czekam:-D
            Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Komentarz

• wojkij
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1915

Dziś odwiedziłem empik - szok - magazynów foto było chyba z 10, większość kosztująca koło 20zł.

Większość adresowanych jest "nie wiem do kogo", same newsy o nowych produktach, testy i reklamy - kto to kupi? Na plus "Świat obrazu", "Fotografia" i "Foto".

Lustrzanka jest hmm... nierówna, część dość ciekawa ale po zobaczeniu zdjęć ślubnych szybko odstawiłem na półkę - szczerze przyznam że nie czytałem, one miały ilustrować jak zdjęć nie robić?
              Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
              www.kwapisz.org

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

Było przeczytać, znałbyś odpowiedź. Ale pracujemy nad specjalną wersją tylko do oglądania.:-D

Pozdrawiam!
                Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• wojkij
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1915

Super, dobrych zdjęć do oglądania nigdy nie za mało. Z naciskiem na dobrych, bo płacenie za oglądanie gniotów to nie dla mnie .
                  Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                  www.kwapisz.org

Komentarz

• Sergiusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2708

Tu masz trochę: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...+&lr=&aq=f&oq=

Komentarz

• wojkij
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1915

Heh, pasuje .

Btw - z takim charakterem to w biznesie chyba Ci ciężko. Zresztą nie moja broszka, EOT .
                      www.kwapisz.org

Komentarz

• Sergiusz
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2708

http://www.canon-board.info/showpost...6&postcount=85

Komentarz

• pank
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1502

Tak btw, Sergiusz, proponował bym zrobić coś z szatą graficzną, fajne pismo, ale forma w jakiej je podajecie jest żenująca.
                          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Max_im
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 668

Tak btw, Sergiusz, proponował bym zrobić coś z szatą graficzną, fajne pismo, ale forma w jakiej je podajecie jest żenująca.
                            Po zobaczeniu tego czasopisma to były moje pierwsze myśli
                            ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Co do szaty graficznej nie będę polemizował. Czasopisma nawet w znaczny sposób różnią się między sobą i trzeba by rozmawiać raczej o bieżącym wydaniu biorąc pod ocenę szatę graficzną.

Komentarz

• Max_im
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 668

Sergiusz - polemizować o tym jest ciężko. Miałem na myśli szatę graficzną ogólnie a nie zdjęcie z okładki.
                                ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

Pracuję...