Lampy studyjne w plenerze

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DominikD
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 41

Lampy studyjne w plenerze

Witam.

Ostatnio zastanawiam się nad zakupem lamp studyjnych Quantuum.
    Chciałbym wykorzystywać te lampy głównie w plenerze. Do takich zastosowań potrzebny jest zazwyczaj akumulator, na przykład taki jak ten -> LINK.

Mam teraz takie pytania:

1. Czy są jakieś tańsze odpowiedniki takich akumulatorów? Jeżeli tak to gdzie można je dostać?

2. Czy jeżeli kupił bym w przyszłości taki akumulator Hensela to działał by z tymi lampami Quantuum?
  • towersivy
    Uzależniony
    • 2005
    • 992

1. Sa tansze "odpowiedniki" np Fomei PowersStar - na zwykłe gniazdka 220, czyli podłączysz po cała chinszczyzne na rynku łacznie z Quantuumem.
    2.Nie, ponieważ hensel jak i reszta profi firm produkuje aku tylko po własne złącza.

Jesli chcesz kupic dobry zestaw do swiecenia w plenerze polecam bowensa z travel pakiem, sam uzywam i jestem bardzo zadowolony.

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez DominikD
      1. Czy są jakieś tańsze odpowiedniki takich akumulatorów? Jeżeli tak to gdzie można je dostać?
      Jest coś takiego:

i zbiera dobre recenzje.

Jeśli chcesz mieć coś lżejszego i tańszego a w dodatku z pełną automatyką to proponuję zwykłą 580EX na softboxie
      http://www.canon-board.info/showthread.php?t=12708
      Digart

Komentarz

• DominikD
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 41

Ok, dzięki.

A jeszcze mam takie pytanie do Towera. Znasz może jakieś sklepy, godne polecenia, ze sprzetem bownesa?

Komentarz

• DominikD
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 41

Mam jeszcze jedno pytanie.
          Czy gdybym posiadał 2x TO + 4 lampy to czy jest możliwość podpięcia PocketWizardów pod te generatory tak żeby wszystko ze sobą współgrało? (widziałem to na jakimś backstageu ale bodajże z profoto i jestem ciekaw czy z tymi też się da)

Komentarz

• marceliwroc
            • 2008
            • 9

Witam

Wystarczy Ci jeden nadajnik i jeden odbiornik, lampy odpala się po fotoceli, poketow nie podpinasz pod aku tylko pod lampe.

Komentarz

• DominikD
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 41

W tym filmiku FILMIK Chase Jarvis podpiął PocketWizarda do generatora ProFoto dzięki czemu mógł wyzwalać 2 lampy jednym odbiornikiem i właśnie zastanawiam się czy z tymi bownesowymi tez tak sie da?

Komentarz

• michael41

po co ? drugą wyzwalasz fotocelą

Komentarz

• wojkij
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1915

Toś mu pomógł...

Old 14-04-2009, 22:48
                  www.kwapisz.org

Komentarz