Uwaga na Fotocentrum Aneta Laszczak

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maczkus
    Bywalec
    • 2006
    • 138

Małe sprostowanie:

Skontaktował się ze mną właściciel firmy Eltkom i poinformował, że Fotocentrum to jest tylko firma współpracująca, nie mająca nic wspólnego z Eltkom. Poprosiłem MacGyvera aby usunął nazwę "Eltkom" z mojego posta, żeby nie wprowadzać klientów w błąd. Chodzi tutaj o firmę Fotocentrum, która wystawia aukcje pod szyldem Eltkom ale jest osobną działalnością gospodarczą. To z nią mam problemy, nie z firmą Eltkom.
    Najlepsza strona o łowiectwie podwodnym w Polsce!

Komentarz

• Slider
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1052

Zamieszczone przez MacGyver
      Powszechną praktyką sklepów internetowych jest oferowanie towaru, na zasadzie: ktoś zamówi to my zamówimy u dystrybutora.
      Hmm.. a czy w tym jest coś złego? Tak jak mówiłeś, przy droższych sprzętach, nie masz co liczyć, że firmy będą zamrażały pieniądze w towarach, na które jest zbyt mały popyt i faktycznie na stanie jest zazwyczaj tylko to, co jest aktualnie w obrocie.. G10 nie było, cóż; trzeba zamówić. Rzecz tylko w tym, żeby nie wysyłać przedwcześnie pieniędzy, psując sobie przy okazji nerwy:-)

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Zamieszczone przez Slider
        Hmm.. a czy w tym jest coś złego?
        Nie, nic. Jest to jak najbardziej zrozumiałe i całkowicie zgodne z prawem. Ja po prostu, jako klient, z takich ofert nie korzystam. Wolę dopłacić 2 czy 3 % i kupić tam gdzie jest na stanie.
        Pewnym zabezpieczeniem szybkiej dostawy jest kupowanie w sklepach za pośrednictwem alledrogo. Tam można zarobić negatywa, więc się sprzedający bardziej starają. Ale gwarancji oczywiście nie ma.
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Fan nr 1
          Początki nałogu
          • 2005
          • 284

Z tego co kojarzę to Fotocentrum to dość ubogi w towar sklepik . Na "żywo" nie wygląda zbyt zachęcająco. W Eltkomie na półkach jest dużo więcej towaru.

P.S Właścicielkę Fotocentrum i właściciela Eltkomu łączy to samo nazwisko.
          Moja galeryjka na CB

Komentarz

• pawel-foto
            Początki nałogu
            • 2008
            • 342

Zamieszczone przez MacGyver
            ....Tam można zarobić negatywa, więc się sprzedający bardziej starają...
            Ja też lubie Alledrogo ale nie do końca się zgadzam z tym stwierdzeniem. Ci SS mający po kilka tysięcy pozytywów nie zwracają uwagi na kilka negatywów. Wychodzą z założenia, że kilku niezadowolonych się zawsze może zdazyć i potencjalny Klient nie będzie się dochodził kto w wtedy zawinił. A po kilku miesiącach już nie wiadomo czy przedmiotem aukcji był filtr za 20zł czy Lka za10000zl
            1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• osiolek
              • 2009
              • 6

czytam wątek i tak się zastanawiam. jaki jest problem zadzwonić nap. do sklepu lub wystawcy z alledrogo, u którego chcemy coś kupić???????? pytamy jak to jest z danym towarem, pytamy i spisujemy imię i nazwisko osoby z którą rozmawialiśmy. jeśli towar jest dostępny to dopiero wtedy podejmujemy decyzje czy kupić czy nie powołując się na konkretna osobę.. dopiero wtedy wysyłamy pieniądze lub bierzemy za pobraniem. sam mam wiele znajomych osób, które znalazły coś w sklepie internetowym, wrzuciły do koszyka, i odrazu wpłaciły pieniądze, nie zasięgając jakiej kolwiek informacji i nie czytając regulaminu. a potem były wielce zdziwione czemu musiały czekać 2-3 tyg. na zamówienie, albo na zwrot pieniędzy.. dla własnego bezpieczeństwa lepiej 3 razy zapytać dowiadywać się niż od razu na ślepo wysyłać pieniądze. Przecież dlaczego Japanfoto udało się oszukać tyle tysięcy osób??? właśnie przez głupotę, bo ludzie klikali wysyłały, kasę a potem nagle wielkie zdziwko. przecież takie postępowanie aż kusi nie uczciwych..
              Canon 40D + 17-40 f/4 L + 50 f/1,8 + S 10-20 f/4-5.6 + 430ex II

Komentarz

• maczkus
                Bywalec
                • 2006
                • 138

Sorry, to nie moja wina, ze sklep przywlaszczyl sobie moje pieniadze i nie chce oddac... a jesli osoba przez telefon powie ci, ze sprzet jest dostepny to co? co ci da to, ze masz imie i nazwisko - ja tez je mam i nic z tego nie wynika. Targu dobijalem mailowo i bylo zapewnienie, ze towar jest. Od teraz bede kupowal tylko za pobraniem, a jak bedzie dlugo trwalo to najwyzej nie odbiore przesylki.
                Najlepsza strona o łowiectwie podwodnym w Polsce!

Komentarz

• szymura
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 129

Zamieszczone przez maczkus
                  Sorry, to nie moja wina, ze sklep przywlaszczyl sobie moje pieniadze i nie chce oddac... a jesli osoba przez telefon powie ci, ze sprzet jest dostepny to co? co ci da to, ze masz imie i nazwisko - ja tez je mam i nic z tego nie wynika. Targu dobijalem mailowo i bylo zapewnienie, ze towar jest. Od teraz bede kupowal tylko za pobraniem, a jak bedzie dlugo trwalo to najwyzej nie odbiore przesylki.
                  W takim przypadku (jeśli chodzi o Alledrogo i nie odbieranie przesyłek) sklep będzie żądał zwrotu prowizji od Ciebie (koszty za aukcje, wysyłkę...) i jeśli nie pokryjesz wszystkich kosztów dostajesz ostrzeżenie. 3 ostrzeżenia i żegnaj Alledrogo, witaj nowe konto. Więc też nie jest to takie hop-siup.
                  450D / 18-55 f3.5-5.6 / 70-200 f4 / 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

Zamieszczone przez szymura
                    ...sklep będzie żądał zwrotu prowizji od Ciebie (koszty za aukcje, wysyłkę...) i jeśli nie pokryjesz wszystkich kosztów dostajesz ostrzeżenie
                    Chyba nie do końca wiesz jak działa system zwrotów prowizji w serwisie Allegro. W powyższym przypadku, kiedy to kupujący nie odbierze zakupionego towaru czyli nie wywiąże się ze swojego zobowiązania względem sprzedającego, sprzedający występuje o zwrot prowizji do Allegro a nie do kupującego. W przypadku pozytywnego rozpatrzenia wniosku o zwrot prowizji sprzedający otrzymuje tylko i wyłącznie zwrot prowizji związanej ze sprzedażą a kupujący otrzymuje punkt karny nie ponosząc żadnej odpowiedzialności materialnej względem serwisu czy też sklepu.
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• trolluch
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 100

Jak będzie za długo (powiedzmy brak przesyłki po 2 tygodniach), to wystawiam negatywa, i wtedy sklep nie podstaw do żądania zwrotu prowizji (a ja nie dostaję punktu karnego) - chyba, że opóźnienie jest z winy poczty/firmy kurierskiej. Kiedyś chyba czytałem w regulaminie, że na sfinalizowanie transakcji jest 7 dni.
                      coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Komentarz

• axk
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2027

Zamieszczone przez trolluch
                        ...na sfinalizowanie transakcji jest 7 dni.
                        Ja osobiście takiego zapisu w regulaminie Allegro nie znalazłem. Jest natomiast zapis mówiący o tym iż 7 dni to minimalny okres czasu, po którym to sprzedający może wystąpić o zwrot prowizji.
                        EOS + Speedlite

Komentarz

• trolluch
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 100

A przepraszam, mój błąd wynikający z lenistwa
                          Pomyliło mi się z punktem 7.5:
                          "Sprzedający i Kupujący powinni nawiązać kontakt nie później niż w terminie siedmiu dni od przybicia albo potwierdzenia przez Kupującego skorzystania z opcji Kup Teraz."
                          coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Komentarz

Pracuję...