17-40 ktoś ostatnio kupił nowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • k4cper
    Bywalec
    • 2007
    • 142

Co sie w ogóle dzieje ostatnio przez ten 'kryzys'. Obiektyw podrożał o 400-500zl .. Kupiłem mojego 17-40 pod koniec ubiegłego roku za 2180zł .. a teraz sie okazuje ze gdybym go teraz sprzedał to nic bym nie stracił na nim (baa.. nawet mógłbym zyskac)...
    Mam nadzieje, że dość szybko sytuacja wróci do normy, bo planuje nabyć 10-22

Komentarz

• MM-architekci
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2227

Szybko to na pewno nie ;]
      no comment...

Komentarz

• Zemun
        Coś już napisał
        • 2007
        • 97

Zamieszczone przez fotocoto
        Ja kupiłem kilka dni temu w interfoto za 2800. Wiem, że fotoplus miał jeszcze ale troszkę drożej.
        Fajne szkoło, ale żeby za nie dawać prawie 3 tysiące złotych to już chyba lekka przesada...
        Strona

Moje

Komentarz

• Memoriz
          Bywalec
          • 2008
          • 188

Ja również uważam, że cena jest wygórowana... 2400 jeszcze bym zapłacił, ale więcej ... ręce opadają.
          .

Komentarz

• kris75
            Początki nałogu
            • 2006
            • 413

dostępność tego szkła jest po prostu tragiczna swoje odebrałem dzisiaj i co się naczekałem to moje, ale warto było bo sklep utrzymał mi cenę 2150zl za to szkło
            ________
            Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
            Immanuel Kant

Komentarz

• malkontent
              Początki nałogu
              • 2007
              • 299

Zamieszczone przez Zemun
              Fajne szkoło, ale żeby za nie dawać prawie 3 tysiące złotych to już chyba lekka przesada...
              Ja dałem tyle za nie kilka lat temu i do tej pory nie żałuję żadnej wydanej złotówki.

Komentarz

• MaciekR
                • 2008
                • 6

A ja kupiłem dziś w super stanie używane, z filtrem załozonym od nowości za 2100zł i szczerze się przyznam że nie wiem czy cieszyć czy płakać
                C5D 35 1.4L, 85 1.8

Komentarz

• xxkomarxx
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1456

Biorąc pod uwagę dzisiejsze ceny to wypada się tylko cieszyć, tudzież płakać ze szczęścia.

Komentarz

• kris75
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 413

Zamieszczone przez MaciekR
                    A ja kupiłem dziś w super stanie używane, z filtrem załozonym od nowości za 2100zł i szczerze się przyznam że nie wiem czy cieszyć czy płakać
                    zwazywszy ze nowe sa dostepne od 3200! to a mi może uda się w końcu wynieść to szkło na plener
                    ________
                    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
                    Immanuel Kant

Komentarz

• sbogdan1
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 359

A ja kupiłem w ubiegłym roku dzięki forumowemu koledze z CB ,szkiełko nówkę co prawda z USA ( dla mnie to niema znaczenia ) za ok1650 pln .
                      Jak widzę cenę obecną to ręce opadają z resztą praktycznie wszystko podrożało i niema co się łudzić że w najbliższym czasie coś się poprawi.
                      EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• fyrste
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 177

problem z tym szkłem jest taki, że jest ono fajne, może nawet bardzo fajne, ale zupełnie nie jest warte 3200 zł... 2400-2500 góra, albo i to nie...
                        Canon 855D + 8-200mm f4

Komentarz

• himi
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 2638

Ceny szkieł oszalały, 3k za 17-40,czy 5k za 24-70 to jakaś paranoja. Sam mam 17-40, udało mi się kupić na przedsionku kryzysu w dobrej cenie, a teram miałbym kłopot, bo wydać 3k na to szkło to brzmi jak mroczny sen.

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

ceny nie oszalaly, tylko po prostu zostaly wyrownane do kursu Euro. 3200 PLN to na chwile obecna 680 EUR a to jest nieznacznie wiecej niz sklepowa cena w eurolandzie (np. w NL jest 650 EUR przy nieco nizszym VAT, bo w wysokosci 19%). analogicznie poszly w gore ceny innych szkiel.

a ze zarabianie w PLN zrobilo sie ostatnio bardzo niefajne, bo zarobki stoja a wydatki rosna... taki urok skoku walut oby te zarobki zaczely tez rosnac, najlepiej szybciej niz wydatki

kuriozalne jest jak uzywanym sprzetem ludzie w Polsce oci... i potrafia zabijac sie za uzywane 5D i zaplacic rownowartosc 1100 EUR, gdzie ta sama przyjemnosc na "bogatym zachodzie" stoi za 900~950 EUR i mozna przebierac w egzemplarzach
                            Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                            www albo tez flickr

Komentarz

• deejay24h
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 168

Nakręcają to ci co kupują ostatnio nabyłem te szkło od użytkownika z forum za 2100 używka. Potem lookłem od niego aukcje na allegro i w lutym kupił je za 1800 w sumie nikt nie zabrania zarabiania na wzroście w każdym razie ja jestem zadowolony! 50D kupiłem w fotojoker za 3360 a teraz cena 3 964,00. Wydaje mi się ze warto poczekać tylko jak długo ???
                              Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery

Komentarz

• ghash
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 20

kupiłem je na początku marca za 2700 zł - na gwarancji PL, nówka
                                mam dobrego 'sklepowego', który ściąga takie rzeczy

Komentarz

Pracuję...