Czy cena 40D jeszcze spadnie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MagdaS
    Bywalec
    • 2008
    • 132

A ja mam pytanie (podepne sie do tematu bo nowego chyba nie ma sensu zakładac) gdzie najlepiej obecnie kupic 40d... tzn widze ze najnizej (fotojoker) za body ti bedzie w okolicach 2500zl, na pewno taniej nie znajdę ale mam jeszcze pytanie czy lepiej kupic teraz body +kit za ok 2890zł (fotojoker) czy osobno body a osobno szukac kita (np na allegro)? Chyba ze wiecie jeszcze gdzie dostane zestaw 40d + 18-55 bo mało takich widze z reguły samo body... Będę wdzieczna za informacje bo kiedy juz sie zdecydowałam to teraz nie wiem gdzie najlepiej kupic zeby bylo wszystko w porzadku...
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Komentarz

• malkontent
      Początki nałogu
      • 2007
      • 299

Zamieszczone przez makro
      chyba bede juz dzis musial podjac decyzje bo wlasnie sie dowiadywalem i w cenie 3400 w ratach 0% promocja jest juz tylko do jutra, a ilosc ograniczona do skonczenia zapasow a zostaly juz naprawde znikome ilosci w pojedynczych sklepach wiec pewnie niebawem znikna.

Ps: dzieki za info o 50D, to mnie pozbawilo zludzen o spadku jego ceny w niedalekiej przyszlosci, a do grudnia przyszlego roku czekac nie mam zamiaru

pozdrowionka
      Wielu z forumowiczów kombinowało i czekało aż spadnie cena 5D i się nie doczekali. Sprzęt wypadł z rynku, wszedł droższy następca i jedyne co pozostało to kupić 50D. Tak więc czekając na spadek ceny 40D można doczekać się tego, ze już nie będzie sprzętu w sklepach a jedyne co zostanie to zakup używki albo 450D.

Komentarz

• zuczek
        Początki nałogu
        • 2008
        • 282

złotówka tanieje w oczach.. więc kupować jak najszybciej. Jak już bardzo chcesz kit to przeglądając testy na photozone.de lepiej kupić 18-55is niż 17-85is
        www.fotoadam.eu
        FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Komentarz

• skarabeusz696
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 37

Swięte słowa sam miałem taki dylemat i w piątek udało mi sie zakupić nowego za 2500zł i patrząc stosunek cena=jakość to nie sądzę , aby cena jeszcze mogła spaść.

Komentarz

• MagdaS
            Bywalec
            • 2008
            • 132

Zamieszczone przez skarabeusz696
            Swięte słowa sam miałem taki dylemat i w piątek udało mi sie zakupić nowego za 2500zł i patrząc stosunek cena=jakość to nie sądzę , aby cena jeszcze mogła spaść.
            A tak z ciekawości można wieziec gdzie kupiłęś za te 2500? ja chyba nie będę kombinowac i wybiore sie do fotojokera bo cena dobra a i sklep sprawdzony Chcę kupić najpierw kita 18-55 a za jakis czas tele bo jego bede wiecej uzywac więc nie chce na poczatek inwestować w super zamiennik kita, bo na to przyjdzie jeszcze czas.

Komentarz

• Kubak82
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2348

patrząc stosunek cena=jakość to nie sądzę , aby cena jeszcze mogła spaść.
              czyli gdy chodzily po 2200/2300 to jakosc byla gorsza

tu nie chodzi o relacje o ktorej piszesz ale o cenniki producentow wspomagane sztucznie zawyzanymi w czasie kryzysu kursami walut

dlatego cena 40d pozostanie juz na tym poziomie az model zniknie z polek.. pozostanie kupic 50d albo udzielac sie w watkach w stylu "kiedy pojawi sie 60/70d" ;-)

Komentarz

• skarabeusz696
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 37

Więc tak <Kubak82>mówiąc cena=jakość miałem na myśli to za ile kupiłem to boby i moja subiektywna ocena i nie myślę że gdy kosztował 3500 jego jakość była lepsza.

Do <MagdaS>wklejam zdjęcie bo będzie ze kłamię

Komentarz

• Kubak82
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2348

Więc tak <Kubak82>mówiąc cena=jakość miałem na myśli to za ile kupiłem to boby i moja subiektywna ocena i nie myślę że gdy kosztował 3500 jego jakość była lepsza
                  i dobrze - ja pierwsze body kupilem za 4200 a drugie za niecale 2300 - jakosc jest ta sama

wklejam zdjęcie bo będzie ze kłamię
                  skarabeusz696, skad u Ciebie takie przypuszczenia ?? patrz prosze na emotki ;-)

Komentarz

• skarabeusz696
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 37

bo jestem podniecony moja zabaweczką:-D:-D:-D:-D:-D

Komentarz

• MagdaS
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 132

Skarabeusz 696 rozumiem cie doskonale bo ja wczoraj po tym jak zadzwoniłam do fotojokera i okazało sie ze maja 3 sztuki jeszcze to pojechałam i tez mam juz nową zabaweczke oj nie wypuszczałabym go z rąk jest boski a kupiłam niewiele drożej bo 2554 zł za body i 350zl za obiektyw 18-55 IS w zestawie więc myślę, że jak na obecna chwilę to dobra cena

Komentarz

• grinsen
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 36

Cena bardzo przyzwoita. Patrząc na jakość fot/cena to 40D jest bardzo dobrym sprzętem

Komentarz

• odi
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 141

Jak patrzę na te ceny to mi się łza w oku kręci.
                          Ja też rzuciłem się na 40d ale w RTVEUROAGD niestety za 3000
                          Najbardziej zależało mi na prostych ratach, a w tej chwili to cena 3000 nie jest czymś wyśrubowanym niestety.
                          pkt 8 regulaminu

Komentarz

Pracuję...