50d czy 5d
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Podaj date kiedy bedziesz sie przesiadal na pełna klatke? I masz zamiar do tego czasu nie miec fajnego obiektywu do cropa typu 17-55 IS 2,8 nie mowiac ze nie bedziesz mial szerokiego konta jakim np. jest 10-22.
Pozatym nie wiem do czego bedziesz uzywal tego sprzetu. Moze bedziesz mial potrzebe aby miec 2 body wtedy smial mozesz zostawic cropa
Komentarz
-
Dokładnej daty jeszcze nie znam
myślę ze rok, półtora spokojnie.
głównie do fotografii krajobrazowej, architektura, miasto, wiec na pewno chciałbym miec coś szerokiego właśnie tak 17-50 lub 17-55
więc co 40D lepiej ?Komentarz
-
Bierz 40d są w dobrych cenach. Na 50d wydasz dużo kasy i dużo tez stracisz za rok czy półtora.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Zakup planuje w tym tygodniu mam go do kupienia za 2300
a może ten obiektyw 17-40 ? choć za tym Tamronikem przemawia za mną stosunek jakoś/cena.Komentarz
-
Audi 80, Audi A4 czy Mercedesa E-klasse .......
kazde body ma inne wlasciwosci, inna cene i kazdy powinien dobrac korpus do swoich potrzeb, czy potrzebujesz szybkostrzelnej lustrzanki do reporterki czy studio i krajobraz na pelnej klatce .... 100 odpowiedzi - 100 opini .. wybrac musisz Ty### AndreasK ###
Canon G12Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
A czy można wiedzieć dlaczego doradzacie koledze sprzęt ze świadomością gorszego - i to znacznie - LCD, skoro wiecie, że będzie z tą puchą przez najbliższy rok, półtora (lub dłużej) oraz, że stać kolegę na coś lepszego ?
Komentarz
-
Komentarz
-
Jeśli masz tego świadomość, że będziesz się "męczył" przez okres jego używania to nie dopłacaj.
Ja już byłem o krok wejścia w posiadanie 40D ale po tym co usłyszałem NIE kupię go, poczekam na lepszą cenę, lepszy kurs jeuro, dozbieram i kupię 50-tkę... lub pójdę w N, 40-tki nie kupię i już...
Trzaskasz fotę, patrzysz na LCD i się wkurzasz - co to za przyjemność ?Komentarz
-
Zadna, bo przyjemnosc jest wtedy gdy sie spojrzy na ekran monitora.why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?Komentarz
Komentarz