sklep foto - łódź

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dani182
    • 2008
    • 0

sklep foto - łódź

Witam

Czy ktoś zna sklep ze sprzętem foto (głównie obiektywy)w łodzi?
    Sklepy, które kiedyś istniały chyba zniknęły???

Przymierzam się do zakupu obiektywu i z tego co przeczytałem na forum dobrze jest wziąć dane modele do ręki jeżeli ma się wątpliwości w wyborze i przy zakupie.

pozdr
  • fahrenheit
    Początki nałogu
    • 2008
    • 360

aparaciki

http://www.fotoaparaciki.pl/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jest coś w galerii łódzkiej koło tesco, ostatnio tam 40d oglądałęm i chyba 17-40 stało,
    Ostatnio edytowany przez fahrenheit; 17261. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• MARANTZ
      Uzależniony
      • 2005
      • 928

Jak chcesz coś kupić w okolicach Łodzi to tylko ten sklep fotoaparaciki w Pabianicach. Możesz do woli testować, przymierzyć, zamówić itd. W Canonie masz tam spory wybór. Jak będziesz chciał coś kupić to wal do mnie na PW. Mam tam dobry układ i załatwię taniej każdemu z CB.
      FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• djcargo
        Początki nałogu
        • 2007
        • 353

Jest jeszcze bogutti na obywatelskiej. Zarówno jego jak i fotoaparaciki polecam (znajdziesz ich na allegro, a także na ich stronach www - często warto popatrzeć i na all i na www bo miewają różne ceny).
        Regulamin pkt 8.

Komentarz

• stygmat
          • 2007
          • 7

FOTOKLIK.PL

http://www.fotoklik.pl

Łódź
          Budynek dawnej Wytwórni Filmów Fabularnych
          Ul. Łąkowa 29, 90-554 Łódź
          Pok. 111 (I piętro)
          Pn. - pt. godz. 9 - 17
          Tel. (042) 661 88 66

Komentarz

• dr11
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1143

Szukasz kompaktu lub lustrzanki? Aparaty cyfrowe i obiektywy to nasza specjalność. Niskie ceny i szybka wysyłka aparatów i obiektywów Canon, Nikon Sony i innych. Sklep internetowy PasazFoto.pl to autoryzowany dealer sprzętu foto m.in. Leica. Zobacz ofertę
            .

Komentarz

• pawel-foto
              Początki nałogu
              • 2008
              • 342

Zamieszczone przez MARANTZ
              Jak chcesz coś kupić w okolicach Łodzi to tylko ten sklep fotoaparaciki w Pabianicach. Możesz do woli testować, przymierzyć, zamówić itd. W Canonie masz tam spory wybór. Jak będziesz chciał coś kupić to wal do mnie na PW. Mam tam dobry układ i załatwię taniej każdemu z CB.
              Tak średnio jestem z nich zadowolony.Telefonicznie inne ustalenia, na miejscu inaczej.A jeszcze naobiecują a później trzeba czekać 2 miesiące i się awanturować aby dotrzymali słowa.Zostawilem u nich kilka ładnych tysiączków ale teraz już nawet grosza nie zostawię.
              1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• stygmat
                • 2007
                • 7

Przypomniałem sobie o jeszcze jednym sklepie:

tel kom: 0 502 102 364, 0 502 532 816
                tel/fax: (0-42) 617 17 88
                e-mail: [email protected]

GG: 3963098
                Adres: Łódź, ul. Zgierska 69 (D.H. ABC

Komentarz

• agamemnona

No jest jeszcze FOTO-MIL. Też możesz sobie dowoli obejrzeć sprzęt i potestować na miejscu. Poza tym ceny w miarę niskie. Można potargować. Telefon i adres na stronie WWW:

Komentarz

• dani182
                    • 2008
                    • 0

Dzięki za odpowiedzi. kilka miejsc znam a kilka próbowałem znaleźć.
                    Fotoaparaciki jakoś do mnie nie przemawiają( kiedyś już tam byłem na zakupach).
                    Jeżeli chodzi o bogutti to jak już udało mi się znaleźć "sklep" nikogo nie zastałem(pewnie działa tylko na allegro).
                    "Pasaż foto" - trzy razy błąkałem się po okolicy ulicy olimpijskiej i nie znalazłem(jeżeli ktoś wie jak tam trafić proszę o info)

Jeżeli mam kupić sprzęt osobiście to chcę wejść do sklepu i po marudzić więc sprawdzę jeszcze foto-mil i fotoklik.

a pytanie dodatkowe:
                    czy kupowanie obiektywu na e-cyfrowe czy pstryk da mi pewność że zakupiony sprzęt będzie ok(nowy, wolny od wad) i nie będę się musiał szarpać z wymianami itd? Do tej pory internetowe zakupy robiłem na e-cyfrowe. Tylko że zaopatrywałem się tam w statywy, filtry itp.
                    Pytam ponieważ interesujący mnie sprzęt w internecie jest w najkorzystniejszej cenie?

Komentarz

• MARANTZ
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 928

Foto-bogutti to ostatnie miejsce w którym bym cokolwiek kupił od tego wyrachowanego grubego cwaniaka. Ten facet bez mrugnięcia okiem wciśnie sprzęt o którym świetnie wie, że jest "zwalony" (bo oddało go już kilku ludzi) a jak wyczuje frajera to wciśnie sprzęt za grubo przesadzoną kasę.

Co do fotoaparacików to od niedawna mają sklep w nowym miejscu - powierzchnia kilka razy większa i wybór też szeroki. Ostatnio sprowadzili z 200kg szkieł Canona i to przeważnie same L-ki Ja tam zostawiłem paredziesiąt tysiączków prywatnych i sporo więcej "służbowych". Jak do tej pory miałem wszystko bez większych problemów, tylko że jak tam jechałem to wiedziałem czy jest to po co jadę. Tam są często kolejki i po południu może być sprzedane to co było rano albo "wczoraj".

Kupowanie w Pstryku lub cyfrowe.pl to gwarancja jakości. To są świetne sklepy internetowe. E-cyfrowe nie znam.
                      Ostatnio edytowany przez MARANTZ; 3576.
                      FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• dr11
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1143

Zamieszczone przez dani182
                        ..."Pasaż foto" - trzy razy błąkałem się po okolicy ulicy olimpijskiej i nie znalazłem(jeżeli ktoś wie jak tam trafić proszę o info)...
                        Wystarczy zadzwonić...
                        Można też sobie sprawdzić na http://mapa.lodz.pl/
                        .

Komentarz

• dani182
                          • 2008
                          • 0

Zamieszczone przez dr11
                          Wystarczy zadzwonić...
                          Można też sobie sprawdzić na http://mapa.lodz.pl/
                          niesteyt pracuję i jak mam okazję to szukam w niedzielę albo pod wieczór. a według mapy trafiłem do mechanika samochodowego chyba masz rację że najprościej będzie zadzwonić w ciągu dnia.

Komentarz

• dr11
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1143

Ja u Michała już trochę gratów wziąłem. Problemów nigdy nie było. I za każdym razem to nie ja go szukałem...
                            .

Komentarz

• dani182
                              • 2008
                              • 0

Witam po zakupach. Padło na wycieczkę do Pabianic. Sprzęt był na miejscu od ręki. Kolejki rzeczywiście mają niezłe. Sprzedawcy ok, upust też dostałem ok

Zamieszczone przez MARANTZ
                              Koleś który kupował obok mnie powoływał się na Ciebie
                              Następnym razem jak będę jechał po sprzęty do nich, odezwę się do Ciebie

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...