Grip/zamiennik do 5D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • till
    Coś już napisał
    • 2008
    • 50

Grip/zamiennik do 5D

Witam

Szukam gripa (zamiennika) do 5D. Na allegro są 2 rodzaje (z tego co sie orientuje) - Grip delty za 279 i grip "bez nazwy" sprzedawany przez uzytkownika "kubisek" - http://allegro.pl/item401726588_batt...fakt_vat_.html

Miał ktoś może oba gripy w ręce? Czy czymś sie różnią? Czytałem różne opinie o gripie Delty, czy ktoś ma może ten drugi model?

Wiem, że najlepiej byłoby kupić oryginał i pozbyć się takich dylematów, ale kupuje jeszcze Eizo 1932 i budzet nie wytrzyma takiego obciążenia.

Pozdr
    5D+grip x2, C 28 1.8, C 50 1.4, C 85 1.8, T 17-35 2.8-4, lampa itp, itd.
    Tu był adres strony ale ktoś miał zły dzień...
  • czerwiniak
    Bywalec
    • 2007
    • 196

Zamieszczone przez till
    Witam

Szukam gripa (zamiennika) do 5D. Na allegro są 2 rodzaje (z tego co sie orientuje) - Grip delty za 279 i grip "bez nazwy" sprzedawany przez uzytkownika "kubisek" - http://allegro.pl/item401726588_batt...fakt_vat_.html

Miał ktoś może oba gripy w ręce? Czy czymś sie różnią? Czytałem różne opinie o gripie Delty, czy ktoś ma może ten drugi model?

Wiem, że najlepiej byłoby kupić oryginał i pozbyć się takich dylematów, ale kupuje jeszcze Eizo 1932 i budzet nie wytrzyma takiego obciążenia.

Pozdr
    Nie kupuj zamienników, bo jak coś ci wywali jakaś elektronika w aparacie to ci nie uwzględnią reklamacji.
    Ja też jak kupowałem, to chciałem się połaszczyć o pare złotych, ale klient mnie przekonał, poczekałem i kupiłem oryginał.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Komentarz

• JaBlam
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1304

Ja mam 8 miesiecy zamiennik i nie widze zeby jakos mi szwankowal. Ocywisie ze oryginal to oryginal ale na razie musi byc taki. Niestety w zamiennikach nie podniesiesz lustra np do przedmuchania matrycy co moze byc problemem. Bo zdejmowanie ciagle to troche upierdliwosc. Poza tym, nie mam zastrzezen.

----------------------------------------
      Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• josif
        Początki nałogu
        • 2008
        • 380

różnica między oryginałem a zamiennikiem jest dotykalna i dotkliwa

Komentarz

Pracuję...