UWAGA OSZUST !!!
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Tagi: Brak
-
Re: UWAGA OSZUST !!!
Skąd wiesz, że 'tamten' Mateusz i 'nasz' Spontan, to ta sama osoba?Zamieszczone przez AuwoMysle, ze ten watek moze zaciekawic uzytkownikow naszego forum - dotyczy on jednego z naszych userow wsytepujacego pod roznymi nickami - Mateusz vel Spontan -
Ja moge potwierdzic, tak to ja, tylko że sprytny Auwo nie podał linku do wątku z moim wytłumaczeniem vide http://www.cyberfoto.pl/viewtopic.php?t=13724 .. A czy jestem oszustem.. nie sądze .. przynajmniej na kazdym forum moge znalezć od reki choc jedną osobe ktora byla zadowolona z interesow ze mną.. ot choćby Czacha 8) (a przynajmniej sprawial wrazenie zadowolonego
) wiec wnioski prosze wyciagnijcie sobie sami, ja juz temat wyczerpałem, znudzilo mi sie to
Komentarz
-
Jurek Plieth, mialem z nim do czynienia w podobnej sytuacji , a poza tym spojrz chociazby tutaj http://www.plfoto.com/uzytkownik.php...g=ok&showa
Mateusz vel Spontan prezentuje te same fotografie na Canon Board, CyberFoto i Forum Nikona - na CB i CF wystepuje jako Spontan a na FN jako Mateusz.
Spontan mysle, ze wytlumaczyc to powinienes sie na Forum Nikona a nie na CyberFoto.Komentarz
-
To tak zupełnie przy okazji (bo mi się przypomniało) chciałbym wszystkich przestrzec przed ogłoszeniem z GRATKI:
Jak to zobaczyłem (jakieś 2 miesiące temu) bystro telefon do człowieka. Ponieważ przy tak atrakcyjnej cenie chciało kupić aparaty jeszcze 2 moich kolegów, uprzejmy Pan zszedł z ceną 300D nawet do 2000 zł. Umówiliśmy się po odbiór w Krakowie (bo z Krakowa bydlę pochodzi!).SPROWADZAM CYFRÓWKI: MINOLTA 7D + ob.17-35 cena:3299; NIKON COOLPIX 8400 cena:2049; NIKON COOLPIX 8800 cena:2099; OLYMPUS E300 cena:2149; CANON EOS 20D+18-55 cena:3699; CANON EOS-300D+18+55 cena:2099; NIKON D70 + 18-70 cena:3199; SONY DSC-F828 cena:1599; FUJI FINEPIX S20PRO cena:1599; 1599 zł Kontakt 500576075; osoba do kontaktu: Łukasz
My byliśmy i ONI też - dwóch ich było i jak zobaczyli, że nas jest trzech a nie jeden, jak się spodziewali, asfalt się za nimi zwinął. Niemniej bydlę zostało już ustalone po nr rejestracyjnym samochodu i płazem mu to nie ujdzie!
Także na okazjach zarabiają tylko złodzieje niestety.Komentarz
-
A mnie się znudziło utrzymywać z Tobą jakiekolwiek kontakty, nawet internetowe. Dołączam Cię do listy ignorowanych, toteż możesz nie trudzić się z odpowiedzią.Zamieszczone przez Spontan...ja juz temat wyczerpałem, znudzilo mi sie to
Komentarz
-
Prosiłbym wszystkich o ostrożność w wyborze słów, a zwłaszcza w oskarżaniu kogoś w oparciu o doświadczenia osoby trzeciej (elektronicznej). Z jednej stronybrak jest rzetelnego wyjaśnienia kol. Spontana, a z drugiej sam poszkodowany, Iczek pisze
Każdy musi podjąć decyzję sam, jeśli będzie miał ochotę handlować z Spontanem. Nie uważam, że Forum jest miejscem prowadzenia śledztw lub wystawiania certyfikatów uczciwości.Zamieszczone przez Iczek na forum NikonaChce jeszcze raz dodac i podkreslić usilnie to co napisalem zaraz po akcji: uważam, że ten człowiek jest albo nieodpowiedzialnym smarkaczem albo cwaniakiem. Jak wspomnialem wielu kolegom prywatnie - nadal ufam, ze wszystkie oznaki wyludzenia byly zbiegiem okolicznosci i że sam Mateusz nie dogadywal sie ze mna z zamiarem kradziezy aparatu. Jakos dziwnie wewnętrznie jestem przekonany, ze mialo miejsce glupie zachowanie niedoroslego czlowieka, ktore nosilo wszelkie znamiona zwyklego wyludzenia! Niemniej Musialem dzialac zdecydowanie.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Dla mnie to jest dziwne ze z tamtej sytuacji sie nie wytlumaczyłes ?? - nie dociera do mnie argument ze ludzie na nikonie byli agresywni - nie byli i zachecali Cię do skomentowania całej sytuacji.Zamieszczone przez SpontanJa moge potwierdzic, tak to ja, tylko że sprytny Auwo nie podał linku do wątku z moim wytłumaczeniem vide http://www.cyberfoto.pl/viewtopic.php?t=13724 .. A czy jestem oszustem.. nie sądze .. przynajmniej na kazdym forum moge znalezć od reki choc jedną osobe ktora byla zadowolona z interesow ze mną.. ot choćby Czacha 8) (a przynajmniej sprawial wrazenie zadowolonego
) wiec wnioski prosze wyciagnijcie sobie sami, ja juz temat wyczerpałem, znudzilo mi sie to 
Ponieważ nie jestem pewien kto miał racje dlatego na wszelki wypadek prosze Cię o wstrzymanie się od sprzedawania czegokolwiek przez moje forum.
Nie chce wydawać werdyków ale to co przeczytałem i twoje komentarze do tego na innym forum jakos budza moje obawy..Komentarz
-
Witam,
Tomasz nie moge zgodzic sie z tym co napisales.
Nie uważam, że Forum jest miejscem prowadzenia śledztw lub wystawiania certyfikatów uczciwości.
Ja akurat uwazam, ze forum jest po to aby wydawac opinie: o sprzecie, o ostrosci, o rozniacach, a w koncu o dupie Maryni i o cwaniako-handlarzach.
To jest najlepsze miejsce aby kogos pochwalic lub zganic (w temacie grupy). Nie zapominając tym samym o manierach i uczciwosci kupieckiej.
Szkoda ze nie istnieja juz posty, kotre oficjalnie "złożylismy" z Mateuszem na grupie nikon - miały one zabezpieczac całą transakcje - dlatego oficjalnie poinformowaliśmy, że sie wymieniammy i wzielismy kolegow na swiadkow jako zabezpieczenie.
Niestety Mateusz, zanim cala sprawa wyszla na jaw opisana przeze mnie - poprosil nieswiadomego Admina o wykasowania tych watkow...
Prawo do repliki oficjalnej ma kazdy. Tylko co napisac jak sie klamie i w dodatku w tak dziwny sposob.
Niemniej kazdy ma prawo robic cu uwaza za stosowne.
Ja jedynie prosze o aby kazdy wzial sobie do serca moj przypadek i ograniczal zaufanie do znanych sobie osob jedynie elektronicznie - nawet z 1000 postow i powolujacym sie na sklepy rodzicow :wink:
Tomasz - prosze o zamknięcie tego wątku. Moge nie zgadzac sie z Twoim zdaniem, ale szanuje reguly Waszego forum i skoro tak uwazasz - to prosze zamknij wątek na moją prośbę - sprawa w końcu dotyczy mnie osobiście.Komentarz
-
iczek, zgadzam się, że należy dzielić się uwagami o handlarzach i pisałem
Napisałem to w kontekście tego, że nie chciałem podejmować dyskusji, lub co gorsze, decyzji, kto ma rację. Opinie zostały wyrażone, Adminstrator to podsumował. Zgodnie z Twoją prośbą, jako osoby poszkodowanej, zamykam wątek.Każdy musi podjąć decyzję sam, jeśli będzie miał ochotę handlować z Spontanem.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
Komentarz