Sklep eltkom.pl - opinie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ilfords

Sklep eltkom.pl - opinie?

Witam, przymierzam się do zakupu aparatu+obiektywu w sklepie www.eltkom.pl Czy ktoś z was kupował w tym sklepie i czy można prosić o opinie jak np. szybkość wysyłki i co mnie najbardziej niepokoi stan zapakowania paczki i wysyłki kurierem. Czy sprzęt foto tj. aparat+obiektyw starannie jest pakowany przez sklepy internetowe? Sklep ten wysyłka masterlinkiem i może wiecie jak oni się z sprzętem obchodzą?

Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi!
  • MateuszZ.
    Początki nałogu
    • 2005
    • 276

Ja zamowilem troche taniego sprzetu oswietleniowego , części brakowało w przesyłce, reszta była ... stłuczona ... kontakt był mało sympatyczny, odniosłem wrazenie że Pan mi robi łaskę dosyłając brakujące części i wymieniając te uszkodzone..

Komentarz

• zanussi
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1696

ilfords - to jest sklep z bielska-białej. wpadaj do nich to sam odbierzesz. mają normalny sklep z ladą kasa fiskalną i takie tam ;-). ja mam niezbyt dobre doświadczenia z nimi....
      Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• malkontent
        Początki nałogu
        • 2007
        • 299

Jakość sprzedawanego u nich towaru jest niska.
        Kupowałem akumulatory do cyfrówek.
        Najpierw jeden nie działał - wymienili mi, potem wszystkie akumulatory wytrzymały jedynie 3-4 miesiące, też bym reklamował, ale nie mogłem znaleźć paragonu.

Komentarz

• ilfords

W sumie tyle z waszej strony ostrzeżeń że zrezygnuje i kupię sprzęt w cyfrowe.pl parę zł więcej, ale za komfort psychiczny trzeba płacić

Dziękuje wszystkim za opinie i pomoc
          Ostatnio edytowany przez Gość; 14271.

Komentarz

• Ariene
            Coś już napisał
            • 2010
            • 83

Podbiję, jakieś świeże opinie? Szykują mi się zakupy...
            Moja marna twórczość

Komentarz

• luciferi
              Bywalec
              • 2008
              • 181

kupowalem tam 2 szkla ale tylko z odbiorem osobistym, bylo wszystko ok.

Komentarz

• krzysd
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 42

też się niestety zawiodłem na ich akumulatorkach, ale inne drobne akcesoria jakie kupowałem były w porządku, szybkość wysylki i pakowanie tez w normie.
                www.foto-action.pl
                Galerie zdjęć z wyścigów: WSMP DSMP WPP

Komentarz

• tombas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2194

złożyłem u nich zamówienia na pas lowepro, mailowo zapytałem o czas realizacji, dostałem info że za 5 dni wysyłają, po 9 dniach po zapytaniu na GG informacja że "jeszcze ze 3 dni" w tym czasie cena na stronie sklepu zmieniła się na wyższą a towaru nadal nie było, po 15 dniach od złożenia zamówienia zrezygnowałem i anulowałem zamówienie (pas kupiłem w cyfrowe.pl dostepny był od ręki),
                  choć gwoli sprawiedliwości, to kilka lat temu kupiłem (jeszcze przez allegro) gripa do 350 i poszło bezproblemowo
                  Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                  (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• krzysd
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 42

to może małe sprostowanie, po tym co napisał tombas - moje doświadczenia co do szybkiego czasu realizacji są sprzed około 2 lat, teraz widocznie popsuła się ich terminowość
                    www.foto-action.pl

Komentarz

• Ariene
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 83

Ech, a miałam wielką nadzieję, że zobaczę lepsze opinie niż te znalezione sporadycznie w necie, sprzed lat...
                      krzysd, co było nie tak z aku, bo właśnie to u nich zamówiłam?
                      Mam też nadzieję, że towar dojdzie przed majówką. Ot takie moje pobożne życzenie... Dam znać jak to wyglądało
                      Moja marna twórczość

Komentarz

• krzysd
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 42

kupiłem dwa NB-2L i jeden po kilku ładowaniach bardzo mocno stracił na pojemności, drugi działał dłużej, ale tez bez rewelacji, inne zamienniki jakie miałem działały lepiej
                        www.foto-action.pl

Komentarz

• takisefotograf

Nie wiem jak pakują,wysyłają,ale na miejscu można bezproblemowo sprawdzić sprzęt i nikt nie robi z tego tytułu "łaski"

Komentarz

• Ariene
                            Coś już napisał
                            • 2010
                            • 83

Eee, zaraz, to ja może sprostuję - kupiłam oryginały. Żadne zamienniki mnie nie interesują do FF Tym bardziej mam nadzieję, że nie będzie problemów
                            Moja marna twórczość

Komentarz

• ajma
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 47

Dosyć dużo kupiłem już sprzętu w Eltkomie - rożnie bywało z realizacją zamówień, ale zawsze właściciel Pan Paweł pozwala na sprawdzenie sprzętu na miejscu i pomimo, że odbierając osobiście sprawdzam sobie sprzęt to mogę ewentualnie do 7 dni wymienić sprzęt (nie jest podbijana gwarancja) - nigdy nie skorzystałem z tych 7 dni, bo zawsze mi wszytko pasowało.
                              Generalnie sklep oceniam bardzo pozytywnie.

Komentarz

Pracuję...