Allegro - martino000

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • scooter
    Uzależniony
    • 2005
    • 857

Allegro - martino000

Kupował ktoś u tego gościa ??
    http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3628177
  • GTharnas
    Coś już napisał
    • 2006
    • 51

Podbijam z tym samym pytaniem ?
    40D + 17-40 + 50 f/1.4 + 28-135 + 190XProB

Komentarz

• scooter
      Uzależniony
      • 2005
      • 857

popytałem ludzi, którzy u niego kupowali około 10 osób z różną ilością komentarzy, wszyscy potwierdzają pozytywne komentarze, jednakże szukam kanału na sprowadzenie sprzętu bez pośredników ... więc nie mam swojej opinii o tym sprzedawcy ...

Komentarz

• ryszard_ochódzki
        Początki nałogu
        • 2007
        • 255

A co z cłem i podatkiem?
        Mordo Ty moja !

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Hehe, na to samo wpadliśmy z jednym z userów CB "gadulcując" sobie wczoraj. Z bonusem z urzędu celnego oferta raczej przestanie być atrakcyjna :-)
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• scooter
            Uzależniony
            • 2005
            • 857

ci których pytałem nie pisali nic o obowiązku płacenia cła i podatku .... podejrzewam, że paczki przychodzą jako podarunki od osoby prywatnej dla osoby prywatnej ...

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Pewnie tak, ale to wcale nie znaczy że Urząd Celny nie postanowi sobie zajrzeć akurat do Twojej :-)
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• rzukov
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 31

Ja kupowałem u tego kolesia...żadnego cła i podatku nie zapłaciłem. Wysyłka dochodzi w tydzień pocztą lotniczą a Urząd Celny sie nie przypieprzy bo wartość paczki jest wyceniana na....30$. Przynajmniej w moim przypadku tak było...tak że polecam go.
                piątka eMKa dwa, siedemnaście czterdzieści, osiemdziesiątka piątka jeden osiem, idmzeit wece F zey e, kilka eM czterdzieści dwa

Komentarz

• nowart
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 809

Na 30$? To co w momencie, kiedy paczka zostanie zniszczona/skradziona ( co zdarza się bardzo często w przypadku przesyłek zza oceanu) a pieniądze już na koncie sprzedającego w USA? Rozumiem, że grzecznie zwróci Tobie np 3000zł a sam odbierze 30$...?

Komentarz

• mattnick
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1735

Zamieszczone przez nowart
                    Na 30$? To co w momencie, kiedy paczka zostanie zniszczona/skradziona ( co zdarza się bardzo często w przypadku przesyłek zza oceanu) a pieniądze już na koncie sprzedającego w USA? Rozumiem, że grzecznie zwróci Tobie np 3000zł a sam odbierze 30$...?
                    zawsze możesz wystawić negatywa...
                    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Paenka
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 727

negatyw za 3000 zł....nie dziękuję postoję
                      Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• OAKS
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 23

Zamieszczone przez Paenka
                        negatyw za 3000 zł....nie dziękuję postoję
                        Ale jaka przyjemność...

Komentarz

• rzukov
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 31

Nie chcesz - nie kupuj. A jak Ci źle to kup w Polsce. Ja kupiłem i jestem zadowolony.
                          piątka eMKa dwa, siedemnaście czterdzieści, osiemdziesiątka piątka jeden osiem, idmzeit wece F zey e, kilka eM czterdzieści dwa

Komentarz

• nowart
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 809

Zamieszczone przez rzukov
                            Nie chcesz - nie kupuj. A jak Ci źle to kup w Polsce. Ja kupiłem i jestem zadowolony.
                            No nic odkrywczego raczej nie napisałeś - gratuluję bardzo tanich zakupów. I co najważniejsze - udanych...
                            Zanim zacznie się jednak wyśpiewywać pochwalne peany warto uświadomić innym jakie ryzyko podejmują kupując sprzęt, który w razie zaginięcia jest ubezpieczony na ... 70zł. Chyba, że sprzedawca w takowym przypadku zwróci kupującemu np 3000zł bez mrugnięcia okiem to jak najbardziej warto.
                            Jednak skoro podejmujecie takie ryzyko to równie dobrze możecie samemu zamówić sprzęt w Usa/Azji jeszcze taniej i poprosić sprzedającego o wysyłkę jako gift oraz ubezpiecznie paczki na kilka złotych aby nie wzbudzać podejrzeń Pana Celnika...
                            sorry ale zęby zjadłem niegdyś na zabawach sprzętem z usa i wiem, że nie ma nic za darmo. Odsetek paczek skradzionych a zwłaszcza splądrowanych jest bardzo duży - zamiast szkła dostaniesz pomarańczko ( to akurat z autopsji ) i co wtedy? Ależ owszem, dostaniesz odszkodowanie od ręki - całe 30$...
                            Ostatnio edytowany przez nowart; 12039.

Komentarz

• Marek69
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 111

Zamieszczone przez nowart
                              Odsetek paczek skradzionych a zwłaszcza splądrowanych jest bardzo duży - zamiast szkła dostaniesz pomarańczko ( to akurat z autopsji ) i co wtedy? Ależ owszem, dostaniesz odszkodowanie od ręki - całe 30$...
                              dołoże ja swoje 5 groszy, wysylam sporo paczek za granice i sporo dostaje niestety nie ze sprzętem i dużo mniej wartościowymi rzeczami bo warte najwyżej 100-200 zł na których jest napisane, że są to owady czy jaja i paczki nie dochodzą czy są splądrowane, powiem szczerze nie zaryzkował bym 3 tys wiedząc jak paczka jest ubezpieczona to poprostu jest jak proszenie się o okradzenie:-) . Wiem każdy z nas nie ma kasy, a na zoszczędzenie kilku stówek zysku to duża pokusa, ale przemyślcie czy strata kilku tys jest wart tego.
                              Pozdrawiam
                              Marek

Komentarz

Pracuję...