Jak sprawdzić BF/FF ? Gdzie najlepiej kupić? TAMRON 17-50 2.8

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • virtuss

Jak sprawdzić BF/FF ? Gdzie najlepiej kupić? TAMRON 17-50 2.8

Witam,

2 pytanka mam:
    Jak najlepiej sprawdzić BF/FF ? Polożyc linijke na podlodze i ustwaić ostrość na jakiś element środkowy ? Robić to z dużej odległości czy z małej?
    Jakieś rady?

i 2 pytanie:
    Chce kupić tamrona 17-50 2.8.., gdzie najlepiej to zrobić? na forum pare osób polecało jakiegoś "Cichego".., kto to? i gdzie go znajdę? Jakieś inne namiary ewentualnie?

dzięki,
    Paweł Niezgoda Fotografia ślubna kraków http://niezgoda.com.pl
  • subleo
    • 2005
    • 14

Zamieszczone przez virtuss
    Jak najlepiej sprawdzić BF/FF ? Polożyc linijke na podlodze i ustwaić ostrość na jakiś element środkowy ? Robić to z dużej odległości czy z małej?
    Jakieś rady?
    Procedura w detalach (opis dla Nikona D70, ale część procedury można wykorzystywać także w innych lustrzankach):
    Stress free and easy shopping experience. Simple and speedy service.
    Ostatnio edytowany przez subleo; 1717.
    Zoom or not to zoom...

Komentarz

• virtuss

Wielkie dzięki, o takie coś mi dokładnie chodziło!

A jeszcze jedno pytanie zadam:
      Jest jakiś dobry sposób, żeby sprawdzić czy obiektyw dobrze ostrzy i nie jest "mydło" ? Chodzi mi o sposób "w sklepie" bez konieczności noszenia laptopa i przegrywania zdjęć na kompa..

Komentarz

• HuleLam
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1641

Chodzi mi o sposób "w sklepie" bez konieczności noszenia laptopa i przegrywania zdjęć na kompa..
        W niektórych sklepach pozwolą Ci na miejscu sprawdzić na Twojej karcie w ich komputerze
        Nawet w Krakowie jest taki sklep - fotopanorama. Ale nie wiem czy mogę ich polecić z czystym sumieniem...
        Fotograf platoniczny

Komentarz

• aBe
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 44

Witam,
          i 2 pytanie:
          Chce kupić tamrona 17-50 2.8.., gdzie najlepiej to zrobić? na forum pare osób polecało jakiegoś "Cichego".., kto to? i gdzie go znajdę? Jakieś inne namiary ewentualnie?
          Jednego Pana juz znasz, a tu masz linka do innego sprawdzonego sprzedawcy.
          http://canon-board.info/showthread.php?p=419113
          fotografia noworodkowa Kielce

Komentarz

• ABJ
            Bywalec
            • 2007
            • 234

Zamieszczone przez HuleLam
            w Krakowie jest taki sklep - fotopanorama. Ale nie wiem czy mogę ich polecić z czystym sumieniem...

mozesz, przetestuja Ci obiektyw na wszystkie strony, jak tylko bedziesz chcial.
            ostatnio sie przekonalem kupujac eLke... prawie 2 godziny sobie testowalem z przemilym panem, nawet zielona herbate mi zrobili.
            miod orzeszki.
            polecam
            abjphotography.com

Komentarz

• k4cper
              Bywalec
              • 2007
              • 142

zawsze możesz przetestować w domu i zanim po tygodniu przyjdziesz podbić gwarancję mozesz wymienić na inną sztukę albo oddać i Ci kase zwrócą mowa o fotopanoramie

Komentarz

• virtuss

Kupiłem w foto-cyfra w krakowie. Spokojnie moglem wszystko potestowac, i wybrac odpowiedni model (i dobrze ze testowałem, bo niektóre faktycznie miały BF albo FF). Ale trafiłem na taki który pasował do body idealnie

dzięki za pomoc

Komentarz

Pracuję...